از صبح امروز بیشتر شهرهای فرانسه به ویژه شهرهای بزرگ مانند مارسی در جنوب، لیون در مرکز، نانت در غرب، استراسبورگ در شرق و لیل در شمال شاهد حضور صدها هزار نفر از مخالفان سیاستهای دولت فرانسه است که به دعوت سندیکاها و اتحادیههای کاری و کارگری در این تظاهراتها شرکت کردهاند.
حضور دو اتحادیه بزرگ کاری (CGT) و (CFDT) در تظاهرات امروز مایه ترس مسئولان فرانسوی شده است زیرا این دو سندیکای بزرگ، بیشترین جامعه کاری و کارگری فرانسه را شامل میشوند.
در تظاهرات هفته گذشته (۱۰ دسامبر) که به دعوت اتحادیه کاری CGT برگزار شده بود حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سراسر فرانسه به خیابانها آمدند و پیشبینی میشود در تظاهرات امروز که هر دو اتحادیه بزرگ حضور دارند معترضان بیشتری به خیابانها بیایند.
بیشتر بخوانید: اعتراض و اعتصاب در فرانسه ادامه دارد
در پاریس نیز قرار است از ساعت ۱۳ و سی دقیقه (۱۶ به وقت تهران) تظاهرات بزرگی از میدان «جمهوری» آغاز شود و پس از عبور از میدان «باستی» در نهایت به میدان «ناسیون» ختم شود.
امروز و در سیزدهمین روز متوالی اعتصابات بخشهایی از جامعه همچنان در اعتراض به طرح اصلاح قانون بازنشستگی که دولت همچنان بر اجرای آن پافشاری میکند بر سر کار حاضر نشدهاند و اعتصابات فلجکننده به ویژه در بخش حمل و نقل ادامه دارد. امروز فقط دو خط از ۱۶ خط متروی پاریس به عنوان شاهرگ حمل و نقل در این کلان شهر توریستی به طور کامل فعال است و مابقی خطوط یا کاملا تعطیل است یا به طور خیلی محدود به جابه جایی مسافر میپردازند.
اعتصابات سراسری در فرانسه باعث شده مردم از اینکه سیزده روز است کار و زندگیشان مختل شده؛ عصبانی و کلافه شوند؛ این موضوع هم در رسانههای این کشور بازتاب فراوانی دارد و با گشتی در سطح شهر به خوبی میتوان حس کرد و فهمید. دیروز بخش تحقیقات آتش نشانی پاریس از افزایش تصادفات ناشی از اعصاب خوردی رانندگان اسیر شده در ترافیک خبر داد و همچنین آمار بوق زدنها به هنگام رانندگی که در فرانسه خیلی مرسوم نیست به شدت افزایش یافته است. همچنین مراجعات زیادی به مراکز بهداشتی و درمانی میشود، اما این مراکز نیز خود در اعتصاب به سر میبرند.
۶۶۰ تن از پزشکان بخشهای بستری بیماران بیمارستانهای دولتی با امضای یک نامه سرگشاده به وزیر بهداشت فرانسه تهدید کردهاند در صورتیکه دولت و وزارت سلامتی و بهداشت به خواستههای آنان توجه نکنند از مسئولیتهای خود کنارهگیری خواهند کرد. در این نامه که روز یکشنبه ۱۵ دسامبر منتشر شد، زنگ اخطار به صدا درآمده که سختگیریهای دولت در بیمارستانهای دولتی به ریاضت اقتصادی و محدودیتها منجر شده است که این برای بیمارستانها و بیماران عواقب خطرناکی در بر خواهد داشت.
از روز گذشته علاوه بر رانندگان بخشهای حمل و نقل مواد غذایی کارگران بخش خدمات شهری و رفتگران نیز دست به اعتصاب زدهاند؛ این را رسانهها اعلام نکردهاند، اما انباشت زبالهها در کنار در منازل در سطح شهر و بوی مشمئزکننده آن به خوبی گواه آن است.
در این شرایط بلبشو و نابسامان شب گذشته و پس از دوازده روز توامان با هرج و مرج اجتماعی سرانجام دفتر نخست وزیری فرانسه از نشست ادوار فیلیپ، نخست وزیر با روسای اتحادیهها و همچنین کارفرمایان در روز چهارشنبه این هفته خبر داد.
حالا همه در فرانسه نگران آنند که نکند این اعتصابات سراسری و درد سرساز به روزهای پایانی سال و جشنهای نوئل کشیده شود؛ بلایی که تاکنون فرانسویان اهل گشت و گذار به ویژه با حمل و نقل ریلی تاکنون آن را تجربه نکردهاند.
فرانسویان این روزها در بد مخمصهای گرفتار شدهاند؛ از طرفی بیش از ۵۴ درصد آنان از اعتصابات ضد سیاستهای دولت مکرون به ویژه اصلاح قانون بازنشستگی حمایت کردهاند و از طرفی این اعتصابات زندگی و حیات آنان را در تنگنا قرار داده است.
حدود ده روز مانده به جشنهای نوئل شهرهای فرانسه به ویژه فروشگاهها نیز از تب و تاب هر سال افتاده است و مشتریان کمتری برای خرید سال نو به فروشگاهها میروند. این را هم میتوان به چشم دید و هم آمارهای بخشهای آمارگیری فرانسه اذعان کردهاند که در ایام اعتصابات حدود ۵۰ درصد فروشگاه مغازهها و فروشگاهها و همچنین مراکز توریستی و هتلها کاسته شده است.
به گفته کارشناسان، فرانسویان حدود ۷۰ میلیارد یورو برای سال نو هزینه و خرید میکنند که حالا با توجه به این اعتصابات فلج کننده و با یک حساب و کتاب سرانگشتی میتوان بخشی از خسارات وارده به اقتصاد فرانسه را به خوبی محاسبه کرد.
انتهای پیام/