سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشریح وظایف ماهواره های ظفر از زبان رئیس سازمان فضایی

براری در مراسم تحویل رسمی ماهواره‌های ظفر به تشریح مختصر وظایف اصلی این ماهواره‌ها پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در مراسم تحویل گیری ماهواره ظفر از اتاق تمیز دانشگاه علم و صنعت گفت: امروز شاهد تحویل‌گیری دو ماهواره ظفر ۱ و ۲ که به سفارش سازمان فضایی ایران در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است، بودیم. 

براری افزود: این ماهواره به منظور انجام سه ماموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه گیری تشعشات فضایی ساخته شده و قرار است در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گیرد. چرخش ظفر به دور زمین هر ۹۴ دقیقه خواهد بود. علاوه بر خود ماهواره، ایستگاه‌های آن هم در سه ایستگاه فضایی کشور استقرار پیدا کرده اند که وظیفه کنترل و هدایت ماهواره و دریافت تصاویر از ماهواره را به عهده دارند.

رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه کشور ما در حوزه فناوری فضایی در مسیر تحقیقات و توسعه فناوری بوده و همه کشور‌ها این مسیر را با سختی طی کرده اند، اظهار کرد: دانشمندان چه در عرصه ماهواره، در عرصه ایستگاه‌های فضایی و چه در عرصه پایگاه پرتاب و ماهواره بر در تلاشند تا بتوانیم این ماهواره را در مدار قرار دهیم.

او با اشاره به این نکته که این ماهواره در شهریور ماه کامل شده است، بیان کرد: چهار ماه است که متخصصان سازمان فضایی به همراه دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت به صورت شبانه روزی روی این ماهواره کار می‌کنند. امیدواریم یکی از اولویت‌های بخش فضایی کشور که توسعه زیرساخت‌های فضایی است، محقق شود.


بیشتر بخوانید: ماهواره ظفر راهی پایگاه فضایی می‌شود/انجام تست‌های عملیاتی ماهواره‌ها برای اولین بار در کشور


براری ادامه داد: اولویت دوم ما این است که بتوانیم از طریق فضا کاربرد و خدمات نوین به جامعه ارائه دهیم. ساخت این ماهواره مبتنی بر نیاز‌های کشور در حوزه مدیریت بحران، حوزه پایش منابع، در حوزه کشاورزی، پایش آتش سوزی جنگل‌ها است.

رئیس سازمان فضایی تصریح کرد: کاربردی کردن صنعت فضایی یکی دیگر از اولویت‌های سازمان فضایی است. در واقع وظیفه پایش سیلی که در ابتدای سال جاری رخ داد بر عهده بخش فضایی بود که خوشبختانه توانستیم این کار را با موفقیت انجام دهیم.

او در پایان یادآوری کرد: طی یک هفته گذشته هم شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها در حوزه سیل سیستان و بلوچستان فعال بودند و گزارش‌های به روز از وضعیت سیل را به مدیران جامعه ارائه می‌کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.