سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نسشت تخصصی زیست فناوری/بررسی مشکلات آلودگی هوای اراک

نشست تخصصی زیست فناوری در رفع معضلات زیست محیطی در دانشگاه اراک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، نشست تخصصی زیست فناوری در رفع معضلات زیست محیطی با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه اراک برگزار شد.

دکتر سعید حمیدی، ریاست دانشگاه اراک در این نشست گفت: مشکلات الودگی هوا که اخیرا در شهرها به وجود امد باعث شد با عمق جان خطر را درک کنیم. در حالی که شهر اراک در گذشته ای نه چندان دور دارای آسمان ابی و هوایی پاک بود.

 وی افزود: مصرف انرژی ما به ازای هر نفر چندین برابر مصرف سرانه کشورهای جهان است. بیان امار مصرف ما غم انگیز است.  بخش عمده این مشکل باید توسط دولت و بخش دیگر باید توسط چنین جلساتی حل شود ما نیازمند فرهنگسازی قوی هستیم.

دکتر حمیدی خاطر نشان کرد: این تنفس به حیات ما بستگی دارد.

فرهنگ مانند تارو پود جامعه است. انچه که ما از آن رنج میبریم این است که در فرهنگسازی زیست محیطی  هریک در جایگاه خاص خود کوتاهی می کنیم.

در  شازند لکه های نفتی مشاهده شده است

رضا میرزایی  رییس حفاظت از محیط زیست استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: هم‌اکنون ۵۰ درصد گلسنگ‌های خلیج فارس به سبب پوسیده شدن خطوط انقال نفت و نشست آن در حال نابودی هستند، این وضعیت در دشت شازند نیز وجود دارد و هم‌اکنون در عمق ۱۳۰ متری این دشت شاهد لکه‌های نفتی که به سبب پوسیدگی خطوط انتقال نفت ایجاد شده، هستیم.

وی تصریح کرد: در استان مرکزی ۳ هزار واحد صنعتی  و شیمیایی بزرگ و کوچک وجود دارد، صنایع بزرگ مادر تخصصی مثل آلومینیوم‌سازی، ماشین‌سازی نیز از جمله صنایع بزرگ موجود در استان هستند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی افزود: در استان مرکزی ۴۷ شهرک، ناحیه و قطب صنعتی وجود دارد، برای مثال پالایشگاه شازند یک چهارم بنزین کشور و پتروشیمی شازند نیز ۱۵۰ نوع محصول تولید می‌کنند، در سال ۹۲ از تولید یک چهارم سوخت کشور ۵۰ تن گوگرد استحصال می‌شد، هم‌اکنون این رقم به ۷۵۰ تن در روز رسیده است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: تولید و استفاده از سوخت یورو۴ در زمینه کاهش آلودگی بسیار موثر است، هم‌اکنون در استان مرکزی سوخت یورو ۴ توزیع می‌شود.

میرزایی ادامه داد: محیط زیست اقداماتی زیادی در زمینه کاهش آلودگی هوا انجام داده، برای مثال محیط زیست با شماره‌گذاری خوروهای شرکت ایران‌خودرو موافقت نمی‌کند اما به سبب قدرتی که این شرکت‌ها دارند محصولات خود را به فروش می‌رسانند.

دکتر مجید مهدیه دبیر اجرایی این نشست ضمن تعریف زیست فناوری و کاربرد‌های آن در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی٬ پزشکی٬ محیط زیست و صنعت اظهار کرد:صنایع زیست فناوری جز پرسودترین صنایع جهان به شمار رفته و ارتقای آن یکی از اساسی‌ترین پایه‌های اقتصاد مقاومتی و از محور‌های اساسی توسعه در بسیاری از کشور هاست؛ بنابراین توجه به این نکته خصوصا در دوران پساتحریم بیش از پیش اهمیت می‌یابد.
وی ضمن اشاره به مشکلات ناشی از به کارگیری روش‌های فیزیکی و شیمیایی و مشکلات ناشی از تخریب محیط زیست تصریح کرد: توجه ویژه به توانمندی‌های عظیم زیست فناوری در حوزه استقلال کشور به صراحت مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته و منجر به تاسیس ستاد توسعه زیست فناوری در سال ۱۳۸۷ تحت نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد؛ که هدف این ستاد ارتقای دانش و فناوری‌های زیستی به منظور کسب ثروت و رفاه عمومی است.

 دبیر اجرایی نشست تخصصی زیست فناوری گفت: استان مرکزی به عنوان دومین قطب بزرگ صنعتی کشور از لحاظ آلاینده ها جایگاه حساسی را داراست.

 لذا از این رو دانشگاه اراک به عنوان دانشگاه مادر سه حوزه را برای مبارزه با الودگی هوا بر عهده گرفته است:

زیست فناوری در رفع آلودگی پساب ها

زیست فناوری در رفع آلودگی هوا

زیست فناوری در سلول های بنیادی در درمان ناباروری

این نشست با سخنرانی های تخصصی محققین از سراسر کشور در دو تایم صبح و بعد از ظهر ادامه یافت و در پایان از تمام محققان حاضر در این جلسه تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/الف

 

برچسب ها: آلودگی هوا ، دانشگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.