سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عوارض مصرف مکمل‌های ورزشی/ خطر مرگ ورزشکارن با مصرف مکمل های ورزشی

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مکمل‌های ورزشی که ورزشکاران استفاده می‌کنند اگر مصرفشان غیر اصولی باشد خطر ساز است.

محمدتقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مکمل‌های ورزشی که ورزشکاران استفاده می‌کنند اگر به صورت غیر اصولی ، به مدت طولانی و یا به مقدار زیاد مصرف کنند؛ می‌تواند عوارض خطرناکی را برای بدن ایجاد کند.

خطرات مصرف مکمل‌های ورزشی

او افزود:مصرف بیش از اندازه مکمل‌های ورزشی می‌تواند به سیستم گوارشی انسان آسیب‌برساند؛ که از جمله این اختلالات می‌شود به نفخ شکم، دل‌پیچه، دل‌درد و ترشح بیش از حد اسید معده اشاره کرد.


بیشتر بخوانید:سوء استفاده سوداگران از علاقه ورزشکاران به مصرف مکمل/ مراکز مجاز عرضه مکمل‌های ورزشی را بشناسید


او گفت: عوارض دیگری که مصرف غیر اصولی مکمکل‌های ورزشی به بدن وارد می‌کند؛ آسیب رساندن به کبد است که باعث کاهش قدرت سم زدایی کبد می‌شود؛ وهمینطور مصرف این مواد می‌تواند باعث عدم نارسایی کلیه ها، زیرا حد فیلتراسیون کلیه تا اندازه خاصی است و اگر مواد مکملی به اندازه زیاد مصرف شود به خاطرعدم فیلتراسیون می‌تواند موجب نارسایی کلیه شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد:این مکمل‌ها به دلیل داشتن پروتئین بالا و فسفر می‌توانند باعث کاهش جذب کلسیم شود که این عدم جذب خود باعث تحلیل استخوان‌ها می‌شود؛ همینطوراین مکمل‌ها باعث تغییر میزان قند خون افراد می‌شود. این پروتئین‌ها می‌توانند حتی در بعضی از موارد منجر به دیابت نیزبشود.

او ادامه داد: این مکمل‌ها پروتئین بالایی دارند و به دلیل حساسیت به مواد تشکیل دهنده، مصرف بیش از حد این مکمل‌ها می‌تواند باعث افزایش فشار خون، ریزش مو؛ ایجاد جوش و یا کهیر درافراد شود؛ در مواردی هم دیده ده که مصرف این مواد باعث اختلالات جنسی، تغییر خلق و خو و همچنین ایجاد رفتار‌های هیجانی در افراد شده است. خطرات بالقوه مصره مکمل‌ها در ورزشکاران بیشتر است که متاسفانه باعث ایجاد آسیب‌های جدی و حتی در مواردی منجر به مرگ افراد نیز شده است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد:اگر این مواد به صورت درست و صحیح و در مدت محدود، تحت نظر متخصص تغذیه مصرف شود می‌تواند عوارض کمتری را در بر داشته باشد، اما مصرف خودسرانه این مکمل‌ها که متاسفانه به صورت گسترده در سطح کشورافزایش چشم گیری داشته است که البته بیشتر موارد مصرف آن هم در باشگاه‌های ورزشی است.

چه موادی را جایگزین مکمل‌ها کنیم

انوشه گفت:افراد می‌توانند مواد غذا‌های طبیعی را که انرژی کافی و لازم را به بدن می‌دهد را جایگزین مکمل‌های ورزشی کنند، زیرا مصرف مواد طبیعی علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن هیچ آسیبی ندارند.
او تصریح کرد: وزشکارانی که به صورت حرفه ایی ورزش می‌کنند بدنشان نیازبیشتری به دریافت پروتئین دارد؛ که این افراد می‌توانند تمام نیاز‌های غذایی شامل پروتئین، دی کربوهیدرات و ویتامین‌ها را از یک رژیم غذایی سالم به دست آورند.


بیشتر بخوانید:۲۰ هزار باشگاه مخاطب بازار مکمل‌های ورزشی و غذایی هستند/ ۱۴۳ باشگاه ورزشی در سال گذشته تعطیل شدند


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد:افرادی که دررشته‌های ورزشی مانند بدن سازی به فعالیت می‌پردازند بدنشان نیاز بیشتری به   دریافت پروتئین داردو به همین دلیل اس که مصرف مکمل‌ها در باشگاه‌های بدنسازی افزایش پیدا کرده است.

او گفت:ورزشکاران از پروتئین‌های در دسترس مانند سفیده تخم مرغ، شیر، گوشت مرغ یا بوقلمون به اندازه کافی مصرف کنند، زیرا پروتئین نقش بسزایی در تامین انرژی افراد دارد؛ افراد از مواد قندی که از نان، غلات و کربوهیدرات‌های کمپلکس یا پیچیده به دست می‌آید استفاده کنند. همچنین برا دریافت ویتامین و املاح مورد نیاز بدن می‌توانند از میوه و سبزیجات و سایر مواد غذایی استفاده کنند.

انوشه توصیه کرد:اگر فردی بخواهد فعالیت‌های ورزشی سالم را انجام بدهد می‌تواند حتی بدون استفاده از هیچگونه مکمل ورزشی، فعالیت خود را به صورت حرفه‌ای و گسترده دنبال کند.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.