دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: شیوع جهانی کمکاری مادرزادی تیروئید حدوداً یک مورد در هر ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تولد زنده است، ولی متاسفانه در کشور ما بسیار بالاتر است و در برخی از آمارها و بعضی از استانهای ایران به ۱۰ برابر این مقدار هم میرسد؛ اگر چه بخش عمدهای از بروز قابل توجه هایپو تیروئیدی مادرزادی به بالا بودن میزان ازدواجهای فامیلی در جمعیت ایرانی مربوط میشود، اما نقش عوامل محیطی مثل آلودگی هوا و تاثیر منفی آن بر تکامل جنین را هم نباید نادیده گرفت.
وی تاکید کرد: کم کاری مادرزادی تیروئید چنانچه به موقع و به درستی درمان نشود عوارض پایدار و خطرناکی در رشد و تکامل کودکان خواهد داشت، تا آنجا که کم کاری تیروئید، شایعترین علت قابل پیشگیری عقب افتادگی ذهنی در کودکان دانسته شده است. خوشبختانه با توجه به اجرای موفق برنامه بیماریابی کم کاری مادرزادی تیروئید، این مشکل غالباً به موقع تشخیص داده میشود.
فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان تصریح کرد: چنانچه درمان موارد قطعی و تشخیص داده شده به درستی انجام شود عواقب بسیار شدید این بیماری کاملاً قابل پیشگیری خواهد بود.
سهیلیپور گفت:، اما در این خصوص هم پیشگیری اولیه یعنی تلاش در جهت کم کردن عوامل خطر مسبب بیماری، تا آنجا که ممکن باشد یک اولویت بهداشتی بوده و طبعاً مقدم بر درمان محسوب میشود.
منبع: فارس
انتهای پیام/