حبیب اسداله نژاد رئیس انجمن کانون صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به برنامه ستاد تنظیم بازار پیرامون واردات مرغ اظهار کرد: با توجه به پتانسیل بالای تولید مرغ نیازی به واردات نداریم.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرغ در کشور تولید می شود، افزود: این در حالی است که پتانسیل تولید ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد.
اسداله نژاد ادامه داد: با توجه به پتانسیل بالای صنعت مرغداری برنامه ریزی شده تا با برقراری تعادل عرضه و تقاضا از زیان تولیدکنندگان جلوگیری شود.
این مقام مسئول با انتقاد از این مسئله که بخشی از ظرفیت واحدهای مرغداری خالی است، بیان کرد: با وجود استفاده حداکثری از ظرفیت واحد مرغداری میزان تولید به قدری افزایش می یابد که در صورت فقدان برنامه ریزی برای صادرات، تعادل عرضه و تقاضا بر هم می خورد.
وی با بیان اینکه واردات ۴۵ هزارتن مرغ تصمیم غیرکارشناسی است، افزود: با وجود تامین صد درصدی بازار از تولید داخل نیازی به واردات مرغ نداریم.
رئیس انجمن صنفی کانون مرغداران درباره تاثیر واردات مرغ بر جوجه ریزی شب عید اظهار کرد: با وجود آنکه واردات مرغ با کیفیت مستلزم مدت زمان ۲ تا ۳ ماهه برای ثبت سفارش کالاست، از این رو آخرین اظهارات معاون ستاد تنظیم بازار برآن است که وارداتی صورت نمی گیرد.
وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت مرغ در بازار است، بیان کرد: مرغ جزو کالاهایی است که قیمت تمام شده در بازار آن چندان چشمگیر نیست و مکانیزم عرضه و تقاضا تنها تعیین کننده قیمت است، به همین خاطر نمی توان پیش بینی دقیقی راجع به وضعیت بازار مرغ شب عید داشت.
این مقام مسئول متوسط قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۳ هزار و ۷۰۰ تا ۳ هزار و ۸۰۰ تومان است، بیان کرد: اگر بر روند عرضه جوجه یکروزه کنترل و نظارت صورت نگیرد، قیمت جوجه در اوایل بهمن به ۵ تا ۶ هزار تومان می رسد.
به گفته اسداله نژاد، با وجود آنکه برخی مولفه های تولید همچون قیمت جوجه یکروزه بر نوسان بازار تاثیر گذار است، از این رو کنترل مولفه های تولید بر قیمت تمام شده تولید تاثیر می گذارد.
وی میزان جوجه ریزی شب عید را ۱۳۸ میلیون تا ۱۴۰ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: براین اساس برای تامین مرغ شب عید مشکلی نداریم و در صورت این میزان جوجه ریزی برای شب عید، بعد از ۱۵ فروردین بازار دچار چالش می شود.
انتهای پیام/