سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار خوزستان:

فلر‌های بدون دود جایگزین فلر‌های نفتی می‌شوند

شریعتی گفت: دولت به صورت جدی به دنبال جمع‌آوری فلر‌های نفتی قدیمی است و مقرر شده فلر‌های بدون دود جایگزین آن‌ها شوند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان امروز یکشنبه در آیین نواختن زنگ هوای پاک در روز ملی هوای پاک (۲۹دی) همزمان با سراسر کشور در مدرسه حضرت زینب (س) اهواز که با حضور مسئولان استانی و دانش آموزان برگزار شد، گفت: قرارداد ۳.۲ میلیارد دلاری برای جمع‌آوری فلر‌های نفتی در استان منعقد شده است.

او با بیان اینکه یک میلیارد دلار از این قرارداد تامین شده و باقی اعتبار نیز باید بزودی تامین می‌شود، اظهار کرد: با جمع آوری فلرها، گازی که در این فلر‌ها سوزانده می‌شود و باعث آلایندگی هوا است برای خوراک پتروشیمی استفاده خواهد شد.

شریعتی بیان داشت: دولت به صورت جدی به دنبال جمع‌آوری فلر‌های نفتی قدیمی است و مقرر شده تا فلر‌های بدون دود جایگزین آن‌ها شوند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: هوای پاک نقش مستقیمی بر سلامتی مردم دارد و اگر در جامعه‌ای افراد سالم و تندرست نباشند توسعه در آن جامعه رخ نخواهد داد.

نماینده عالی دولت در استان خوزستان دود خودرو‌ها را عمده آلایندگی شهر‌های بزرگ دانست و اذعان داشت: در اهواز به دلیل شرایط محیطی دود خودرو‌ها عامل آلایندگی نیست، اما این موضوع به این معنا نیست که همه باید از خودرو استفاده کنند.

کاهش تولید ریزگرد در کانون‌های حاد ریزگرد

غلامرضا شریعتی در ادامه گفت: ۳۰ هزار هکتار نهال کاری در کانون فوق حاد تولید ریزگرد در استان انجام گرفته و با مرطوب سازی اراضی کانون‌های ریزگرد و اقدامات مقابله با بیابان زایی در چند سال اخیر این کانون‌ها کنترل شده و بهبود یافته اند و تولید ریزگرد توسط این کانون‌ها کاهش یافته است.

او افزود: باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که کشت محصولات کشاورزی در کانون‌های ریزگرد فراهم شود تا از تولید ریزگرد در این اراضی تا حدامکان جلوگیری شود.

شریعتی با اشاره به اینکه پیش از اجرای سد‌های بزرگ سالانه ۲۸ میلیارد مترمکعب آب در رودخانه‌های خوزستان جاری می‌شد اظهار داشت: به دلیل ساخت سد برای مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف کشاورزی و آشامیدنی و وقوع خشکسالی و کاهش آورد آب رودخانه‌ها در سال آبی ۹۷-۹۶ به ۱۱ میلیارد مترمکعب، بسیاری از زمین‌ها و اراضی خوزستان خشک شدند و باعث تولید ریزگرد شدند.

استاندار خوزستان بیان کرد: در سال‌های اخیر تلاش شد با بیابان زایی در استان مقابله و مبارزه شود که در این مسیر موفق بودیم و در چند سال اخیر با کاهش وقوع پدیده ریزگرد در استان مواجه هستیم.

او افزود: در ۳ سال گذشته برای برگزاری روز هوای پاک به دلیل وقوع پدیده ریزگرد‌ها از برگزاری روز هوای پاک شرمنده بودیم، اما امروز با تلاش‌های دستگاه‌های مختلف دولتی و خصوصی تعداد روز هوای پاک در استان افزایش یافته است.

جلوگیری از مشکلات تنفسی با هرس درختان کونوکارپوس

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه درختان کونوکارپوس در فضای سبز استان تاثیر مثبت دارند بیان کرد: این درخت در پاییز گرده افشانی انجام می‌دهد و باعث بروز مشکلات تنفسی می‌شود که برای رفع این مشکل باید در ابتدای فصل پاییز و قبل از بارش نخستین باران هرس این درختان انجام شود تا مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نشود.

او گفت: با یک بار هرس به موقع، این درختان در طول سال مشکل تنفسی را برای مردم ایجاد نخواهند کرد و مردم باید برای هرس به موقع این درخت‌ها مطالبه گر باشند.

محمد جواد اشرفی مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: با توسعه فعالیت‌های صنعتی و حمل و نقل میزان آلایندگی هوا بیشتر شده است، موضوع محیط زیست یک مقوله بسیار مهم در جهان است و امروزه هیچ فعالیت اقتصادی در جهان بدون در نظر گرفتن این شاخص انجام نمی‌شود.

او گفت: ایران در حال حاضر با مشکلات زیست محیطی همچون خشک شدن تالاب ها، مکان‌های نامناسب دفع پسماند، تهدید جنگل‌ها و مراتع و وقوع پدیده ریزگرد مواجه است که تلاش برای رفع این آلودگی‌ها درحال انجام است.

اشرفی اذعان داشت: برای بهبود شرایط محیط زیست باید به دانش آموزان آموزش‌های لازم در حفظ محیط پیرامونشان ارائه شود.

کوروش مودت مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: صنایع و کارخانجات در مواردی به دلیل اینکه به درستی در کاهش آلایندگی فعالیت نداشته اند باعث آلوده شدن هوا و به خطر انداختن سلامت مردم شده اند.

او افزود: استفاده بیش از حد از وسایل نقلیه نیز عامل دیگری در افزایش آلاینده‌ها است باید برای حفظ محیط زیست و داشتن هوایی پاک بیشتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنیم.

مودت اظهار داشت: نهاد‌های مردمی که در بخش حفاظت محیط زیست فعال هستند باید تقویت شوند، این سمن‌ها در کنار دستگاه‌های دولتی می‌توانند در حفظ محیط زیست بسیار تاثیرگذار و نقش آفرین باشند.

۱۵ مشعل (فلر) در نزدیکی محدوده شهر اهواز، ۲۹ مشعل در حریم شهر اهواز و ۸۲ مشعل در محدوده شهرستان اهواز وجود دارد که ۶۵ مشعل مربوط به شرکت نفت و گاز کارون و ۲۲ مشعل مربوط به شرکت نفت و گاز مارون است.

هفته هوای پاک از ۲۶ دی ماه تا ۲ بهمن ماه نامگذاری شده است و روز ملی هوای پاک ۲۹ دی ماه است.

در این مراسم استاندار خوزستان در حیاط مدرسه حضرت زینب (س) اهواز نهالی را به مناسبت روز ملی هوای پاک کاشت.

همچنین در این مراسم تفاهم نامه‌ای بین اداره کل محیط زیست و آموزش و پرورش خوزستان منعقد شد که در این تفاهم نامه اداره محیط زیست متعهد به آموزش مسائل زیست محیطی به دانش آموزان شده است.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.