سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

اعلام تعرفه‌های دندانپزشکی تا پایان سال ۹۸/ هزینه دندانپزشکی هر ایرانی چقدر آب می خورد؟

رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت از پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی در سال ۹۹ خبر داد.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از گلایه های مردم در حوزه درمان پرداخت هزینه های بالای دندانپزشکی بوده است، این هزینه ها حتی تا ۲۳ درصد پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت را تشکیل می دهند، بسیاری از مردم فقط وقتی که دندان درد امانشان را ببرد، سراغ دندانپزشک می روند و اغلب به دلیل هزینه بالا ترجیح می‌دهند که تا حد امکان با مسکن از درد رهایی پیدا کنند.

آمار پوسیدگی دندان ایرانی ها

این گرانی خدمات دندانپزشکی باعث شده است که آمار پوسیدگی دندان در جامعه ایرانی بالا برود، تا جایی که شاخص پوسیدگی دندان در دانش‌آموزان ۱۲ ساله ایرانی ۱.۸۴ است و طبق این شاخص می‌توان گفت که هر کودک ۱۲ ساله ایرانی دو دندان پوسیده دارد.

هر چه سن بالاتر رود، شاخص پوسیدگی دندان هم افزایش می‌یابد به‌طوری که در گروه سنی ۳۵ تا ۴۵ سال این شاخص ۱۳.۲ می‌رسد و می‌توان گفت که تقریبا هر سه سال یک واحد تعداد دندان‌های پوسیده بیشتر می‌شود. یعنی هر سه سال، یک دندان پوسیده به تعداد دندان‌های پوسیده اضافه می‌شود.


بیشتر بخوانید: ایران، پیشتاز منطقه غرب آسیا در حوزه دندان پزشکی دیجیتال


۲۲.۷ پرداختی از جیب مردم در دندانپزشکی

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانبا بیان اینکه استفاده از خدمات دندانپزشکی سهم عمده ایی از پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت را به خود جذب می‌کند، اظهار کرد: ۲۲.۷ پرداختی از جیب مردم برای کلیه خدمات پزشکی در سال ۹۷ صرف خدمات دندانپزشکی شده و این رقم در سال ۹۴ تا ۹۶ به طور میانگین ۱۷.۵ درصد بوده است.

در سال ۱۳۹۷ هر ایرانی برای دریافت خدمات درمانی ۶۷۴ هزار تومان پرداختی از جیب داشته است و هزینه‌ دارو با ۲۸.۵ درصد و هزینه‌ دندانپزشکی با ۲۲.۷ درصد رتبه یک و ۲ را در هزینه‌های درمانی دارند و هزینه‌های بستری و خدمات تشخیصی مانند  آزمایشگاه و تصویربرداری در جایگاه های بعدی هزینه‌های درمانی خانوارهای ایرانی در پارسال داشته اند.


بیشتر بخوانید: درمان تخصصی ارتودنسی نیازمند پوشش بیمه‌ای


هزینه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی دندانپزشکی در سال

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با بیان اینکه خدمات دندانپزشکی بخش زیادی از پرداخت جیب مردم در حوزه سلامت را به خود اختصاص می دهد، اظهار کرد: ۲۲.۷ پرداختی از جیب مردم برای کلیه خدمات پزشکی در سال ۹۷ صرف خدمات دندانپزشکی شده و این رقم نسبت سال ۹۴ تا ۹۶ که به طور متوسط حدود  ۱۷.۵ درصد بوده، افزایش داشته است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به هزینه دندانپزشکی ایرانی ها بیان کرد: افرادی که سال گذشته از خدمات دندانپزشکی بهره مند شده اند به طور متوسط سالیانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هزینه کرده اند و این رقم برای ۲۰ درصد برخوردار جامعه حدود ۵ میلیون و ۲۶۵ هزار تومان محاسبه شده است.

حریرچی ادامه داد: ۵.۶۸ درصد مردم با پرداختی از جیب در خدمات دندانپزشکی به بخش غیر دولتی در سال ۹۷ مراجعه کرده اند که در ۲۰ درصد برخوردار جامعه این رقم ۱۱.۷۲ درصد بوده است.

تعیین تعرفه های دندانپزشکی تا پایان سال ۹۸

سجاد رضوی رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  از پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی خبر داد و گفت: خدمات دندانپزشکی از سال آینده تحت پوشش بیمه قرار می گیرد و تا پایان سال تعرفه های دندانپزشکی در شورای عالی بیمه و هیئت وزیران به تصویب می رسد.

رضوی بیان کرد: متاسفانه اکنون خدمات دندانپزشکی تعرفه مشخصی ندارد و به جز بیمه نیروهای مسلح سایر بیمه ها خدمات دندانپزشکی را پوشش بیمه ای مناسب نمی دهند.

رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت اظهار کرد: پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی به کاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت کمک می کند.

قاسم صادقی، رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  با اشاره به تعرفه خدمات دندانپزشکی اظهار کرد: در حال حاضر تنها ۵۷ خدمت دندانپزشکی در بخش دولتی دارای تعرفه مشخصی هستند و بسیاری از خدمات دندانپزشکی تعرفه  ندارند.

قاسمی تصریح کرد: به دلیل نبود تعرفه مشخص، برخی از مراکز خصوصی و خیریه مطابق تعرفه دولتی عمل نمی‌کنند و در حال حاضر بیش از ۶۰۰ خدمت در حوزه دندانپزشکی فاقد تعرفه است.

مردم فقط هنگام درد به دندانپزشکی مراجعه می کنند

بهنام عباسیان عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به اینکه اکثریت مردم از نظر مالی توان ترمیم دندان های آسیب دیده خود را ندارند، گفت: اغلب بیماران برای رهایی از درد دندان به مراکز دولتی مراجعه می کنند.

او با اشاره به اینکه خدمات دندانپزشکی در کشور ما از پوشش بیمه ای برخوردار نیست، افزود: با توجه به اینکه در سبد خانوار سلامت دهان و دندان تعریف نشده است، اغلب مردم توان پرداخت هزینه های مربوط به درمان بیماری های دهان و دندان خود را ندارند.

وی یادآوری کرد: یکی از کارهای پایه‌ای که در حوزه دندانپزشکی باید انجام شود ورود جدی سازمان‌های بیمه‌گر برای پوشش خدمات دندانپزشکی است، زیرا ۷۰ درصد مردم که اکثریت را تشکیل می‌دهند توان پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی را ندارند و زمانی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که دیگر چاره‌ای جز کشیدن دندان خود ندارند.

در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ وزارت بهداشت بر اقدامات پیشگیری و غربالگری که قبلا انجام شده،‌ برنامه جدیدی را با عنوان «دهان و دندان عاری از پوسیدگی» آغاز کرد که بر اساس آن دانش‌آموزان پایه ششم که جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سطح کشور هستند را پوشش می‌دهد و  بر اساس آن این دانش‌آموزان شناسایی، معاینه و غربالگری شده‌اند و نیازهای درمانی‌شان ثبت می‌شود.

امید است که با توجه به پیشگیری در حوزه سلامت دهان و دندان و پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی هزینه ها کاهش پیدا کند تا مردم علاوه بر پیشگیری با درمان زودهنگام از پوسیدگی و در نهایت کشیدگی دندان جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
وحید
۲۰:۱۸ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
سلام. هزینه ترمیم دندان خیلی بالاست، بنده دندونم درد میکنه و رفتم رو به دندان‌پزشک نشون دادم و گفتن با ترمیم و روکش دو میلیون میشه و من برگشتم چون منه دانشجو با پدری کارگر اینقدر پول نداریم، خدا شاهده چه شبایی که بخاطر دندون درد نخوابیدم، واقعا خیلی زیاده واسه یه دندون؛ چرا کسی رسیدگی نمیکنه و چرا دولت نمیاد یه طرحی بده که حداقل نصف هزینه دندون‌پزشکی رو تقبل کنه، به‌ اون خدایی که میپرستین کمی بفکر قشر کم‌درآمد باشین.
ناشناس
۲۰:۲۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
دولت اون اندازه قدرت دربرابر جامعه دندان پزشگان نداره .اگه میگه من چین وچنان میکنم حرف هاش همش پوشالیه.
ناشناس
۲۰:۲۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چن تا از دندونام خراب شدن بخدا قسم پول ندارم درست کنم به کی بگیم دردمونو .من کارگر بدبخت از کجا بیارم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خدایا خودت تو شاهد و گواه همه چیزی.
ناشناس
۲۰:۱۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
مگر این ک یک کلیه بفروشم تا بتونم دو تا دندون درست کنم.قشر ضعیف نمیتونن هزینه دندان پزشکی پرداخت کنیم ب خدا قسم.
ناشناس
۱۸:۳۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
سلام الان ما دارنندگان بیمه تامین اجتماعی فقط از مزیت کشیدن و پر کردن دندان در کلنیک تامین اجتماعی بهره مندیم اما برای عصب کشی و بقیه کارها در ترمیم دندان بی بهره ایم وباید حتما برای عصب کشی به پزشک خارج از کلنیک تامین اجتماعی مراجعه کنیم که واقعا هزینه اش سرسام آوره و مجبوریم به جای ترمیم ، دندان خرابمون را بکشیم.
ناشناس
۱۷:۴۴ ۳۰ دی ۱۳۹۸
مرگ بر گرانی
ناشناس
۱۷:۴۴ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بخاطر اینکه مردم پول ندارن تند تند به دندان پزشک مراجعه کنن موق که درد بکنه فقط میرن
ناشناس
۱۷:۲۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چرا خدمات دندان پزشکی را تحت پوشش بیمه قرار نمی دهند هزینه ها خیلی بالاست
ناشناس
۱۵:۰۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
از 17 سالگی به دلیل فقر کلسیم و انواع ویتامین ها و ... دندان هایم پوک و 10 ساله از خانه بیرون نرفتم

نتونستم دانشگام رو از خجالت تموم کنم ، به خدا قسم کفری شدم از بی کسی و زجر و غصه ، حالا یکی مثل من که بنا به دندان هایش یه معتاد می خوننش باید کجا و چی کار کنه ؟

شب تا صبحم بیهوده می گذره و انگیزه ای برای زندگی ندارم ، انگار خدام ما رو فراموش کرده ...
ناشناس
۲۰:۱۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
دقیقا منم همینطورم بخدا دندونام خراب شده نمیتونم درست کنم.
ناشناس
۱۵:۰۴ ۳۰ دی ۱۳۹۸
دندان پزشک تجربی خوبه
saeid
۱۴:۵۴ ۳۰ دی ۱۳۹۸
خیلی عالیه اگه این مورد با جدیت درست بشه. واقعا هزینه ی دندان سرسام آوره. بعضی وقتها آدم میگه بیخیال دندون بشم تا وقتی که دردش کلافم نکرده.
حق طلب
۱۴:۵۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
واقعا من نمی دونم چه کسی تعر فه هارا مشخص میکنه چرا اینقدر باید درامد دندان پزشکان با لاوغیر منطقی باشه مگه چه کار فوق العاده ای نسبت به سایر مشاغل انجام میدند که اینقدر درآ مد دارند واقعا انصاف نیست
ناشناس
۱۴:۲۷ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بخدا حدود چهار سال پیش رفتم دندان پزشک ، منو فرستاد پیش متخصص ریشه برا عصب کشی ، اونم با بد اخلاقی و بی ادبی ، افتاد بجونم بدون بی حسی زیر دستش دست و پا می زدم دیگه تا الآن پیش هیچ دندان پزشکی نرفتم هنوز دندانم سوراخه .
ناشناس
۱۶:۰۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
۹۰ درصد مردم گرفتار این معضلاتن و اساتید در خواب . حداقل نمیتونن جلوی این تعرفه های نجومی رو بگیرن ؟ مسئولینی که چنین چیزهایی رو تجربه نکردن و با پولهای باد آورده که حق هر نوزاد تازه متولد شده ای تو این سرزمینه بهترین خدمات رو برا خودشون میگیرن
ناشناس
۱۴:۰۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بخاطر خدا هزینه های دندان پزشکی را کم کنید بخدا دندان ها خراب است نميشود درست کردقبل از که بکشیم با تشکر
ناشناس
۲۰:۲۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
سوپ بخور همیشه دندون میخوای چکار!!!
ناشناس
۱۳:۱۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
دندانپزشکان درهرثانیه چندصدهزارتومان پول ضرب می کنند!!!!
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
هزینه دندان پزشکی سر به فلک کشیده و هیچکی رسیدگی نمی کنه.
ناشناس
۱۳:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
هزینه دندان پزشکی سر به فلک کشیده و هیچکی رسیدگی نمی کنه.
ناشناس
۱۲:۵۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
خدا لعنت کند کسی را که دندانم را عصب کشی ریشه کرد اما بعد از دوسال دندانم دوباره به ترمیم ریشه مجدد نیاز پیداکرده وعفونت کرده و حالاباید هزینه اضافی هم بدهم و ا
یک دندان دیگرم را هم بد پرکرده
ناشناس
۱۲:۴۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
من 46 سالمه راننده تاکسی هستم باور کنید اکثر دندونهام پوسیده شدند اند درد میکنند ولی نمیتونم دندونم رو درست کنم پولی در بساط ندارم و مسئولین هم فقط به فکر خودشون هستند
ناشناس
۱۷:۰۸ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
تاکسی رو بفروش دندونتو درست کن:)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
عصب کشی دندون با روکش ۷۵۰ هزار قسطی ام ک قبول نمیکنن و من ۸ تادندونام عصب کشی بهمراه روکش نیاز داره یعنی حدود۶ میلیون تومن میشه از کجا بیاریم
ناشناس
۱۲:۲۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بیمه تامین اجتماعی فقط میکشن و با مواد خیلی بی کیفیت و ارزون پر میکنن تا جایی ام ک میشه مشاوره میدن ک بکشی بهتره یعنی حتی دلشون نمیاد وقت بزارن برای دندون مردم
ناشناس
۱۲:۱۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
من 34 سالمه چهار تا دندون دارم رسما ریشه هستن و سیاه شدن هر کدام رو 500 میخوان تا جراحی کنن بکشنش از طرفی هم دوتا دندون دارم که پر کردنی هستن این دوتا رو هم تقریبا 2ملیون میخوان تا عصب کشی و پر کنن میخوام بگم کدوووووووم نظارت کدوم درآمد ؛ ماهی 2 تومن قسط میدم بابت وام ازدواج و خورده ریزها اونم اقساط لوازم ضروری زندگی تهش اینکه باید فقط به مسواک و پوسیدن بیشتر دندونا کنیم ... چند دولت اومده و رفته هیییییییچ کدومشون یه برنامه درستو حسابی برای ریشه کن کردن وضعیت دهان این ملت نکردن فقط خدا بدادمون برسه یا علی
ناشناس
۲۰:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
من سه تا ریشه کشیدم عفونت کرده بود گفت هر کدام دویست هزار ولی تخفیف داد به جای ششصد هزار ۴۰۰ هزار گرفت درمانگاه ماهان
ناشناس
۱۲:۰۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
,وقتی حقوق من دو میلیون بیشتر نیست معلومه باید با درد دندان مجبور بشوم هزینه ی هفتصد و پنجاهی پر کردن و عصب کشی رو بدم .یه عده دارن کمر مردم رو خرد میکنن که برج بسازن و پول سفرهای خارج از کشور خودشون رو .
وگرنه معنی نمیده دندانپزشکی ششماه ایران باشه ششماه کانادا و....
ناشناس
۱۵:۱۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
آی که گفتی ...
ناشناس
۱۱:۵۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
من خودم چند وقت پیش یه عصب کشی کردم 600هزارتومن با این خرج سنگین و اجاره خونه و بقیه... خانمم الان دندونش شکسته جراحی میخواد عصر میخوای بریم جراحی کنن 500 تومن چه خبره بخدا چه خبر بخدا به داد مردم برسی
ناشناس
۱۲:۱۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
آخه کی بداد میرسه چی مگه میزنه یا چیکار میکنه که 500 تومن میشه آخه هزینش
Majid
۱۳:۵۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
اقا اون جایی که 600 تومن گرفت ازت رو به منم معرفی کن من رفتم میگه 700 تومن
ناشناس
۱۶:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
تو ایران دندون پزشکا دارن خون مردم رو میمکن ، اکثرا به مردم بدبخت به چشم ..‌. نگاه میکنن و فقط پول رو میشناسن ، خدا از کسایی که مصوب این اوضاع نظام پزشکی کشورن نگذره ،انگار اینا از اسمون اومدن ما از زیر خاک
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
سلام هزینه روکش دندان در آمریکا ۱۱۰۰ دلار حقوق ی کارمند در آمریکا حدود۲۰۰۰ دلار همه جای دنیا دندانپزشکی گرون
ناشناس
۱۱:۳۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
خیییییییییلی هزینه های دندانپزشکی زیادبااین وضعیت بد اقتصادی ادم به خوراکشم درمیمونه تابرسه به دندون اونم کلیشون خراب جرات درست کردنشم نداریم واقعا متاسفم