سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

ترامپ چگونه خاورمیانه را به ایران باخت؟

از ۸ ژانویه سال ۲۰۲۰ باید به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ یاد کرد چراکه حمله‌ای که ایران در این روز به پایگاه عین الاسد آمریکا داشت باعث آغاز فصل جدیدی در منطقه شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات موشکی ایران که در راستای انتقام سخت وعده شده پس از ترور سردار سلیمانی صورت گرفت، نقطه عطفی در تاریخ تحولات منطقه خواهد بود. چرا که بزرگترین و مهم‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در عراق هدف قرار گرفت. در جریان این عملیات ۱۳ موشک به سمت پایگاه‌های آمریکا شلیک شد که طبق اعلام سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران حتی یک تیر به سمت این موشک‌ها نیز شلیک نشد. این مسئله در حالی بود که ترامپ پیش از این عملیات تهدید کرده بود که در صورت حمله ایران، ۵۲ نقطه مهم و فرهنگی ایران هدف قرار خواهد گرفت. اما عملیات و انتقام سخت ایران انجام شد و ترامپ در یک سخنرانی بسیار ضعیف نه تنها به این عملیات موفق ایران واکنش نشان نداد بلکه اعلام کرد که به دنبال رسیدن به صلح است. این مسئله باعث شده تا فصل جدیدی در معادلات منطقه‌ای رقم بخورد.

سخنرانی ضعیف و لرزان ترامپ

پس از عملیات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد رسانه‌های آمریکایی در بهت فرو رفتند. همه نگاه‌ها به کاخ سفید بود. رسانه‌ها به صورت معناداری خبر ورود وزیر خارجه و مقامات نظامی آمریکایی به کاخ سفید را مخابره می‌کردند. طرفداران و امیدوارن به ترامپ منتظر بودند تا وی سرانجام آغاز حمله نظامی به ایران را اعلام کند. اما وی تنها به یک توییت بسنده کرد: «از ایران موشک‌هایی به دو پایگاه نظامی واقع در عراق شلیک شده است. ارزیابی تلفات و خسارات الان در جریان است. تا الان همه چیز خوب بوده! ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش کل جهان را داریم! فردا صبح بیانیه‌ای صادر می‌کنم.»

همه منتظر بودند تا ترامپ ساعت ۱۹:۳۰ به وقت تهران (چهارشنبه) واکنش قاطع خود را نشان دهد. اما طرفداران ترامپ همه ناامید شدند. ترامپ در ۹ دقیقه سخنرانی ۵۸ بار تپق زد! لکنت و اضطراب ترامپ هنگام سخنرانی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد مایه طنز و کنایه کاربران آمریکایی شد و هشتگ "slurring" به معنای بریده بریده حرف‌زدن در میان کاربران آمریکایی ترند شد. ترامپ با صدایی لرزان اعلام کرد که به دنبال واکنش نظامی نخواهد بود. تغییر لحن و رویکرد دونالد ترامپ در سخنان وی به طور کامل مشهود بود. روزنامه گاردین نوشت، سخنرانی ترامپ بسیار ملایم‌تر از آن چیزی بود که برحسب تجربه از او انتظار می‌رفت.

سی‌ان‌ان در گزارشی نسبت به سخنان ترامپ به ویژه تغییر لحن وی ابراز شگفتی کرده و آورده است: «مشخص نیست دلیل تغییر تفکر و لحن رئیس جمهور در این چند روز چیست. این بار آن‌چه دونالد ترامپ گفت، از روی یک نطق ازپیش تنظیم‌شده و تراش‌خورده بود. ‏عبارت "همه گزینه‌ها روی میز است" در خیلی از نطق‌های روسای جمهوری آمریکا در قبال ایران در دو دهه اخیر بوده؛ حتی میانه مذاکرات هسته‌ای و از زبان باراک اوباما. اما ساعاتی بعد از حمله ایران به مقر نیرو‌های آمریکایی، در نطق دونالد ترامپ اثری از این تهدید همیشگی نبود؛ بلکه حتی او گفت که داشتن "ارتش و تجهیزات عالی، به این معنی نیست که باید از آن استفاده کنیم." هرچند بیرون از متن، سران لشکری آمریکا کنار او ایستاده بودند. «ترامپ ادامه داد: «امروز از ناتو می‌خواهم که در روند خاورمیانه مداخله بیشتری داشته باشد... نیرو‌های نظامی آمریکا در دولت من با ۲/۳ تریلیون دلار کاملاً بازسازی شده است.»

وی که چند روز پیش تهدید به بمباران ۵۲ سایت در ایران از جمله اماکن فرهنگی کرده بود، مدعی شد: «در پایان خطاب به مردم ایران و رهبران ایران می‌گویم که ما می‌خواهیم که شما آینده خوبی داشته باشید. ما دوست داریم با همه کشور‌هایی که خواستار صلح هستند، همکاری کنیم.» در واقع سخنرانی ترامپ از منظر حامیان جنگ‌طلب وی بسیار ناامیدکننده و منفعلانه بود. کارشناسان نظامی این سخنرانی لرزان را به دلیل قدرت موشکی ایران می‌دانند چرا که بسیاری از کارشناسان اعلام کرده‌اند ایران به یک ابرقدرت موشکی تبدیل شده و آمریکا به خوبی به این نکته واقف است. به همین دلیل ترامپ از واکنش به عملیات ایران خودداری کرد تا جان نظامیان آمریکایی را نجات دهد.

آغاز فصل جدید منطقه

از ۸ ژانویه سال ۲۰۲۰ باید به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ یاد کرد. چرا که حمله‌ای که ایران در این روز به پایگاه عین الاسد آمریکا داشت باعث آغاز فصل جدیدی از معادلات در منطقه شد که در نهایت به پایان نظم آمریکا در طول هشت دهه گذشته منتهی خواهد شد. سیلی ایران به ترامپ با واکنش انفعالی وی مواجه شد و کارشناسان از این انفعال به این نتیجه رسیدند که آمریکا باید با خاورمیانه خداحافظی کرده و به قدرت نوظهور منطقه و جهان یعنی ایران سلام کند.

آمریکا از جنگ جهانی دوم به هیچ وجه مورد تعرض نظامی یک کشور قرار نگرفته و شکسته شدن این هیمنه توسط ایران برای آن بسیار دردناک است. آمریکا در کشور‌های مختلف از جمله در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به بهانه حفظ امنیت و دفاع از آن کشورها، حضور نظامی دارد و مورد هدف قرار گرفتن این پلیس، به ویژه اگر امکان پاسخ متقابل به پاسخ ایران را نداشته باشد، حیثیت آن را در مقابل این کشور‌ها که هزینه‌های گزافی بابت تأمین امنیت خود به واشنگتن پرداخت می‌کنند لکه‌دار می‌کند. در موضوع سرنگونی پهپاد غول‌پیکر آمریکایی نیز نباید فراموش کرد که سکوت آمریکا چگونه توسط برخی شخصیت‌های سیاسی خلیج‌فارس و کاربران این کشورها، به خصوص امارات و عربستان با تمسخر مواجه گردید.

هدف قرار دادن پایگاه نظامی بزرگ آمریکا در عراق در پاسخ به اقدام تروریستی‌اش، شکسته شدن خطوط قرمز آمریکایی‌ها بود و تهران با عبور از این خط قرمز، عملا توانایی آمریکایی‌ها در پاسخگویی و افسانه شکست‌ناپذیری آن‌ها را به چالش کشید. این چالش آمریکایی‌ها زمانی می‌تواند جدی‌تر شود که سایر گروه‌های مقاومت در منطقه به خصوص عراق اقدام به رویارویی نظامی با آمریکا کنند.

"ویپن نارانگ" استاد علوم سیاسی دانشگاه ام آی تی در تحلیل دقت موشک‌های ایرانی نوشته است: «از نظر من مهمترین موضوع درباره حمله ایران آن است که چقدر موشک‌های بالستیک کوتاه‌بردشان دقیق است. انقلابی که در دقت موشک‌ها رخ داده واقعی است و دیگر در انحصار آمریکا نیست. این موضوع پیامد عظیمی بر درگیری‌های مدرن و جنگ‌های محدود دارد.» کارشناسان امنیتی معتقدند که کمیت و کیفیت عملیات ایران علیه پایگاه آمریکایی عین الاسد، کلاسی فراتر از قدرت منطقه‌ای بود. عملیات مقتدرانه علیه یک ابرقدرت که داعیه هژمونی (برتری و رهبری) جهانی دارد؛ ظهور یک قدرت جدید جهانی را نوید داد و طلیعه عبور از نظم یکجانبه گرایی به نظام چند قطبی و چند جانبه گرایی را عینیت بخشید.

چندین سال قبل ریچارد هاس، رئیس پژوهشکده روابط خارجی آمریکا در مقاله‌ای با عنوان عصر "بی‌قطبی، چندقطبی" که مجله فارین افرز آن را منتشر کرد، نوشت؛ آمریکا در آینده یک ابر قدرت نخواهد بود. وی با تصریح اینکه نظم آینده چندقطبی است، ایران را یک قدرت نوظهور جهانی در کنار سایر قدرت‌های جهانی معرفی کرد. نظم آمریکایی که از فردای پس از جنگ جهانی دوم در خاورمیانه حاکم شده است با عملیات موشکی ایران و انفعال آمریکا باید جای خود را به نظم منطقه‌ای جدیدی بدهد که ایران مهمترین بازیگر آن خواهد بود. در نظم جدید منطقه‌ای بازیگران منطقه با همکاری بایکدیگر و بدون حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای به دنبال امنیت پایدار خواهند بود. کشور‌های عربی نیز دیگر توان و جراتی برای ماجراجویی منطقه‌ای ندارند و به خوبی به این نتیحه رسیده‌اند که هر نوع اقدام اشتباه از سوی آن‌ها با واکنش قاطع ایران و اعضای محور مقاومت مواجه خواهد شد. در واقع سال‌ها بعد در کتاب‌های درسی از روز ۸ ژانویه ۲۰۲۰ به عنوان آغاز دوران نظم مدنظر ایران در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه نام خواهند برد.

 خروج نظامیان آمریکایی از منطقه

حضور نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه به عنوان مهمترین عامل بی‌ثباتی و ناامنی به شمار می‌رود. برخی آمار‌های نظامی حاکی از وجود ۱۶۵ هزار سرباز آمریکایی در ۱۵۰ کشور جهان است. از این شمار بیشترین آمار سرباز و پایگاه‌های نظامی در خاورمیانه قرار دارد. پایگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه متشکل از پایگاه هوایی، دریایی و زمینی هستند که نزدیک به ۶۰ هزار سرباز را در خود جای داده‌اند و این تعداد در ۱۲ کشور خاورمیانه مستقر شده‌اند.
 پایگاه‌های نظامی عراق: ۵۳۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی سوریه: ۸۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی اردن: ۳۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی عربستان: ۳۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی عمان: ۶۰۶ سرباز
 پایگاه‌های نظامی امارات متحده عربی: ۵۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی قطر: ۱۳۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی بحرین: ۷۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی کویت: ۱۳۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی افغانستان: ۱۴۰۰۰ سرباز
 پایگاه‌های نظامی ترکیه: ۲۵۰۰ سرباز

همانطور که مقام معظم رهبری اعلام کردند عملیات علیه پایگاه عین الاسد تنها یک سیلی بود و انتقام اصلی اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه خواهد بود. سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران نیز اعلام کرده است: «انتقامی که ارزشی برابر با ترور سردار سلیمانی باشد در واقع اخراج تمامی نیرو‌های آمریکایی از منطقه است. حمله اخیر به پایگاه‌های آمریکا در عراق، شروع عملیاتی بزرگ برای بیرون راندن تمامی آمریکایی‌ها از منطقه است و تمامی گروه‌های مقاومت و گروه‌هایی که شکل خواهند گرفت باید در این راستا تلاش کنند.» البته خبر‌های غیر رسمی زیادی منتشر شده که خروج نظامیان آمریکایی از برخی از پایگاه‌های آمریکا در عراق آغاز شده است. مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان آمریکایی از عراق به عنوان نقطه آغازین این هدف مهم است.

عملیات موفق ایران علیه پایگاه عین الاسد آمریکا در عراق و انفعال ترامپ در برابر این عملیات باعث شد تا واقعیت‌های جدیدی در منطقه برای همه روشن شود. مقامات و اندیشمندان آمریکایی بار‌ها اعلام کرده‌اند که دوران افول آمریکا شروع شده است. رهبر معظم انقلاب در بیاناتی در مراسم سی‌امین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمه‌الله) در مورد افول قدرت آمریکا اعلام کردند: «این را من عرض می‌کنم که امروز جبهه مقاومت در منسجم‌ترین وضعیت در چهل سالِ گذشته است؛ در منطقه و در مراکزی حتی فراتر از منطقه؛ این یک واقعیت است. نقطه مقابل، قدرت استکباری است؛ قدرت استکباری آمریکا، قدرت فتنه‌انگیزی و خباثت رژیم صهیونیستی، از چهل سال پیش به این طرف به مراتب تنزل کرده‌اند و پایین رفته‌اند؛ ما این را در محاسبات خودمان باید لحاظ کنیم. اینکه در وضع سیاسی آمریکا یا در وضع اجتماعی و اقتصادی آمریکا چه اتفاقاتی افتاده و دارد می‌افتد، باید در محاسبات ما وارد بشود. این را باز بعضی از خود آمریکایی‌ها گفته‌اند، بعضی‌ها می‌گویند «افول موریانه‌وار»؛ که این را [یک] نویسنده‌ی آمریکایی می‌گوید. در مورد افول اقتدار آمریکایی می‌گوید «افول موریانه‌وار»؛ یعنی مثل موریانه از درون دارد پوک می‌شود -خود نهاد‌های درون آمریکا این را می‌گویند- هم در عرصه اقتصادی این جور است، هم در عرصه اجتماعی این جور است، هم در عرصه سیاسی این جور است.»

نوام چامسکی، اندیشمند آمریکایی نیز معتقد است که: «آمریکا امپراطور در حال سقوط است. آمریکا هم در داخل و هم در خارج در حال سقوط است.»

فرید زکریا، نظریه‌پرداز نئورئالیست هم اعلام کرده است: «جهان در حال انتقال از عصر آمریکایی به عصر پساآمریکایی است. جهانی که در پیش داریم جهانی است که در آن آمریکا نه رهبری اقتصادی و ژئوپلیتیک آن را بر عهده خواهد داشت و نه بر فرهنگ آن چیره خواهد بود، بلکه قدرت آن سقوط خواهد کرد. قدرت در حال جابه جایی و فاصله گرفتن از سلطه آمریکایی است. ما در حال گام نهادن به جهان پساآمریکایی هستیم که مردمان بسیار در نقاط بسیار، جهت و ماهیت آن را تعیین می‌کنند.»

در واقع باید از عملیات موشکی ایران به عنوان مهمترین عامل در افول منطقه‌ای آمریکا نام برد. افولی که سرآغاز ظهور نظم و بازیگر جدیدی در نظم جهانی است که مبنای قدرت آن بر اساس هنجار‌ها و اصول محورمقاومت خواهد بود. سی ان ان پس از حمله موفق ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد اعلام کرده که تاریخ باید ثبت کند که دونالد ترامپ خاورمیانه را باخت. فرید زکریا هنگام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و سخنرانی وی درمورد خاورمیانه به طعنه به وی اعلام کرد که «آقای ترامپ به خاورمیانه خوش آمدید.» امروز نیز باید به آقای ترامپ اعلام کرد که «خاورمیانه برای آمریکا به پایان رسید.»

نویسنده: یوسف نوری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
ترامپ نماد واقعی شیطان بزرگ یعنی آمریکای جنایتکار است. ترامپ مظهر شرارت، رذالت و خباثت آمریکای جنایتکار است.
ناشناس
۱۲:۴۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
تو روستا یک سگ کله زرد بزرگ مریض پیر داریم الان اسمشو میزارم ترامپ!
سرباز ولایت
۰۸:۵۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
وقتی ترامپ خودش اعتراف میکند که خبیث است دیگر چه می شود گفت الا اینکه این مردک واقعا دیوانه است
ناشناس
۰۵:۲۴ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ترامپ زمانی می بازه که شما بمب داشته باشید
ناشناس
۰۵:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
فعلا به نظر میرسد خودشان نمیخواهند خارج شوند و حتی بصورت نمادین هم که شده نیروهای کمی را در عراق نگه دارند.

از انجایی که اینها بسیار ترسو تشریف دارند فعالیت اقتصادی در عراق باید بیشتر شود ‌وتوسعه یابد پیمانکارانشان هرگز به عراق بر نخواهند کشت تا زیرساختهای انرا درست کنند.

بهانه مبارزه با داعش فقط برای توجیه ماندن انها
است
ناشناس
۰۱:۵۸ ۲۹ دی ۱۳۹۸
به‌ نظرمن هیچوقت نمیشه به امریکا اعتماد کردترامپ لعنتی میگه مادرکنارمردم ایران هستیم خودشم میاد اقتصادایرانوتحریم میکنه به حیله گری مثله ترامپ نمیشه اعتمادکرد اون کسی هست که سرحرفش نمی مونه‌ ماهم هیچوقت درمقابل امریکاسرخم نمیکنیم مرگ برترامپ هیله گره لعنتی امریکاباید ازخاورمیانه گورشوگم کنه بره برای همیشه
ناشناس
۰۱:۳۸ ۲۹ دی ۱۳۹۸
باخت
احمد
۰۰:۳۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
کاش بعضی دولتمردان و مسئولین این قدرت منطقه ای رو درک کنند و با انفعال مایه زحمت مولفه های قدرت واقعی نشوند
در واقع ملت هزینه هاش رو داده و غرب دیگه بیشتر از این توان فشار نداره و مثل بعضی طرح ها که چند باره افتتاح میشن تحریمها هم دارن تکرار میشن
پس حیفه حالا که فشار رو تحمل کردیم از ثمرات پیروزی بی نصیب بشیم
ناشنانشناس
۰۰:۰۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ای بابا ماکه امیدی به اینده نداریم کسی به نظرما توجه نمیکنه
Moeinmm
۲۳:۳۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
دستت درد نکنه ترامپ خودت امروز اعلام کردی یه حرامزاده ای خیلی خوب بود دلقک جان
عباسعلی رضایی ادریانی
۲۲:۴۲ ۲۸ دی ۱۳۹۸
چراغ ظلم ظالم تا سحر هرگز نمی سوزد. ....گرشبی سوزد شب دیگر نمی سوزد
محسن
۲۱:۵۵ ۲۸ دی ۱۳۹۸
فعلا هنوز هیچ کاری نکردیم چند تا موشک زدیم فقط پوشک لازم شدن تا یه حدودی کار اومد دستشون
فرزندی از زاگرس کهن
۲۱:۱۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
سردار ما مردی بزرگ و سرداری در اندازه های جهانی بود
یکم ادبت کردیم که یادت نرود که ما ایرانی هستیم و با ایرانی ها در نیوفت .
بختیاری
۲۱:۱۵ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ترامپ نادان برو خدا را شکر کن که همه پایگاه این را با خاک یکسان نکردیم.
این یک دستگرمی بود.
ناشناس
۲۱:۱۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ما چی بردیم؟
سید فروزان
۲۰:۵۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
هیچکدام از پایگاههای فوق خطری برای ما ندارد چه از نظر کشور مستقر و چه از نظر سیاست شیوخ آن علیه ایران
تنها ترکیه با وجود ۸۰ کلاهک اتمی و سیاست منافق گونه اردوغان را باید زیر نظر داشت
مرتضی
۲۰:۵۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
باید برای فکری به حال رژیم سعودی کرد.آن ها منشاء فساد و ویرانی در منطقه هستند. اگر به هر صورت بتوانیم آن را با خودمان همراه کنیم، تمام توطئه های شیطان بزرگ نقش بر آب می شود.
ناشناس
۱۸:۲۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
قدیمیا یادشونه
صدام سه روزه آخرشدی رفوزه باید برای تو کوزه
حالا
آهای ترامپ مو زرد سپاه فقط سیلی زد خرابه شد عین الاسد
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ترامپ کثیف برو بمیر ,لعنتی
ناشناس
۱۷:۵۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
باخت ???????
ناشناس
۲۲:۴۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
نمیدونم
ناشناس
۰۱:۳۴ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اره باخت!!!!!!
ناشناس
۱۷:۲۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
امریکابیش ازصدساله منطقه راازوجودنوکران خودش کشورهای عربی اشغال کرده رفتن درکارش نیست شعارهای عراق هم الکی یاسیاسیه عربهاخداراول کردن چسبیدن به امریکا ،اب پاکی رودستتون خیالتون تخت موندگاره
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
به خودت دلگرمی می دی؟
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ترامپ دیونه جاش توچمدونه درش میاریم اواز میخونع!!!
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
دلقکه
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
چه جوری حساب کردید و به این نتیجه رسیدید که ترامپ خاورمیانه را به شما باخته؟
ناشناس
۰۱:۳۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
لابد باخته دیگه.!!
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
سی ان ان پس از حمله موفق ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد اعلام کرده که تاریخ باید ثبت کند که دونالد ترامپ خاورمیانه را باخت.
حاجی
۱۵:۴۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
فعلا که ما باختیم بهتر روراست باشیم تو جنگ هفته گذشته ما باختیم پس رو راست بودن باعث وحدت و همدلی میشود جنگ سایبری بود هواپیما رو امریکا انداخت من و تو میدونیم ولی عوام نمیدونن چاره کار روراست بودن هست تا دست به دست هم دهیم و دشمن رو نابود کنیم
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
تو رو چه جهتی خودتو جزء خواص! می دونی؟
ناشناس
۲۰:۱۰ ۲۸ دی ۱۳۹۸
تشیع پیکر سردار یک پیروزی....ترکوندن پایگاه امریکایی و کشششششتتتننن سربازهای شیطان بزرگ یکی....جنگ سایبری با جنگنده ها و پهبادهای نظامی(و نه مسافری غیر نظامی مخصوصا اوکراینی)ومردانه جنگ سایبری کردیم...چهره نکره شیطان در جنگ سایبری نامردانه هواپیمای اوکراینی
کارگر ساده
۱۴:۰۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
یعنی اگر در نهایت ثابت شود هواپیمای مسافربری را آمریکا زده برای ترامپ پیروزیه؟ در اون صورت ترامپ رو راسته؟
محمد
۱۵:۱۲ ۲۸ دی ۱۳۹۸
عاشق این تخیلات ِفانتزیتون هستم فقط
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
نظرات کارشناسان آمریکایی یا سخنرانی مضطربانۀ ترامپ؟
Moeinmm
۱۵:۱۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ای خدا دیگه طاقت نداریم کی میخوای این لعنتی رو از روی زمین محو کنی هر روز با حرفای کثیفش ایرانیا رو عذاب میده ای خدا تورو به امام حسین ‌
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
خدایا جاهلان و پاچه خواران رو از کشور دور ون
دقیقا مثل زمان قاجار شدیم !
یه مشت احمق واسه یه مشت قدرت
123
۱۴:۲۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ترامپ که میگه دوست ملت ایرانه پس چرا ورود ایرانی ها رو به امریکا ممنوع کرده
ناشناس
۰۱:۳۶ ۲۹ دی ۱۳۹۸
میخوای بری چکار کنی؟؟؟ ترامپ دشمن ماست.
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۸ دی ۱۳۹۸
یه روز صبحم خبر میاد ترامپ به درک واصل شد الهی آمین
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۸ دی ۱۳۹۸
خیلی ازمردن ترامپ خوشهال نشو ازترامپ بدترمیادجاش همون تورکه میگن اوبامابهتربود
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اوباما و ترامپ سرو ته یه کرباسن. همه دلقکهای دست صهیونیسم (از نوع آمریکایی یا اسرائیلی) هستند.
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
سردار چقدر با همه عالم و آدماش فرق داشتی و حیف ک دیگه وجود نازنینت و درک نمی کنیم توی این دنیا
صادق
۲۱:۱۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
اون کیه منفی داده
صادق
۲۱:۱۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
مرگ بر منفی ده
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۸ دی ۱۳۹۸
لعنت خدا بهت ترامپ ک مث شمر و یزید پست و کثیفی
آوستوراقیان
۱۳:۵۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
جوانان باید خود ساخته بشن و رهرو سردار سلیمانی باشند
سیاوش باهر
۱۳:۳۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
از قدیم گفته اند:عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.
خون شهید سپهبد مظلوم و دلیر و مدیر و مدبر سردارسلیمانی که درواقع حافظ مملکت و امت اسلامی بود، انشاءالله تعالی ریشه آمریکایی ها و اروپاییها برای همیشه درمنطقه خاورمیانه خواهد خشکاند زیرا با این همه زحمات طولانی و طاقت فرسا در مناطق جنگی و خشن نباید اینگونه بی جرم و جنایت بدست سردسته سبع داعشیهای سیاه و سفید و غربی و عبری شهید می شد.
بای ذنب قتلت؟!
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
گورتونو گم کنید شغالهای آمریکایی
Moeinmm
۱۳:۲۹ ۲۸ دی ۱۳۹۸
جزییات ترور سردار رو امروز از زبان خودت گفته ای بیشرف پس فطرت ای قمار باز
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ای ترامپ
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ادعای جنجالی افسر ارشد اطلاعات مصر درباره هواپیمای اوکراینی: ایران با یک هواپیمای جاسوسی مقابله کرد!
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
حالا بذارید برن بیرون اول بعد این تیترو بزنید.
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۸ دی ۱۳۹۸
باشه
ناشناس
۰۱:۳۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
مگه نرفتن هنوز؟؟؟؟؟؟
احمد
۱۲:۳۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
چرا دیگه امریکائی ها رو از منطقه بیرون نمکنن؟
تا تنور داغه باید نونو چسبوند
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
قمار را به اسراییل باختی
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ای قمار باز
رسول پشمک
۱۸:۵۵ ۲۸ دی ۱۳۹۸
به قمارباز میگم که ماایرانیان رهبری فرزانه وشجاع داریم مثل پدرماست که به هیچ دلیل نمیزاره کسی به بچهاش دست درازکنه وازهیچ کسی جز خدا سرخم کنه ای ترامپ قمارباز،،،،،،
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۸ دی ۱۳۹۸
خخخخ جالب اینکه موقع انتخاباتشون هر دو طرف زیرآب همو میزنن بعد معلوم میشه چقد کشته و زحمی داشتن خخخخ
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۸ دی ۱۳۹۸
برو پیش مادرت ترامپ.
دست بالای دست زیاده.
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۸ دی ۱۳۹۸
الهی گور ب گور بشه این ترامپ ملعون. سردار عزیزتر از جانمون رو ازما گرفت الان ۱۶ روز شد .هر جا می رم عکسش ،نامش و یادش هست .خدایا دلم برای سردار خیییییللللی تنگه .بخدا قلبم شکسته و دردمنده ازین مصیبت. هیچ چیزی منو از یادش غافل نکرده .چقدر خاطره در دل و ذهن ما کاشت .تا حالا هیچ کس اینقدر زندگی منو زیر و رو نکرده بود.دلم میخواد یه بار دیگه ببینمش.آه ه ه.افسوس و صد افسوس ک دیگه نیسسسسست.
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۸ دی ۱۳۹۸
منم دل تنگشم وقتی بود مث پدر انگاری همه چی داشتیم و خیالمون راحت بود
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۸ دی ۱۳۹۸
منم خیلیییییییی دل تنگشم.
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ترام زبان نفهم زبان زور را خیلی خوب فهمید.
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۸ دی ۱۳۹۸
ببینیم امریکای جنایتکار کی از منطقه خارج می شه! حتی از همون عراق. خسته شدیم از این وضعیت
ناشناس
۱۶:۳۴ ۲۸ دی ۱۳۹۸
چرا خسته شدی?
ناشناس
۰۵:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
خودشون هرگز نمیرن باید حتما زور باشه و خرج ماندشون بره بالا