سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای بیش از ۲۷ هزار هکتار طرح آبخیزداری در نهاوند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نهاوند از از اجرای ۲۷ هزار و ۴۵۸ هکتار طرح آبخیزداری در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حسن قیاسوند، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نهاوند با اشاره به مناطق اجرای طرح آبخیزداری گفت: این طرح‌ها در مناطق تازناب به مساحت ۵۴۰ متر مکعب با ۲۰۸ میلیون تومان، دره میرزا به مساحت ۶۰۰ متر مکعب با ۳۰۸ میلیون تومان، فاماسب در سطح ۸۰۰ متر مکعب و اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان و فارسبان که به صورت مرمتی است در سطح ۳۶۵ متر مکعب با ۱۰۰ میلیون تومان است.

او افزود: با توجه به نقش طرح‌های آبخیزداری در جلوگیری از ایجاد سیل، یک طرح مطالعاتی در منطقه کله‌خان در حاشیه شهر نهاوند با اعتبار ۱۰۵ میلیون تومان در دست مطالعه قرار گرفته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نهاوند از اجرای ۲۷ هزار و ۴۵۸ هکتار طرح آبخیزداری در شهرستان نهاوند خبر داد و با بیان اینکه نهاوند در زمینه پوشش مراتع مرغوب و جنگل دارای موقعیتی منحصر به فرد در استان دارد گفت: نهاوند به لحاظ وضعیت مراتع و جنگل‌های طبیعی و دست‌کاشت در سطح استان از جایگاه ممتازی برخوردار است.

قیاسوند افزود: با توجه به این موقعیت و بارش‌های مناسب باید اجرای طرح‌های آبخیزداری ادامه داشته باشد که برای این مهم باید تخصیص اعتبارات ویژه به این شهرستان مد نظر قرار داشته باشد.

او ادامه داد: در حال حاضر ۹۳ هزار و ۵۶۱ هکتار مرتع از نوع درجه یک تا سه در این شهرستان وجود دارد که ۲۳ هزار هکتار آن را اراضی جنگلی تشکیل می‌دهد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نهاوند با بیان اینکه برای حفظ این اراضی طرح‌های آبخیزداری طی سال‌های اخیر اجرا شده که البته نتایج مثبتی را هم در بر داشته است افزود: سال گذشته ۳۰ هکتار علوفه کاری، ۸۰۰ متر مکعب عملیات خشکه چین و ۱۴۲ هکتار کپه کاری اجرا شده که برای عملیاتی شدن آن‌ها ۷۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان صرف شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهاوند کنترل ورود زودهنگام دام به مراتع شهرستان را از دیگر برنامه‌های این اداره برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی عنوان کرد.

قیاسوند با تاکید بر تخصیص اعتبار لازم برای ادامه طرح‌های آبخیزداری در نهاوند گفت: با توجه به اینکه بیشترین مراتع و جنگل‌های مرغوب استان در نهاوند وجود دارد بنابراین لازم است اعتبارات بیشتری برای حفاظت از این منابع به شهرستان اختصاص یابد.

اومرمت طرح‌های آبخیزداری را برای جلوگیری از فرسوده شدن آن‌ها امری ضروری خواند و اضافه کرد: مرمت طرح‌های آبخیزداری لازم است با توجه به جمع شدن لایه‌های رسوبی حاک در پشت آن‌ها هر ۱۰ سال یکبار انجام شود که به همین منظور امسال در منطقه سهران و محمودوند دوطرح مورد مرمت قرار گرفتند.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.