سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های پزشکی؛

کمبود آب، اشک‌های شما را خشک می‌کند

در این بسته دانستنی‌های پزشکی درباره تاثیر نخوردن آب روی بدن خواهیم گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

آب مایع حیات و یکی از مولفه های اصلی تشکیل دهنده اندام های کلیدی بدن انسان مانند مغز، کبد و قلب است. آب مایعی حیاتی برای استخوان های انسان ها و حتی فضاهای بین سلولی نیز محسوب می شود. بر همین اساس است که نخوردن آب کافی می تواند زمینه ساز برخی مشکلات  در بدن شود.

 متاسفانه یکی از معضلات رایج درمیان عموم مردم مصرف قرص بدون آب کافی است. بیماران باید قرص را با یک لیوان آب کامل مصرف کنند. با رعایت این نکته مهم علاوه بر حل کامل قرص در معده، به جذب بهتر آن در بدن کمک فراوانی می‌شود. 

خوردن قرص‌ها بدون آب می‌تواند به بافت‌ها هم آسیب برسانند و باعث انسداد در مری شوند. بیشتر دارو‌هایی که امروزه تولید می‌شوند، حتی یک ویتامین C معمولی، می‌تواند باعث ایجاد تورم در مری شود، بنابراین  بسیار اهمیت دارد که با هر نوع دارویی آب زیاد مصرف کنید. 

حذف آب از برنامه غذایی، وزنتان را بالا می‌برد

مصرف بعضی از دارو‌ها مثل کوتریموکسازول به کلیه‌ها آسیب می‌رساند. نوشیدن آب به رقیق کردن این دارو در بدن کمک می‌کند. به طور معمول، همه دارو‌ها باید با یک لیوان آب خورده شوند مگر اینکه پزشک تجویز دیگری داده باشد. باید بدانید که حذف آب خالص از برنامه‌ غذایی باعث تجمع آن در بدن و افزایش وزن می‌شود. حتی نخوردن آب کافی موجب افت انرژی هم خواهد شد.

هنگامی که بدن شما به مقدار کافی آب دریافت نکند، سموم و زباله‌ها شروع به رشد می‌کنند و این روند التهاب، درد و عفونت کلیه‌ها و مثانه را به همراه دارد. آرتریت روماتوئید یکی از عوارض کم شدن آب بدن است. این وضعیت موجب درد مفاصل می‌شود. علائم این بیماری تا حد زیادی با مصرف آب و تامین املاح بدن کاهش می‌یابد.

افراد بهتر است نوشیدنی‌های کافئین دار را کنار گذاشته و سعی کنند، بیشتر آب بنوشند. زیرا با نخوردن آب کافی تمرکز فرد  موجب اختلال می‌شود.  بر اساس مطالعات؛ کم آبی نه تنها دوره‌ بهبودی بعد از سکته را طولانی‌تر می‌کند، بلکه می‌تواند خود سکته را نیز تشدید کند. اگر از آن دسته افرادی هستید که نمی‌توانید حجم زیادی آب خالص بنوشید، می‌توانید با مواد طبیعی مثل لیمو ترش، آب را طعم دار کنید.


بیشتر بخوانید: بهترین زمان مصرف داروها


بدن برای سوزاندن کالری به آب نیاز دارد. اگر حتی به‌طور خفیف دچار کم آبی شوید، ممکن است سوخت و ساز بدنتان کند. برای هیدراته ماندن، قبل از هر وعده غذایی یا میان وعده، یک لیوان آب یا یک نوشیدنی غیر شیرین دیگر بنوشید. همچنین در میان وعده به‌جای چوب شور یا چیپس از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید، زیرا آن‌ها به‌طور طبیعی حاوی آب هستند.

هنگامی که بدن، آب خود را از دست می‌دهد، راه‌های هوایی را برای ذخیره کردن آب محدود می‌کند و این دلیلی برای ابتلا به آسم و آلرژی است. همچنین ثابت شده که کم‌آبی بدن موجب می‌شود برخی گلبول‌های سفید اسید آمینه هیستیدین را به هیستامین تبدیل می‌کنند که واکنش‌های آلرژیک را تحریک خواهد کرد. هنگامی که آب کافی به بدن می‌رسد، این گلبول‌ها تولید هیستامن خود را کاهش می‌دهند و نشانه‌های تنفسی از بین می‌روند.

معمولا این اتفاق زیاد می‌افتد که افراد حس گرسنگی و تشنگی را باهم اشتباه بگیرند. اگر شکم شما صدا می‌دهد، بهترین کاری که می توانید انجام دهید  نوشیدن آب است. بهتر است وقتی تصمیم به خوردن یک میان وعده می‌گیرید، اول آب بنوشید و ۲۰ دقیقه بعد به سراغ آن خوراکی بروید.


نوشیدن آب همانند یک مسکن هنگام  سر درد عمل می‌کند، قبل از اینکه به سراغ مُسکن بروید، نوشیدن آب را امتحان کنید. نبود آب کافی باعث خلل در عملکرد قلب می‌شود. زیرا هنگام کم آبی، قلب باید سخت‌تر کار کرده و تا وقتی می‌ایستید، که جریان خون را در بدن حفظ کند. حال اگر این کم آبی شدید باشد، خون کافی به مغز نرسیده و  بیهوش خواهید شد.

مصرف آب زیاد به پوستتان کمک کرده و می‌توانید یک صورت صاف و بدون لک داشته باشید. تولید اشک در افرادی که کم آب می‌نوشند، کاهش می‌یابد، چرا که بدن در تلاش است که با کاهش خروج مایعات از بدن، تعادل را ایجاد کند تا در نهایت بتواند آب کافی برای کار کردن ارگان‌های حیاتی بدن فراهم کند.


افرادی که آب کافی مصرف نکنند دچار یبوست شده و تا چند وقت حال آرامی ندارند. روده‌ها زمانی خوب کار می‌کنند که روزانه ۵ لیتر آب جذب کنند و بنابراین دفع مدفوع هم راحت‌تر می‌شود.

علاوه بر ضرورت مصرف آب هنگام خوردن دارو، باید روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کنید تا بدن دچار کمبود آن نشود. در صورت داشتن فعالیت فیزیکی هم به آب بیشتری نیاز است.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.