گوش بری هولناک
رسیدگی به این پرونده از پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۹۶ به دنبال شکایت یک پسر ۲۸ ساله به نام امین آغاز شد. وی که آثار ضرب و جرح روی صورتش نمایان بود و گوش سمت راستش پانسمان شده بود به اداره پلیس اسلامشهر رفت و از دو مرد که شبانه به او حمله کرده و گوشش را بریده بودند شکایت کرد.
داغترین اخبار حوادث امروز؛
دختر جوان: دوست داشتم آزاد باشم اما در منجلاب فساد غرق شدم
مامور فداکار، ناجی دختر ۴ ساله از قتلگاه اغتشاشگران
فرار خطرناک پسرجوان از ترس زندان
کلاهبردار ۹ میلیاردی در ساری دستگیر شد
این مرد گفت: من نگهبان یک کارگاه در نزدیکی دانشگاه آزاد پرند هستم. شامگاه سیزدهم اردیبهشت دو مرد جوان که صورت هایشان را با پارچه پوشانده بودند به کارگاه حمله کردند و من را به شدت کتک زدند. آنها با میله به سرم کوبیدند که بیهوش شدم. وقتی به هوش آمدم متوجه شدم مردان خشن گوش سمت راستم را بریده و با خود برده اند. من که وحشت کرده بودم به برادرم زنگ زدم و در بیمارستان تحت عمل جراحی پیوند گوش قرار گرفتم.
راز اختلافات دنباله دار
به دنبال اظهارات امین ردیابی دو مرد ناشناس آغاز شد و پلیس به بازجویی از برادر امین پرداخت. اظهارات برادر امین پرده از اختلافهای دنباله دار وی با یکی از بستگان دورش برداشت و امین حرفهای تازهای را مطرح کرد.
وی به مأموران گفت: مدتی پیش به خواستگاری دختر یکی از اقوام دورمان در شهرستان نورآباد لرستان رفتم. اما چون به تنهایی به خواستگاری رفته بودم برادر بزرگ دختر مورد علاقه ام به نام مریم عصبانی شد و خواستگاری را به هم زد. آنها به من جواب منفی دادند و من به ناچار برگشتم. من به مریم علاقهمند بودم و به همین دلیل چند بار با او تماس گرفتم و برایش پیامک ارسال کردم. بعد از این ماجرا برادر او کیومرث مرا تهدید به مرگ کرد و به همین خاطر آن شب کیومرث به همراه پسر عمویش به نام اسماعیل به محل کارم حمله کردند و مرا کتک زدند و گوشم را بریدند.
ردیابی ۲ گوش بر خشن
به دنبال اظهارات جدید شاکی، کیومرث و پسرعمویش اسماعیل که در شهرستان قم بود ردیابی و بازداشت شدند.
آنها در دادسرای اسلامشهر جرم شان را انکار کردند و مدعی شدند اشتباهی بازداشت شده اند.
پرونده آنها در شعبه ۱۹ دادگاه کیفری رسیدگی شد و آنان تبرئه شدند، اما با اعتراض شاکی، حکم در دیوان عالی کشور شکسته شد تا آنها این بار به اتهام مشارکت در ضرب و جرح منجر به قطع عضو در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شوند.
نخستین دادگاه
در نخستین جلسه رسیدگی به این پرونده امین در جایگاه ویژه ایستاد و درخواست قصاص گوش را مطرح کرد.
وی گفت: من قصاص میخواهم، اما اگر پزشکی قانونی اعلام کند امکان قصاص گوش فراهم نیست دیه میخواهم.
وی در پاسخ به سوال قاضی درباره این که چرا در شکایت اولیه متهمان را معرفی نکرده بود گفت: من آن شب شوکه بودم و نور کارگاه کم بود، ولی بعد از این که به بیمارستان رفتم و تحت عمل جراحی قرار گرفتم به خاطر آوردم که کیومرث و پسرعمویش دو مرد مهاجم بودهاند. کیومرث به خاطر این که از خواهرش خواستگاری کرده بودم از من کینه به دل داشت و به همین دلیل هم از لرستان به قم رفت و همراه پسر عمویش به محل کارم آمدند.
وی ادامه داد:امروز در جلسه دادگاه اسماعیل حضور ندارد. در جلسه دادگاهی که در دادسرای اسلامشهر برگزار شد نیز کیومرث حضور نداشت. هر بار یکی از آنها در جلسه دادگاه حاضر نمیشود تا از این طریق صدور حکم را به تعویق بیندازند. من حالا از دادگاه تقاضا دارم تا هر دوی آنها را با هم احضار کند.
سپس کیومرث در جایگاه ویژه ایستاد و جرمش را انکار کرد. وی گفت:قبول دارم وقتی سماجتهای امین را برای خواستگاری از خواهرم دیدم از او ناراحت شدم، اما درگیری میان ما یک سوءتفاهم بود که حل شد. من انگیزهای برای کتک زدن و بریدن گوش او نداشتم. در پایان جلسه قضات وارد شور شدند و ادامه جلسه را برای احضار متهم دیگر به بعد موکول کردند. همچنین قرار شد تا مراسم قسامه برگزار شود.
دومین دادگاه
در جلسه دادگاهی که دیروز برگزار شد اسماعیل به اتهام ضرب و جرح منجر به نقص عضو و کیومرث به اتهام معاونت در این جرم پای میز محاکمه ایستادند.
در ابتدای جلسه شاکی گفت: من قسم میخورم کیومرث با میله به سرم زد و اسماعیل گوشم را برید. من تا امروز حدود ۳۰۰ میلیون تومان خرج کرده ام تا توانستم چند عمل پیوند لاله روی گوشم انجام دهم. آثار جراحتهایی که دو متهم به من وارد کرده اند همچنان روی صورتم نمایان است و من برای آنها تقاضای قصاص دارم.
در ادامه سه نفر از بستگان شاکی برای برگزاری مراسم قسامه در جایگاه ویژه ایستادند و سوگند یاد کردند که اسماعیل گوش امین را بریده است. سپس دو متهم که با قرار وثیقه آزاد بودند یک به یک به دفاع پرداختند و جرمشان را انکار کردند. آنها مدعی شدند شب حادثه در خانه شان بوده اند و نمیدانند چه کسانی شبانه به امین حمله کرده اند.
در پایان جلسه قضات وارد شور شدند تا رای صادر کنند.
تحلیل کارشناس
خشمهای فروخورده عامل تنشهای روزمرگی
دکتر مصطفی اقلیما جامعه شناس و مددکار اجتماعی
برخی افراد در مواجهه با اختلافات خانوادگی مرتکب رفتارهای غیراخلاقی و خشونت آمیزی میشوند که تبعاتی برای شان در بر دارد. این افراد در برخورد با مشکلات به جای استفاده از روشهای مسالمت آمیز رو به خشونت و پرخاش میآورند که پدیدههای تلخی را برای جامعه و خانواده رقم میزند. اغلب افرادی که تحت فشارهای روانی، اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی هستند در برخورد با مشکلات مهارت گفت وگوی حل مسئله را ندارند و به پرخاش و خشونت روی میآورند. این قبیل افراد در خانوادههای پرخاشگر رشد یافته اند و با عصبانیتهای آنی و خشونت خو گرفته اند و جز خشم و عصبانیت هیچ نکتهای در خانواده شان وجود نداشته که به آنها آموزش داده شود. برخی والدین فشارهای درون جامعه را با خود به خانواده منتقل میکنند و فرزندان آنها همیشه تحت جبر و زور بوده اند و روش تربیتی خشن آنها سبب میشود فرزندان با خلق و خوی پرخاشگرانه رشد کنند. این افراد تعادل روحی و روانی ندارند و به دلیل خشمهای فروخوردهای که دارند برخی رفتارها را در خانواده تلافی میکنند و همسر و فرزندان شان را تحت زورگویی و سلطههای خود قرار میدهند. تخلیه هیجانی، روانی و رفتاری به موقع سبب میشود عصبانیتهای انباشت نشده و فشارهای روزمره کمتر افراد را درگیر مسائل خانوادگی و اجتماعی کند. برخی افراد، چون از کودکی آموزش رفتار مناسب را ندیده اند و مهارت کنترل رفتارهای خود را ندارند آستانه تحمل شان پایین است و در همه موارد مثبت و منفی خشونت نشان میدهند. فقر، تورم، نداشتن امنیت شغلی، نبود مهارتها و... از جمله عواملی است که افراد را خشن میکند که حتی در مواردی دست به قتل، دگرکشی یا ضرب و شتم و نزاع میزنند. برای آموختن روشهای مسالمت آمیز باید از سن کم روی کودکان کار شود تا با این فرهنگ رفتاری درست پرورش پیدا کنند، ترمیم زیرساختهای فرهنگی نیز سبب کاهش خشونتها میشود و تا ساختارهای لازم ترمیم نشود همچنان شاهد رفتارهای پرخاشگرانه خواهیم بود.
منبع: خراسان
انتهای پیام/