فرحبد: روایتی که از سانحه میشود روایت ایران نیست
کاپیتان شهرام فرحبد مدیر بازرگانی شرکت ملی نفتکش ایران نیز با بیان اینکه تصور نمیکنم در هیچ حادثهای در کشور ما مانند سانچی تا این حد پیگیری و تلاشی صورت گرفته باشد، گفت: در سانحه کشتی سانچی سعی شد تمام جوانب دیده شود و هیچ موردی از قلم نیفتد. از همان روز اول تیم اضطراری در شرکت ملی نفتکش ایران تشکیل و پیگیریهای لازم انجام شد. روایتی که از سانحه میشود، روایت ایران نیست بلکه چهار کشور چین، پاناما، هنگ کنگ و ایران به صورت مشترک کارگروهی تشکیل دادند و پس از چند ماه بررسی مستندات، فیلم ها، مشاهدات میدانی و جعبه سیاه کشتیها نتایج گزارش خود را اعلام کردند. از کشور ما نیز نمایندگان سازمان بنادر و دریانوردی حضور داشتند و در این کارگروه عضو بودند. نتایج گزارش مشترک چند کشور به سازمانهای بین المللی نظیر سازمان بین المللی دریانوردی نیز ارائه شد.
کارکنان کشتی همان لحظات اولیه جان باختند
وی افزود: ما عقیده داریم برخی تلاش میکنند از احساسات پاک خانوادهها سوء استفاده کنند. صدها ساعت بررسی فنی، علمی، شبیه سازی سانحه، استفاده از شواهد و دادههای اطلاعاتی حاضر در صحنه سانحه و همچنین اطلاعات جعبه سیاه کشتی سانچی، بیانگر این است که امکان زنده ماندن خدمه شجاع این کشتی وجود نداشته و این عزیزان در همان لحظات اولیه بر اثر استنشاق دود ناشی از گازهای سمی جان خود را از دست دادند. او ادامه داد: در برنامهای که در یکی از شبکههای ماهوارهای پخش شد، موارد متعددی خلاف واقع و فاقد جایگاه تخصصی درباره این سانحه مطرح شد که خانواده کارکنان سانچی را آزرده ساخت. برای مثال در این برنامه گفته شده از قایق نجات کشتی استفاده شده است، در حالی که این نظر کاملا غیر تخصصی و غیر فنی است و حتی به وضوح در تصویر منتشر شده در این برنامه نیز استفاده نکردن از قایقهای نجات کاملا مشخص است. زیرا در درجه اول پایههای نگه دارنده قایق نجات در موقعیت اولیه خود هستند که به وضوح بیانگر استفاده نکردن از قایق نجات است. به گفته وی، آن چیزی که تصاویر نشان میدهد این است که قایق نجات کاملا ذوب شده است. کما اینکه اجساد افرادی که روی عرشه کشتی پیدا شدند، در اطراف قایق نجات پیدا شدند و اگر امکان رفتن با قایق نجات بود آنها قطعا رفته بودند.
ماجرای تماسهای مشکوک تلفنی
وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت ملی نفتکش اقدامی در جهت پاسخ به مطالبه برخی از خانوادهها که معتقدند فرزندان شان هنوز زندهاند و با آنها تماس میگیرند انجام داده است یا خیر، گفت: به رغم اینکه برخی از این خانوادهها میگویند بیش از ۱۲۰۰ تماس ناشناس داشتهاند، چرا حتی یکی از تماسها واقعی نبوده و هیچ کدام از این خانوادهها نتوانستهاند بعد از گذشت دو سال یک تماس تلفنی موفق داشته باشند؟ چرا فقط این چند خانواده تماس تلفنی مشکوک دریافت میکنند و بقیه ۲۲ خانواده دیگر این تماسها را ندارند؟
به گفته او، برخی از این خانوادهها معترض به این بودند که فرزندان، همسر یا عزیزان شان که در کشتی شهید شدند، هنوز زندهاند و احتمالا در جایی هستند و باید پیگیری و پیدا شوند. آنها راضی نبودند واقعیت را بپذیرند که عزیزانشان طی این حادثه به شهادت رسیدند و تمام تلاشها برای نجات و یافتن پیکر آنها انجام شده است، اما این مهم میسر نشد. حتی اقدامات کارشناسی بسیاری نیز صورت گرفت و بیش از این کاری در این باره امکانپذیر نبود.
فرحبد افزود: ما به صورت مرتب به این خانوادهها گفتیم مستندات خود را به نهادهای مربوط برای پیگیری ارسال کنند و حتی ما خودمان نیز پیگیر این موضوع شدیم، ولی تا جایی که بنده اطلاع دارم، نهادهای تخصصی نیز ادعاهای مربوط به تماس خدمه کشتی با برخی خانوادهها را رد کردند و آن را بی اساس دانستند.
فرحبد همچنین درباره پرداختهای بیمهای به بازماندگان گفت:به گفته او خسارت به تمام خانوادههایی که این مراحل را طی کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه دادهاند، به صورت کامل و در قالب پرداخت ارزی انجام شده است و این رقم تا این جا حدود ۲.۵ میلیون دلار است. همچنین ۱۳ نفر از بستگان بازماندگان تاکنون استخدام شده اند. فراتر از این، طبق مصوبه مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت، مقرر شد نحوه پرداخت حقوق به خانواده و بازماندگان آنها با یک درجه ارتقای شغلی برای هر فرد، طبق ضوابط پرداخت به خانوادههای شهدای جنگ تحمیلی باشد.
منبع:خراسان
انتهای پیام/