او ادامه داد: طی دو سال اخیر علی رغم تشدید تحریمهای ظالمانه آمریکا خوشبختانه بازار دارویی ایران به مرز بحران نرسیده و میزان کمبود دارو در حال حاضر یک سوم زمان مشابه سال گذشته است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: در حال حاضر بین ۱۹ تا ۲۱ قلم دارو جزء فهرست کمبود بازار دارویی کشور است. برخی اوقات همزمان با تأمین دارو اقلام دارویی دیگری به لیست کمبودهای دارویی ممکن است اضافه شود.
وضعیت خوب ذخیره استراتژی داروهای بیماران تالاسمی
جهانپور افزود: خوشبختانه
بیماران تالاسمی هیچگونه مشکلی از نظر تأمین داروی آهنزدا ندارند و ذخیره استراتژی خوبی در زمینه داروی دسفرال در کشور موجود است.
او ادامه داد: داروی آهنزدای دسفرال بیماران تالاسمی در داروخانههای خاصی در سراسر کشور توزیع میشود. به دلیل بدهی معوقه داروخانهها به شرکتهای پخش برخی از بیماران تالاسمی جهت دریافت داروی مورد نیاز خود با مشکلاتی برخورد کردهاند که این مسئله با پیگیریهای وزارت بهداشت در حال برطرف شدن است.
بیشتر بخوانید: مسیری برای ورود داروی بیماران Mps پیدا نکردیم
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت
بیماران MPS گفت: به دلیل رفتارهای ضد حقوق بشری و تحریمهای ظالمانه آمریکا در تحویل داروی بیماران MPS متأسفانه ذخیره دارویی آنها رو به اتمام است که این مسئله یک رفتار ظالمانه ضد بشری محسوب میشود.
جهانپور گفت: در حال حاضر به دلیل تحویل ندادن داروی بیماران MPS به وسیله شرکت دارویی آمریکایی جان بیش از ۳۰۰ نفر از مصرف کنندگان این نوع اقلام دارویی در خطر است و وزیر بهداشت در این خصوص نامه مجددی به رئیس سازمان بهداشت جهانی ارسال کرده است.
او در پایان یادآوری کرد: یک شرکت کرهای تحت لیسانس آمریکا داروی بیماران MPS را تولید میکند که متأسفانه همکاری خوبی در تحویل دارو با ما نداشته است.
انتهای پیام/