رئیس پلیس راهور پایتخت عنوان کرد: در جلسهای که در همین خصوص در استانداری با حضور استاندار تهران و کارگروه ویژه آلودگی هوای تهران برگزار شد، در خصوص آلودگی هوا و میزان تراکم ذرات معلق برای روزهای شنبه و یکشنبه، مانند هفته گذشته که کامیونها اجازه تردد و ورود به شهر را نداشتند تصمیماتی اتخاذ شد.
سردار مهماندار اضافه کرد: متاسفانه اولین کسانی که در معرض این آلودگیها قرار دارند همکاران زحمتکش و پر تلاش بنده هستند، اگر همکارم ۱۵ دستگاه کامیون را کنار بکشند و با وی صحبت کرده از وی مدارک بگیرد و مورد اعمال قانون قرار دهد، ببینید چه آلودگی را استشمام کرده و چه آسیبی به وی از نظر سلامتی خواهد رسید.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: همکارانم در ۵۲ نقطه از رینگ اطراف شهر تهران که کامیونها از آن به داخل شهر تردد داشتند مستقر شدند و در هفته گذشته ۳ هزار و ۵۱۰ دستگاه کامیون که از منافذ مختلفی توانسته بودند وارد شهر بشوند مورد اعمال قانون و جریمه قرار گرفتند و آنها را برگرداندیم که به صورت میانگین هر شب ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه از این کامیونها را برگردانده و اجازه ورود آنها را به شهر نداده ایم.
وی بیان داشت: در هفتهای که گذشت ما این طرح را داشتیم و ترددهای کامیونها را کنترل کردیم که آلودگی هوا به حداقل ممکن رسید، چون شهر تهران یک کلان شهر و دارای منافذ بسیار در خصوص تردد این کامیونها است برخی از این رانندگان از فرصت سوء استفاده کرده و از این طریق وارد شهر میشدند که با مشاهده هر یک از آنان توسط همکارانم، آنها نیز مورد اعمال قانون و جریمه قرار میگرفتند و بازگردانده میشدند.
وی گفت: این مقدار جریمه، کار ساز نیست، چرا که برخی پیمانکاران با توجه به اینکه مشغول ساخت و ساز هستند و یک شب تاخیر در ساخت و ساز به آنها ضرر بسیار میرساند، از این روی شخصا جریمه رانندگان و کامیونهایی که برای آنها کار میکنند و مصالح میآورند را بر عهده میگیرند و آن را پرداخت میکنند.
مهماندار ادامه داد: جدول جرایم راهنمایی و رانندگی در هیئت وزیران در حال بازنگری است و افزایش جریمه این دست تخلفات نیز در دستور کار قرار دارد و دوباره اشاره میکنم که مبلغ ۹۰ هزار تومانی که برای ورود به شهر در نظر گرفته شده اصلا پاسخگوی عدم ورود این کامیونها به شهر نیست و باید این قانون و جدول جریمهها بازنگری شود.
وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد میشود که اصلاح این قانون در وزارت کشور صورت پذیرد نه در هیئت دولت، چرا که از مراحل و طولانی شدن بررسی آن پرهیز شود و جدول جرایم در اختیار وزارت کشور قرار داده شود تا بتوان آن را زودتر بررسی و به نتیجه رسانید.
مهماندار از پیشنهاد دوم راهور نیز گفت: پیشنهاد ما این است که دو نوع جریمه برای برخورد با خودروها و کامیونهای دارای آلودگی وضع شود که به صورت شرایط عادی و شرایط اضطرار مطرح شود به این صورت که در شرایط عادی که ورود کامیونها از ۶ صبح تا ۱۰ شب در شهر ممنوع است اگر کامیونی مرتکب تخلف شد با یک مبلغ جریمه شود و یک برخورد صورت پذیرد و در شرایط اضطرار که آلودگی هوا زیاد است و طرح ورود ممنوع کامیونها به شهر به صورت کلی انجام میگیرد سخت گیری بیشتر و اعمال قانون بیشتری برای کامیونها در نظر گرفته شود و، چون سلامتی شهروندان در خطر است دولت هم این پیشنهاد را بهتر خواهد پذیرفت.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: برابر قانون هوای پاک باید نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در اولویت اقدامات باشد و میتوان با تعویض به موقع فیلتر هوای ناوگان اتوبوسرانی به کاهش آلودگی هوای تهران کمک کرد که هم اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی شهر تهران فرسوده هستند.
انتهای پیام/