سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم/قیمت هر کیلو مرغ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان

حجت گفت: با توجه به ورود پشتیبانی امور دام در امر خرید تضمینی دیگر نگران التهاب بازار و کمبود مرغ در شب عید نیستیم.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از روند صعودی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۳۰۰ تا ۸ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان است.

به گفته وی، براساس پیش بینی‌های صورت گرفته قیمت مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۳۰۰ تومان و مرغ گرم ۵۰۰ تومان افزایش داشته است.

حجت ورود پشتیبانی امور دام را عامل اصلی روند صعودی قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته، پشتیبانی امور دام به منظور جلوگیری از زیان مرغداران امر خرید در برخی استان‌ها را آغاز کرده است که این امر به نفع تولید کننده و مصرف کننده تمام می‌شود چرا که دیگر نگران التهاب بازار و کمبود مرغ در شب عید نیستیم.

آمار دقیقی از میزان خرید تضمینی مرغ در دسترس نیست

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان خرید تضمینی مرغ در دسترس نیست، بیان کرد: پشتیبانی امور دام با ورود و جمع آوری مرغ مازاد با متوسط نرخ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان به منظور ذخایر استراتژیک ضمن جلوگیری از زیان مرغداران در تعادل قیمت بازار ایام پایانی سال تاثیر بسزایی دارد.

وی ادامه داد: مرغدارانی که مرغ در اختیار پشتیبانی امور دام قرار می‌دهند، در مقابل نهاده دریافت می‌کنند که در نهایت این امر موجب شده علاوه بر ذخیره سازی مناسب مرغ منجمد برای ایام پایانی سال، برنامه ریزی مناسبی برای تداوم تولید مرغ گرم اتفاق بیفتد.

این مقام مسئول افزود: اگر پشتیبانی امور دام به طور متوسط در ۲ هفته ابتدایی روزانه یک هزار و ۵۰۰ تن مرغ و در هفته‌های بعد یک هزار تن مرغ از مرغداران خریداری کند به طوریکه ۳۵ هزار تن مرغ مازاد برای تنظیم بازار شب عید از واحد‌ها جمع آوری شود، بدون تردید قیمت به دلیل شوک وارده به تعادل می‌رسد.

حجت با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی از وضعیت مساعدی برخوردار است، گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بنادر یک هزار و ۳۵۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان و همچنین قیمت ذرت در انبار‌های استانی یک هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است.


بیشتر بخوانید: روند کاهشی قیمت جوجه یکروزه در بازار/ قیمت مرغ به ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسید


به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی، قیمت کنونی نهاده‌های دامی در بازار آزاد تفاوت چشمگیری با نرخ مصوب ندارد که همین امر موجب شده اکثر کارخانجات از تولید داخل استفاده کنند.

وی با بیان اینکه کماکان قیمت مرغ با نرخ تمام شده تولید فاصله دارد، افزود: با توجه به هزینه‌های تولید، متوسط قیمت مرغ در خرده فروشی باید ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان باشد که فروش با نرخ فعلی بیانگر زیان ۸۰۰ تومانی مرغداران است که انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر به نرخ منطقی خود برسد.

حجت قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ در روز‌های پایانی هفته ۲۰۰ تومان افزایش یابد.

قیمت جوجه یکروزه با ورود دولت تا حدودی در بازار کنترل شد

این مقام مسئول از کاهش نسبی قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و افزود: با توجه به آنکه نوسان قیمت جوجه یکروزه در ۱۰ روز نخست آذر منجر به کاهش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری شد، از این رو با ورود دولت به بازار، قیمت تا حدودی کاهش یافت.

وی متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که قیمت جوجه در اوایل آذر ۳ هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار تومان بود که ورود دولت منجر به کنترل نسبی بازار شد که امیدواریم قیمت جوجه در همین حد باقی بماند تا مرغداران در جوجه ریزی شب عید مشکلی نداشته باشند.

حجت با اشاره به اینکه میزان جوجه ریزی در اوایل آذر نسبت به مدت مشابه سال قبل افت چشمگیری داشته است، اظهار کرد: در ۱۰ روز نخست آذر ۲۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفت گه با توجه به میانگین جوجه ریزی ماه‌های آبان و آذر، میزان جوجه ریزی حدود ۹ میلیون قطعه کاهش یافت که همین امر منجر به ورود و نظارت دستگاه‌های مسئول بر بازار جوجه یکروزه شد.

وی ادامه داد: اگرچه تولید کنندگان جوجه یک روزه ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری را دلیل نوسان قیمت جوجه در بازار مطرح می‌کنند، جای این سوال مطرح است که در صورت کشش بازار در ایام پایانی سال، مسئولان دولتی افزایش قیمت مرغ در بازار را می‌پذیرند؟

نیازی به واردات مرغ در ایام پایانی سال نداریم

حجت با اشاره به اینکه مرغداران در هفته‌های اخیر با زیان چشمگیری روبرو بودند، بیان کرد: در هفته‌های اخیر، روزانه صنعت مرغ گوشتی ۹ میلیارد تومان از ناحیه فروش مرغ متضرر بود که جبران این میزان زیان امکان پذیر نیست.

عضو هئیت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه نیازی به واردات نداریم، تصریح کرد: با استمرار افت قیمت جوجه یکروزه، کمبودی در جوجه ریزی شب عید وجود ندارد که بخواهد بر عرضه و التهاب بازار تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۵۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
مرغ گرون بشه اشکال نداره چون همش هورمون وبرای بدن ضررداره اما کاش گوشت ارزون میشد