ذاکری گفت: ماهواره‌ ظفر که در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده بود، جهت قرارگیری در مدار به پایگاه فضایی تحویل داده شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  امروز ۲۹ دی ماه ۱۳۹۸، دو ماهواره ظفر ۱ و ۲ دانشگاه علم و صنعت با حضور ذاکری رئیس دانشگاه، براری رئیس سازمان فضایی و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اتاق تمیز این دانشگاه به منظور آماده سازی برای پرتاب تحویل سازمان فضایی ایران شد. 

طراحی ماهواره در دانشگاه نهادینه شده است

ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت در ابتدای مراسم با اشاره به ماهواره‌های نوید، مبین و ظفر ۱ که پیش از این در این دانشگاه ساخته و پرتاب شده بود، گفت: ماهواره اول ماهواره نوید بود که به مدت ۵۳ روز پس از پرتاب در فضا فعال بود. ماهواره دوم ماهواره مبین است که در اسفند ۹۲ تکمیل شد و اولین ماهواره‌ای بود که دارای GPS فضایی و دوربین ۱۰۰ متری بوده است. مبین ماهواره‌ای از کلاس نوید بوده که توانایی ارسال و دریافت پیام برای ۱۶ کاربر در جهان را داشت و ماهواره سوم ماهواره ظفر است که توانست۱۶ کاربر را به ۲۵۶ کاربر برساند. از ویژگی‌های ظفر اول اینکه دوربین این ماهواره به ۲۵ متر ارتقا پیدا کرده و، اما ظفر دوم دارای دوربین ۱۶ متری رنگی است.

ماهواره ظفر به سازمان فضایی ایران تحویل داده شد

او افزود: نکته حائز اهمیت که طی روند ۱۲-۱۳ ساله دانشگاه علم و صنعت در خصوص ساخت ماهواره اتفاق افتاده این است که موضوع طراحی ماهواره در دانشگاه نهادینه شده است.

ذاکری با بیان اینکه امروز ما بیش از ۸۰ نخبه جوان متعهد را در اختیار داریم، تصریح کرد: تمام ویژگی‌هایی که درباره ماهواره ظفر ارائه شد قابلیت تحقق و عملیاتی شدن دارد.

انجام تست‌های عملیاتی ماهواره‌ها برای اولین بار در کشور

رئیس دانشگاه علم و صنعت افزود: از مهمترین نکاتی که در خصوص ماهواره‌های ظفر باید به آن توجه کرد این است که ما یک مسیر پلتفرم گونه را پیش گرفته ایم، به این معنا که سیستم‌های جدید با دقت‌های بالاتر بر اساس همین طراحی که صورت پذیرفته با درصدی اختلاف را جایگزین می‌کنیم.


بیشتر بخوانید: ایران یک گام دیگر به ساخت ماهواره عملیاتی و کاربردی نزدیک شد


او ادامه داد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که این ماهواره‌ها تمام برآیند‌های تست را برای اولین بار در کشور عملیاتی کردند. امیدواریم که از نظر فناوری، دانش و رعایت اصولی که در استاندارد‌های جهانی مورد توجه قرار می‌گیرد، این ماهواره زمانی که در مدار قرار می‌گیرد بتواند کارگروه‌هایی را که برایش تعریف شده با موفقیت به انجام برساند.

ماهواره ظفر به سازمان فضایی ایران تحویل داده شد

ذاکری با تاکید بر اینکه ما این قله را به سمت اوج در حرکت هستیم، اظهار کرد: ما رو به قله پیش می‌رویم و تاکنون میزان قابل توجهی از این مسیر را طی کرده ایم، اما برای اینکه بتوانیم به ماهواره‌هایی با دقت یک متر و زیر یک متر برسیم باید مسیر‌های دیگر را هم طی کنیم.

رئیس دانشگاه علم و صنعت در ادامه تاکید کرد: سازمان فضایی برای این موضوع نقشه راه‌های زیادی دارد. امیدواریم با محصول ارائه شده و نتایجی که تقدیم ملت ایران می‌شود این مطالبه مردمی به وجود بیاید و دستگاه‌های حاکمیتی و قانون گذار سرعت روند کار را تسریع کنند تا این جوانان شجاع و با شهامت با توکل بر خدا بتوانند این قله‌ها را فتح کنند.

ذاکری با اشاره به نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت بیان کرد: امروز روز بسیار بزرگی برای ماست به ویژه اینکه ما در نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت هستیم، دانشگاهی که کار‌های بسیار بزرگی را به کشور ارائه کرده است. امروز به صورت رسمی ماهواره ظفر را با حضور رئیس سازمان فضایی به این سازمان تحویل می‌دهیم.

بنا به گفته وزیر ارتباطات، ماهواره‌های ظفر تست‌های موفق خود را پشت سر گذاشته اند و امروز راهی پایگاه فضایی می‌شوند تا به زودی فرآیند قرارگیری آن‌ها در مدار طی شود.

گفتنی است؛ این ماهواره و ماهواره بر هر دو یک گام تحقیقاتی مهم برای کشور محسوب می‌شوند. تصویربرداری به صورت زمان واقعی و ذخیره و ارسال پیام ارتباط صوتی به صورت یک طرفه بین دو کاربر از جمله وظایف این ماهواره است.

ارتفاع این ماهواره سه محوره ۵۳۰ کیلومتر است و در مدار LEO دایروی با باند فرکانسی s&f قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های ماهواره ظفر

از ویژگی‌های ماهواره‌های ظفر می‌توان به روز رسانی نقشه‌های کاربری اراضی در مقیاس ملی، به روز رسانی و پایش توسعه شهری در مقیاس ملی، به روز رسانی و پایش تغییرات در عرضه‌های طبیعی و جنگلی در عرصه‌های ملی،‌به روز رسانی نقشه‌‌های پهنه بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی در مقیاس ملی، پایش مرز دریاچه‌ها، بهبود در پایش خطوط ساحلی، شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران در نواحی شهری در مقیاس منطقه‌ای،‌ تعیین مرز گسترش شهری و پایش رشد مناطق شهری و تهیه نقشه‌های ساختاری مانند شناسایی گسل و چین‌ها در مقیاس ملی می‌توان اشاره کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۳۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
پرتابش کنید چقدر لفتش میدید خسته شدیم
Iran (Islamic Republic of)
المهدی
۱۵:۱۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
با سلام ، امیدوارم مسئولین محترم به جای مذاکره با باور نمودن وجود نخبگان، که راه میان بر ی برای اعتلای ایران اسلامی میباشد پیش بگیرند. همچنین به دانشمندان جوان و عزیز توصیه می شود خود را از هیاهوی شهرت دور نگاه داشته و به فعالیت علمی خود قویاً و به نیت خالص برای رضای خدا ادامه دهند که اگر این چنین گردد قطعاً خداوند عزت دنیا و آخرت را تواماً به ایشان عطا می فرماید.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۷:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
سربلند باد ایران
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۷:۳۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چرا مراحل ساخت و پیشرفت این ماهواره رو اطلاع رسانی می کنید منافق صفت ها فردا هم نفوذی می فرستند برا خراب کاری که پرتابماهواره نا موفق بشود
Iran (Islamic Republic of)
علی رضا قربانزاده
۰۵:۵۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
می‌رفت سر کوچه چند تا نون می‌گرفت کارآییش بیشتر و بهتر بود نسبت به اینایی که گفتین بود !!!!!
Iran (Islamic Republic of)
yosef
۰۱:۲۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
احسنت بر ایرانیان نخبه و وطن دوست نخبه هایی که باوجود امکانات و فرش قرمز از تمام دنیا باری وطن خود همت کردن و به امیدخدا در اینده نچندان دور به انحصار ماهواره از دست دیگران پایان دهند وما شاهد انواع ماهوارها باشیم از جمله رادیو تلویزیونی و....اگه مسولین کشور همت و تلاش کنن و فقط زمینه سازی کنن و بودجه مناسب بذارن بزودی شاهد تحقق چنین ارزوی بزرگی خواهیم بود
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۰:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
اگر قصد ساخت ماهواره ی جدید دارین با نهایت وجود سعی کنین ماهواره ای بسازین که یییییییییییییییییینهایت پیشرفته تر از پیشرفته و چشم نواز و زیبا باشد.
Iran (Islamic Republic of)
کلرز
۰۰:۰۷ ۳۰ دی ۱۳۹۸
ان شاءالله ماهواره های تلویزیونی و مخابراتی و .... در حد بین الملل بسازیم
Iran (Islamic Republic of)
علی خدایی
۲۲:۲۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
از مسولان مربوطه انتظار داریم که کار ها را محرمانه نگه دارند بعد ارسال ماهواره اعلام بکنید برای صلابت کار مان خیلی مهم حیاتی هست آمریکای خبیث مثل دیگر دو تا ماهواره مان که کرده بود شیطنت نکند
United States of America
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
کو?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
آفرین. ایران باید قویتر شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
پرنابش کنین بعد ازش نعریف کنین
امریکا اولین دشمن برنامه فضایی ماست
Iran (Islamic Republic of)
Mohammad
۱۶:۲۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
تورو خدا قبل پرتاب همه پروازهارو كنسل كنيد باز فاجعه پيش نياد و مردم هم بدونن برن پناهگاه مبادا سكوت كنه بيوفته
Iran (Islamic Republic of)
yosef
۰۱:۱۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
انشالله که موفق باشن و گام های بلندتری در اینده بدارن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
انشالله با موفقیت تو مدار قرار بگیره
آخرین اخبار