سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۲ پیشنهاد برای ترک عادت ناخن جویدن

شما هم می‌توانید برای ترک ناخن جویدن از روش‌های سنتی مانند پوشیدن دستکش، جویدن آدامس و ... استفاده کنید، ولی تا زمانی که ریشه رفتار خود را پیدا نکنید، هرگز قادر نخواهید بود تا این عادت بد را ترک کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از رایج‌ترین عادات عصبی روی کره‌زمین جویدن ناخن‌هاست. جویدن و گاز گرفتن ناخن‌ها یکی از تمایلات وسواسی است که ممکن است فرد به‌عنوان ابزاری برای کنترل زندگی خود در پیش بگیرد. تحقیقات نشان داده‌اند که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از جمعیت جهان روزانه در حال تلاش‌اند تا عادت ناخن جویدن خود را ترک کنند. آن‌ها علت ناخن جویدن را مشکلات استرس‌زا، بی‌قراری یا رفع تنش و تنهایی، کسالت و یا گرسنگی می‌دانند. در حقیقت، اکثر بزرگ‌سالانی که درگیر این موضوع هستند، کودکانی هستند که احتمالاً نمی‌توانند آن را ترک کنند.

جویدن ناخن‌ها یک عادت بد عصبی و اعتیادآور است که به همین دلیل بهتر است با روش‌های ترک این عادت بد آشنا شویم:

۱. شناسایی عوامل تحریک‌کننده
شما هم می‌توانید برای ترک ناخن جویدن از روش‌های سنتی مانند پوشیدن دستکش، جویدن آدامس و ... استفاده کنید، ولی تا زمانی که ریشه رفتار خود را پیدا نکنید هرگز قادر نخواهید بود تا این عادت بد را ترک کنید. قبل از تلاش برای جلوگیری از عادت ناخن جویدن، مشخص کنید که چه عاملی باعث این کار در شما می‌شود. کلید توقف این است که بفهمید که محرک شما چیست و علیه آن اقدام کنید. برای این کار یک دفتر یادداشت تهیه کنید و همیشه به همراه داشته باشید، هر دلیلی که باعث تمایل شما به ناخن جویدن می‌شود را یادداشت کنید. مشخص کنید چه چیزی، چه کسی، یا کدام حالات عاطفی باعث ناخن جویدن در شما می‌شود و سپس تلاش کنید تا واکنش خود را نسبت به آن‌ها تغییر دهید.

۲. کمک خواستن از دوستان
تحقیقات نشان داده که مشارکت برای رسیدن به یک هدف می‌تواند شانس موفقیت را ۹۵% افزایش دهد. از کمک خواستن نترسید و از خانواده و دوستانتان کمک بگیرید. از آن‌ها بخواهید که هر وقت مشغول جویدن ناخن‌هایتان شدید دستتان را از دهانتان بیرون بکشند. این کار در نهایت باعث می‌شود تا نسبت به کاری می‌کنید آگاه شده و سعی در توقف آن به‌صورت جدی داشته باشید.

۳. حالم به هم خورد، خودت برو بیرون
در مورد چیز‌هایی که ممکن است زیر ناخن‌هایتان پنهان شده باشد آگاهی پیدا کنید با این کار هرگز راضی نخواهید شد که ناخن‌هایتان را بجوید. بنا به گفته متخصصان پوست و مو افرادی که ناخن‌هایشان را می‌جوند معمولاً قبل از جویدن، دست‌هایشان را نمی‌شویند بنابراین در معرض تعدادی زیادی از عوامل بیماری‌زا قرار می‌گیرند که می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا شود. مطالعات متعددی نشان داده است که برخی باکتری‌ها حتی پس از شستن دست‌ها با صابون هم از بین نرفته و زیر ناخن‌ها باقی می‌مانند. لحظه‌ای که شروع به جویدن ناخن‌هایتان می‌کنید، این باکتری‌ها از زیر ناخن به اعماق دهان نفوذ پیداکرده و درنتیجه باعث افزایش عفونت‌های باکتریایی و... می‌شود.

۴. به فکر دندان‌هایتان باشید
همان‌طور که با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن سعی می‌کنید تا از دندان‌هایتان مراقبت کنید با جویدن ناخن تمام زحماتتان را به هدر داده و دندان‌هایتان را خراب می‌کنید. مطالعات نشان داده‌اند که نیرویی که صرف جویدن ناخن‌هایتان می‌شود می‌تواند باعث آسیب رساندن به دندان و لثه‌ها شده و شرایط را برای عفونت و پوسیدگی فراهم کند.

۵. به‌طور منظم هزینه‌ای را صرف آراستن ناخن‌هایتان کنید
به دلیل زیبایی ناخن‌ها و هزینه‌ای که بابت آن پرداخت می‌کنید تمایلتان به جویدن آن‌ها کمتر می‌شود. انگیزه مالی بهترین دلیلی است که می‌تواند به ترک این عادت کمک کند.

۶. کوتاه نگه داشتن
با کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها دیگر قادر به جویدن آن‌ها نخواهید بود. بهترین راه این است که هرچند وقت یک‌بار ناخن‌هایتان را چک کنید و درصورتی‌که نیاز به اصلاح داشت کوتاهش کنید. متخصصان بهداشتی معتقدند صاف و کوتاه نگه‌داشتن ناخن‌ها بهترین راه برای ترک عادت بد ناخن جویدن است.

۷. برعکس خواسته‌های خود انجام دهید
هرگاه احساس کردید که نیاز به ناخن جویدن دارید سعی کنید بجای جویدن به زیبایی دست‌ها و ناخن‌هایتان توجه کنید. به جای اینکه دستتان را به دهانتان ببرید، یک کرم مرطوب‌کننده به دست‌هایتان بمالید و یا اگر خانم هستید مشغول لاک زدن به ناخن‌هایتان شوید برای این کار از لاک‌هایی که در بازار وجود دارد مانند (لاک پلاستیکی یا نمازی) که به راحتی از ناخن جدا می‌شود نیز می‌توانید استفاده کنید.

تحقیقات نشان داده که مشارکت برای رسیدن به اهداف می‌تواند شانس موفقیت را ۹۵% افزایش دهد؛ بنابراین برای ترک عادت ناخن جویدن از کمک خواستن نترسید و از خانواده و دوستانتان کمک بگیرید.

۸. ناخن‌هایتان را بدطعم کنید
برای این کار می‌توانید از فلفل تند و یا از طعم‌های تلخ کمک بگیرید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مثلاً ناخن‌هایتان را آغشته به ادویه‌ای تند یا فلفل قرمز کنید. این کار باعث می‌شود تا هربار که تصمیم گرفتید دستتان را به سمت دهانتان ببرید یاد خاطرهٔ تندوتیزی که قبلاً تجربه کرده‌اید بیفتید و از این کار خودداری کنید.

۹. مراقب باشید
ذهنِ آگاه، ممکن است به شما در مبارزه با جویدن ناخن‌هایتان کمک کند فقط کافی است در زمان حال زندگی کنید و به همه‌چیز توجه کافی داشته باشید. درحالی‌که مشغول جویدن ناخن‌هایتان هستید به این فکر کنید که چه چیزی در دهانتان است و مشغول مزه کردن چه چیزی هستید. فکر کردن و درک کاری که انجام می‌دهیم برای ترک عادت بسیار مفید است.

۱۰. تجسم ناخن‌های رؤیایی‌تان
عکس‌هایی از ناخن‌های زیبا، روی آینه حمام، ماشین، پس‌زمینه تلفن خود و ... قرار دهید. با مشاهده عکس‌ها به‌عنوان یک پیام تصویری متوجه عادت بد خود و متوقف کردن کارتان می‌شوید.


۱۱. به پیشرفت خود پاداش دهید
مهم است که در این راه برای پیروزی‌های کوچک خود جشن گرفته و به خود پاداش دهید. ترک عادت بدی مانند ناخن جویدن موفقیت بزرگی است و نیاز به تشویق دارد.

۱۲. هیپنوتیزم
اگر همه روش‌ها را امتحان کردید و شکست خوردید هیپنوتیزم یک روش درمانی دیگر است که با دستیابی به ناخودآگاه ذهن می‌توانید برای ترک عادات کمک بگیرید. هیپنوتیزم برای ترک انواع عادات بد دیگر مانند، پرخوری، استعمال دخانیات و ... نیز استفاده می‌شود.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.