به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، طی ساعتهای پایانی یکشنبه شب، گزارشهایی مبنی بر هدف قرار گرفتن تیپ ۴۵ و ۴۶ متعلق به گردانهای حزبالله عراق در نقطه استراتژیک و صفر مرزی با سوریه در استان الانبار، به دست عوامل آمریکایی، در فضای رسانهای مخابره شد. خیلی زود پس از این یورش، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، طی بیانیهای ضمن تایید هدف قرار گرفتن ۵ نقطه از مواضع حشدالشعبی، مدعی شد که این حمله «دفاعی» و در راستای تضعیف نیروهای حشدالشعبی به منظور توقف حملات آتی به پایگاههای آمریکایی در عراق بوده است. پنتاگون همچنین این را هم گفت که واشنگتن حق دارد از شهروندان و نیروهای خود در برابر تهدیدات خارجی دفاع کند. البته در این بیانیه، هیچ اشارهای به نقض حاکمیت عراق نشده است! و یا درک صحیحی از این واقعیت که حملات هوایی در خاک عراق، نادیده گرفتن تمامیت ارضی این کشور است، وجود ندارد!
پایگاه حزبالله عراق در القائم واقع در استان الانبار، دارای اهمیت فوقالعادهای برای محور مقاومت در تمامی منطقه غرب آسیا است. همانطور که در تصویر پایین مشخص است، درست در مجاورت القائم و در اراضی متعلق به سوریه، شهر ابوکمال قرار دارد. ابوکمال، با توجه به اهمیت جغرافیایی سیاسی بالایی که دارد، طی سالیان گذشته، همواره شاهد نبرد عناصر تروریستی داعشی و نیروهای محور مقاومت بوده است؛ بنابراین پایگاه حزبالله عراق در القائم، در شکست داعش در این نقطه اهمیت بسیار زیادی داشته و به نوعی نقش پشتیبانی عملیاتی و لجستیکی را در نبرد با داعش ایفاء میکرده است.
«ابوعلی الخزعلی» فرمانده گردان یکم تیپ ۴۵ سازمان بسیج مردمی عراق، طی حملات آمریکا به مواضع این سازمان در غرب استان الانبار به شهادت رسید، وی یکی از چهرههای کلیدی در مبارزه با داعش بود. طی این حمله هوایی، دو معاون الخزعلی و معاون فرمانده تیپ ۴۵ نیز به شهادت رسیدند. جعفر حسینی، سخنگوی گردانهای حزبالله عراق در رابطه با آخرین آمار قربانیان تجاوز آمریکا، اعلام کرد که مجموعا ۲۴ نفر به شهادت رسیدند و بیش از ۵۰ نفر نیز مجروح شدهاند.
نیروهای حشد الشعبی برای اثبات قدرت پوشالی آمریکا در منطقه و به رخ کشاندن توان خود در عراق و در برابر تهدیدات خارجی، دقایقی بعد از حمله آمریکا، پادگاه التاجی واقع در شمال بغداد را که در آن نیروهای آمریکایی مستقر هستند، با ۴ موشک کاتیوشا هدف قرار دادند، تا بدین وسیله ثابت کنند، آرزوی آمریکاییها مبنی بر بیتفاوتی بغداد درقبال تحرکات منفی واشنگتن در منطقه و مخصوصا عراق، هرگز محقق نخواهد شد. هرچند که باید دانست بر اساس وعده فرماندهان حشدالشعبی، اقدامات قاطع و تلافیجویانه نیروهای مقاومت در عراق طی آیندهای نزدیک عملیاتی خواهد شد.
ابومهدی المهندس، نایب رئیس سازمان حشد الشعبی، خطاب به نیروهای آمریکایی در عراق آنها را به «پاسخی بیرحمانه» تهدید کرد. وی طی بیانیهای در واکنش به تجاوز آمریکاییها گفت: «خون شهیدان و زخمیها هرگز هدر نخواهد رفت و پاسخ ما به نیروهای آمریکایی در عراق پاسخی سخت و بیرحمانه خواهد بود».
جعفر حسینی، سخنگوی نظامی گردانهای حزبالله عراق طی مصاحبهای با شبکه المنار خاطرنشان کرد: «فرماندهان گروههای مقاومت عراق درباره چگونگی واکنش به حملات آمریکا، جلسهای را برگزار کردند و راهکارهای موجود برای پاسخگویی به این تجاوزات را مورد بحث و گفتوگو قرار دادند». حسینی این را هم گفته که: «پاسخ نیروهای حشدالشعبی، قطعا پاسخی مناسب و درخور خواهد بود، چراکه آمریکاییها حملات مقاومت عراق را قبلا هم تجربه کردهاند». گردانهای حزبالله عراق همچنین این را هم تاکید کردند که: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بداند بهای سنگینی در عراق و کشورهایی که نیروهای جنایتکارش در آنجا حضور دارند، پرداخت خواهد کرد».
برخی منابع در الحدث فاش کردند که دهها نفر از کارکنان سفارت آمریکا در بغداد طی چند روز گذشته و قبل از حمله به مواضع گردانهای حزبالله عراق، از کشور خارج شده بودند. این مطلب بیانگر برنامهریزی قبلی آمریکا و نگرانیهای گسترده از پاسخهای احتمالی حشدالشعبی بوده است. همچنین گفته میشود که نیروهای آمریکایی اطراف سفارتخانه خود را قرق کردهاند. علاوه بر این، در پی این حملات، پایگاههای نظامی آمریکا در عراق به حالت آمادهباش در آمدهاند. دو پایگاه اصلی و پر اهمیت آمریکا در عراق، «عین الاسد» در استان الانبار و «کی وان» در کرکوک هستند.
دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن حمله هوایی آمریکا به مواضع حشد الشعبی را محکوم کرد. انصارالله طی بیانیهای اعلام کرد زمان آن رسیده، همه گروهها و احزاب ملی عراق تلاشهای خود را برای مقابله با خطر نزدیکی که عراق را تهدید میکند، معطوف کنند. دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، همچنین این حملات را دشمنی آشکار علیه عراق دانست، چراکه این کشور با سلطهگری آمریکا مقابله میکند.
انصارالله یمن همچنین همبستگی خود را با ملت عراق ابراز و بر حق عراق در پاسخگویی به آنچه امنیت، حاکمیت و استقلالشان را تهدید میکند، تأکید کرد.
عادل عبدالمهدی، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق ضمن ارسال پیامی به وزیر دفاع آمریکا، مخالفت شدید خود با حمله هوایی آمریکا به مواضع الحشد الشعبی در غرب عراق را ابراز کرد. عبدالمهدی تاکید کرد هدف قرار دادن مواضع الحشدالشعبی اقدامی خطرناک است و امنیت عراق و منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. برهم صالح، رئیسجمهور عراق نیز حمله آمریکا به الحشد الشعبی را غیر قابل قبول خواند و آن را مغایر با توافقهای دوجانبه اعلام کرد.
سید عمار حکیم، رئیس جریان ملی الحکمه عراق نیز با بیان اینکه آمریکا با حمله به پایگاههای حشد الشعبی توافقات امنیتی خود با بغداد را نقض کرده، این حمله را به شدت محکوم کرد و همچنین واکنش قاطع دولت را خواستار شد.
«فالح الخزعلی» عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق طی پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: «نیروهای آمریکایی جنگی آشکار با عراق را آغاز کردند. ارتش احمق آمریکا از اشغالگری خود در عراق درس عبرت نگرفته است.» الخزعلی این را هم تاکید کرد: «حمله هوایی آمریکا به الحشد الشعبی بی اعتنایی به اصل حاکمیت ملی عراق است».
اقدام نسنجیده آمریکا در مورد هدف قرار دادن یکی از موثرترین پایگاهها در مبارزه با داعش را باید خارج از متن یک تسویه حساب ساده در داخل خاک عراق، تجزیه و تحلیل کرد. گردانهای حزبالله عراق بخشی از محور مقاومت در منطقهای است که تا همین چندی پیش تروریستهای داعش در آن جولان میدادند. تلاشها و مجاهدتهای محور مقاومت در شکست داعش به مذاق غربیها خوش نیامده است. به گفته ترامپ، اوباما و هیلاری کلینتون از اعضای مهم تشکیل داعش بودهاند؛ یعنی داعش ابزاری برای سیاست خارجی آمریکا بوده که به واسطه آن در رویای ضربه زدن به محور مقاومت بهسر میبرده است. این سیاست را باید در راستای حمایتهای بیدریغ واشنگتن از رژیم صهیونیستی تفسیر کرد. هرچند که بنیان داعش در منطقه به همت محور مقاومت به باد رفته، اما همچنان احتمال بازگشت عناصر باقیمانده آنها وجود دارد. هدف قرار دادن پایگاههای حشدالشعبی را هم میتوان در چارچوب حمایت از داعش تحلیل کرد. ذوقزدگی وزیرخارجه رژیم صهیونیستی نیز در پیامی توئیتری بیان شد، او در پیامی از این اقدام آمریکاییها استقبال کرده بود.
اوضاع سیاسی داخلی عراق، این روزها اوضاع و احوال خوشی ندارد. جولان اغتشاشگران در شهرهای عراق در پوشش مطالبات مردمی، وضعیت را پیچیدهتر هم کرده است. عوامل مرتجعین عربی به دنبال یک ضربه اساسی به حاکمیت عراق هستند و بر اساس گزارشهای منتشر شده از اغتشاشات در این کشور حمایت میکنند. حمله هوایی به یک پایگاه نظامی آن هم در داخل خاک عراق، گامی است که ائتلاف غربی-عربی-عبری در امتداد استراتژی «بیثباتسازی» عراق و در نگاه کلانتر تضعیف محور مقاومت، برداشتهاند. استراتژیای که البته راه به جایی نخواهد برد و موفقیتی برای این ائتلاف نخواهد داشت.
انتهای پیام/
مسلما نخست وزیر کارآمد و ملت قانون مدار عراق این آتش این فتنه را خاموش خواهد کرد .
خسته نباشن واقعا...
رهبرا از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن.
با این کار آمریکایی ها باید عراق و منطقه را ترک کنند
اینجوری هم رادارها محک می خورد و هم از تلفات جانی کمتر خواهد شد .
اگر موشک هوا فضا هم بدهد که خیلی خوب می شود .
انتقام این شهدای گرانقدر را باید بگیریم .