سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف: آمریکا به تقلید از داعش میراث فرهنگی ایران را تهدید می‌کند

وزیر خارجه کشورمان گفت: تهدید‌های رژیم آمریکا در تعارض اساسی با منشور ملل متحد است.

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، این بخشی از متن سخنرانی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران است که در پی خودداری آمریکا از صدور ویزا برای شرکت او در نشست شورای امنیت، مجید تخت روانچی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان مل عصر پنچ شنبه در این شورا قرائت کرد.

ظریف با اشاره به یکجانبه گرائی مخرب آمریکا و آثار زیانبار آن بر قواعد و هنجار‌های بین المللی، از ترور بزدلانه قهرمانانی که کابوس گروه‌هایی نظیر داعش بودند، به عنوان یک نمونه از اینگونه اقدامات این کشور یاد کرده است.

او ادامه داد: از زمان روی کار آمدن رژیم جدید آمریکا و در تعارض اساسی با منشور ملل متحد، تهدید‌ها و حملات افزونتری متوجه مردم ایران و سایر کشور‌ها شده و حالا آمریکا حتی به تقلید از جنایت جنگی داعش، میراث فرهنگی تمدن هزاران ساله ایران را تهدید می‌کند.

در سخنرانی ظریف آمده است: اقدام ۸ ژانویه ما علیه یک پایگاه هوائی در عراق که از آن حملات بزدلانه علیه شهید سلیمانی صورت گرفته بود، یک اقدام متناسب در پاسخ به یک حمله تروریستی و طبق حق ما در دفاع مشروع بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل بود.

ظریف ضمن اشاره به خروج آمریکا از موافقتنامه‌های مهم بین المللی، و یادآوری خروج آن از و تلاش برای مجازات کشور‌هایی که قطعنامه ۲۲۳۱ را اجرا می‌کنند، از موارد اخیر به عنوان اقداماتی بی سابقه و اهانتی کاملاً آشکار به شورای امنیت یاد کرده است.

او ضمن اشاره به برخی اقدامات مخرب آمریکا در زمینه اقتصادی، از جمله تررویسم اقتصادی آن علیه ایران که موجب مشکلات جدی در دستیابی مردم عادی از جمله به دارو شده، اعلام کرده است هیچ کشوری از جمله متحدین اروپایی آن، از شر اینگونه اقدامات مخرب آمریکا در امان نیست.

وزیر خارجه کشورمان گفت: در چنین شرایطی، منفعل بودن، سر فرودآوردن در مقابل یکجانبه‌گرایی آمریکا در روابط دوجانبه، وجه المصالحه قرار دادن اصول منشور برای منافع کوتاه مدت، یا حتی تلاش برای رهایی از ضررر‌های آنی، ناخواسته موجب تشجیع بی قانونی یکجانبه گرایانه و قلدری علیه خود آن‌ها خواهد شد.

او افزود: برای تقویت چندجانبه گرائی، نباید یکجانبه گرایان ترغیب گردند.

ظریف تقویت چندجانبه گرائی را مستلزم اراده سیاسی جدی دولت‌ها و سندی در حمایت از ارزشها، اصول و چندجانبه گرائی مندرج در منشور دانسته و اعلام کرده است چنین سندی باید شامل تعهد مجدد به منشور، عدم دخالت در امور داخلی و خارجی کشور‌ها و ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور، رد اقدامات قهری یکجانبه شامل تحریم‌ها به عنوان اقداماتی غیرقانونی و نیز شناسایی ایجاد مانع در زمینه تجارت نیاز‌های اساسی بشر به عنوان عملی کیفری باشد.

وزیر خارجه کشورمان با اعلام تعهد مجدد ایران به چندجانبه گرائی و اصول منشور ملل متحد، طرح صلح هرمز کشورمان برای تقویت صلح و امنیت در منطقه خلیج فارس را در این راستا دانسته و ابراز امیدواری کرده با همکاری سایر کشور‌ها اهداف آن محقق گردد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.