سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بزرگترین ناوگان نمودارگیری درون چاهی و سطحی در اختیار ملی حفاری

مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران گفت: بزرگترین ناوگان حفاری نمودارگیری درون چاهی و سطحی در اختیار ملی حفاری است.

علی دقایقی مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ضمن تبریک چهلمین سالگرد تاسیس این شرکت به کارکنان صنعت نفت، گفت: خدمات نمودارگیری درون چاهی فعالیت خود را از سال ۱۳۶۳ آغاز و خدمات نمودارگیری سطحی افزون بر ۱۸ سال قدمت دارد.

او افزود: این شرکت در زمان حاضر بزرگترین ناوگان نمودارگیری درون چاهی و سطحی کشور را در اختیار دارد و به شرکت‌های مختلف، خدمات تخصصی ارایه می‌دهد.

دقایقی بیان داشت: نمودارگیری درون چاهی هم اکنون با برخورداری از ۲۰ یونیت کار خود را از سال ۱۳۶۳ شروع کرد و یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌ها در ارایه این خدمات بوده که اخذ نمودار‌های تخصصی تولیدی، نمودار‌های استاندارد (CBL/VDL, CDR, Full Set, ..)، نمودار‌های تصویری ویژه (OBMI, XRMI, VSP, ..) و مشبک کاری از جمله فعالیت‌های آن است.

مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: نمودارگیری سطحی نیز با بیش از ۱۸ سال قدمت عملیاتی، ۵۰ یونیت در اختیار دارد و در پروژه‌های مختلف در داخل و خارج کشور منشاء ارایه خدمات تخصصی بوده و اطلاعات این خدمات جهت مانیتورینگ و پایش عملیات حفاری به صورت برخط (On-Line) به دفاتر مرکزی شرکت و کارفرما‌ها ارسال می‌دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: این مدیریت با بهره مندی از فناوری‌های روز صنعت حفاری و قریب به ۹۵۰ نفر نیروی انسانی متخصص که بالغ بر ۸۰ درصد آن‌ها را دانش آموختگان دانشگاه‌ها در رشته‌های مهندسی نفت، الکترونیک، زمین شناسی، مکانیک، شیمی و کامپیوتر تشکیل می‌دهند بیش از ۱۵ نوع خدمات فنی تخصصی در مناطق عملیاتی خشکی و دریا ارایه می‌نماید.

او در زمینه شاخص‌های عملکردی این مدیریت توضیح داد: خدمات جانبی صنعت حفاری افزون بر ۲۰ سرویس تخصصی است که این موارد در مدیریت خدمات ویژه حفاری شامل عملیات حفاری جهت دار و افقی، مغزه گیری، مشبک کاری، نمودارگیری درون چاهی، نمودارگیری سطحی، چاه پیمایی، تکمیل چاه و نصب ادوات سرچاهی محسوب می‌شود.

این مقام مسئول اظهار کرد: این خدمات هم اینک به شرکت‌های کارفرمایی شامل شرکت‌های ملی مناطق نفتخیز جنوب، نفت مناطق مرکزی، نفت فلات قاره، مهندسی و توسعه نفت، نفت و گاز اروندان، نفت و گاز پارس و تعدادی از شرکت‌های بخش خصوصی ارایه می‌گردد.

علی دقایقی اذعان داشت: تجهیزات کاربردی در عملیات ویژه که از سال ۱۳۷۱ در این شرکت ایجاد شد در زمره تجهیزات High-Tech شناخته شده و بکارگیری عملیاتی و حفظ و نگهداری آن‌ها حسب نوع خدمات تخصصی سرچاهی، نیازمند به آموزش‌های خاص در شاخه‌های مختلف از جمله الکترونیک، نفت، حفاری و ... است.

او ادامه داد: این بخش ارایه دهنده خدمات حفاری انحرافی، افقی، مغزه گیری و بازکردن پنجره در لوله‌های جداری (Whip Stock) است که با بهره مندی از ۱۷ گروه تخصصی صورت می‌پذیرد.

دقایقی بیان کرد: در قسمت چاه پیمایی و تکمیل چاه نیز با بیش از ۱۵ سال تجربه و بهره مندی از ۱۲ گروه عملیاتی، خدمات تخصصی در زمینه خدمات نصب تجهیزات سر چاهی، چاه پیمایی و تکمیل چاه و خدمات (House Keeping) ارایه می‌شود.

او افزود: از ابتدای سال جاری تا اول دی ماه جاری افزون بر ۱۸ هزار متر حفاری جهت دار و افقی طی ۷۰ عملیات، ۴۶۹ متر مغزه گیری در ۸ عملیات، ۳۴۹ عملیات نمودارگیری درون چاهی، ۳۴۱ عملیات نمودارگیری سطحی و ۲۶۹ عملیات چاه پیمایی و نصب ادوات سرچاهی در حوزه مدیریت خدمات ویژه حفاری محقق گردیده است.

افزایش ۶ درصدی عملیات نمودارگیری

دقایقی افزود: حجم عملیات‌های واگذار شده از سوی کارفرمایان در مقایسه با مدت مشابه ۲ سال گذشته با وجود ایجاد محدودیت‌ها تغییر محسوسی نداشته و این در حالی است که در حوزه عملیات نمودارگیری تعداد عملیات از مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: از سوی دیگر با عنایت به اینکه در شرکت‌های ارایه دهنده خدمات حفاری، تعداد دکل‌های در اختیار و روز - کارکرد آن به عنوان هسته اصلی کسب و کار آن شرکت است، لذا مقایسه میزان درآمد خدمات جانبی با درآمد دکل می‌تواند شاخص مهمی در ارزیابی جایگاه این خدمات باشد که این شاخص تحت عنوان «شاخص عملکردی نسبت به درآمد روزانه یک دکل» محاسبه می‌گردد.

علی دقایقی با بیان اینکه بر مبنای این محاسبه در مدیریت خدمات ویژه حفاری در ۸ ماه سال جاری میزان درآمد برابر ۸.۴۴ دکل حفاری در روز بوده است، بیان داشت: یکی از سیاست‌های اجرا شده در این مدیریت تکیه بر توان تولید داخل بوده است و برای تامین تجهیزات مورد استفاده در این حوزه که در علم مدیریت تکنولوژی در زمره سامانه‌ها و محصولات پیچیده به شمار می‌آید با انجام امکان سنجی‌های فنی و مطالعات توجیه اقتصادی، اولویت‌های فناورانه در بخش مدیریت شناسایی و هم اکنون در تمام زیر مجموعه‌های مدیریت هم افزایی و همکاری با شرکت‌ها و مراکز علمی پژوهشی به طور مستمر و موثر در جریان است.

او در همین ارتباط به دستاورد‌های نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت و حفاری که در اهواز برگزار شد، اشاره و تعامل با شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌های تراز اول کشور نظیر دانشگاه صنعتی شریف، تهران، شهیدچمران، صنعتی امیرکبیر، جهاد دانشگاهی و ... را یادآور شد و از جمله نتایج حاصله در نتیجه این همکاری‌ها به ساخت پالسر MWD و ابزارآلات نمودارگیری از چاه‌های بهره برداری اشاره کرد که در حال آماده سازی برای کاربست میدانی و عملیات رانش در چاه‌های نفت و گاز است.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.