سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از ۲۵۰۰ کتابخانه نهادی در کل کشور وجود دارد

معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های کشور گفت:بیش از ۲۵۰۰ کتابخانه نهادی در کل کشور وجود دارد که در کنار آن هزار کتابخانه مشارکتی هم فعالیت دارند که از سوی مساجد یا خیریه‌ها تأسیس شده است.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های کشور امروز در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان اردستان اظهار داشت: کتابخانه‌ها پایه توسعه‌های کار‌های فرهنگی در کل کشور است که در این زمینه توسط خیران اهتمام خوبی انجام شده است.

او افزود: قانون نهاد کتابخانه‌ها از سال ۸۳ شکل گرفته و در سال ۸۴ تصویب شده است که قانون آن از ابتدا در شکل گیری نهاد‌های کتابخانه‌ها مشکلاتی را داشته است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های کشور گفت: در کل کشور ۱۲۰ سالن وجود دارد که پنج مورد آن در حال تبدیل شدن به سینما است که خود می‌تواند موجب افزایش ظرفیت‌ها شود.

او ابراز داشت: طبق قانون غیر از هفت مکان همچون آستان قدس رضوی، کتابخانه ملی، کتابخانه مرکزی، کتابخانه حرم حضرت معصومه، شاه چراغ، حرم عبدالعظیم حسنی و آیت الله مرعشی مابقی کتابخانه‌ها همگی زیر مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی هستند.


رمضانی بیان داشت: بیش از ۲۵۰۰ کتابخانه نهادی در کل کشور وجود دارد که در کنار آن ۱۰۰۰ کتابخانه مشارکتی هم فعالیت دارند که توسط مساجد یا خیریه‌ها تأسیس شده و به شکل خصوصی اداره می‌شود که همگی از نهاد کتابخانه‌ها مجوز دارند.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های کشور تصریح کرد: طبق مصوبه شورای امنیت کشور همه کتابخانه‌های خصوصی و سالن‌های مطالعه و آنچه که به عنوان کتابخانه و موارد زیر مجموعه وجود دارد و فعالیت می‌کنند باید مجوز دریافت کنند.

او تاکید کرد: در ارتباط با کتابخانه‌های عمومی نخستین نکته‌ای که باید برای مسئولان به یاد داشته باشند دسترسی است و نباید با طبقه بندی و سطح بندی‌هایی مانع از حضور مردم شویم.

رمضانی با بیان اینکه موضوعی که در سطح کتابخانه‌های کل کشور وجود دارد کمبود عضو است، افزود: سرانه شهرستان اردستان ۱۷۰ نفر است که بر اساس هر ۲۵ هزار نفر باید دو کتابخانه وجود داشته باشد که اردستان با توجه به جمعیت موجود شش کتابخانه دارد که دو مورد هم اضافه بر سازمان بوده، اما آمار عضویت خوب نیست.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های کشور افزود: اگر بخواهیم مشکل کتابخوانی برطرف شود باید یک پیوند پایدار بین نهاد کتابخانه ها، کتابخانه و آموزش و پرورش طراحی شود.


او بیان کرد: اولویت ما در نهاد کتابخانه‌ها قشر کودک و نوجوان است که بتوانند به کتابخانه‌ها مراجعه کنند؛ بیش از ۹۹ درصد کتابخانه‌ها بخش نوجوانان و کودک دارند که با زیبا سازی و شاداب سازی این زمینه برای حضور کودکان مهیا شده و این یکی از اولویت‌هایی است که با جدیت پیگیری می‌شود.

رمضانی گفت: موضوعی که باید روی آن کار شود این است که مردم و شهروندان عضو کتابخانه‌ها شوند و این کار با دسترسی‌های آسان ممکن است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های کشور افزود: هزینه نگهداری کتابخانه‌هایی که عضو ندارد بیشتر از خود کتابخانه‌ها در بعضی نقاط است که در شرایط فعلی سالن مطالعه برای ما یک فرصت است که جوانان به بهانه کنکور در آن شرکت می‌کنند

او همچنین تاکید کرد: منابع مالی نهاد کتابخانه‌ها را قانون مشخص کرده است که باید ابتدا به حساب انجمن واریز و سپس برای فعالیت‌های جاری هزینه شود.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.