جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فوائد عدس برای یادگیری کودکان اظهار کرد: عدس طبع گرمی دارد، به همین دلیل مصرف آن به افراد با طبع سرد توصیه نمیشود. البته مبتلایان به بیماریهای پوستی مانند واریس وغیره نباید از عدس تا حدودی استفاده کنند. عدس دارای املاح و آهن زیادی است که افراد باید در مصرف زیاد آن آگاه باشند.
او در ادامه افزود: عدس منبع مواد مغذی مهمی است که برای داشتن متابولیسم کافی لازم و ضروری است. افرادی که دارای رژیم لاغری هستند، بهتر است عدس را در برنامه غذایی خود جای دهند. عدس منبع خوب پتاسیم نیز است. پتاسیم در بدن ما وظیفه دارد که pH خون را تنظیم کند. پتاسیم همچنین باعث تحریک ترشح اسیدکلریدریک در معده میشود که به هضم غذا کمک میکند. عدس همچنین دارای مواد معدنی است که برای انقباض عضلات و همچنین انتقال واکنشهای عصبی لازم است.
غفارزاده بیان کرد: عدس سرشار از ویتامین B۱ و B۲ است. این ویتامینها در متابولیسم انرژی همه سلولها نقش دارند. علاوه بر این، ویتامین B۲ هم به رشد و احیای سلولها، تولید هورمونها و تشکیل گلبولهای قرمز کمک میکند. در عدس ویتامین B۳ و B۶ نیز وجود دارد که به تولید انرژی از گلوسیدها و چربیهای مصرف شده کمک میکند. این ویتامین به روند تشکیل DNA کمک خواهد کرد.
بیشتر بدانید: معجونی طبیعی برای درمان سرفه
او در ادامه گفت: ویتامین B۶ به تولید گلبولهای قرمز هم کمک میکند و باعث میشود که آنها اکسیژن بیشتری را حمل کنند و به سلولها برسانند. این ویتامین همچنین به عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند.کلا جمع خانواده B در این ماده غذایی جمع است. این ویتامین که پیریدوکسین نیز نامیده میشود در سوخت و ساز پروتئینها و اسیدهای چرب و همچنین سنتز ناقلهای عصبی نقش دارد.
غفارزاده نصریح کرد: عدس به دلیل داشتن ویتامین B از جمله موادی است که استفاده از آن برای تقویت مو سفارش شده است. تقریبا در ۱۰۰ گرم عدس ۳۳ صدم میلیگرم ویتامین B۱ موجود است. استفاده خوراکی و غیرخوراکی از عدس میتواند برای تقویت مو بکار رود. تقویت ریشه مو و افزایش ضخامت ساقه مو جزء خواص عدس برای مو است. قرار دادن عدس در وعدههای غذایی و خوردن منظم آن میتواند تأثیرات مثبتی را بر روی مو بگذارد.
او یادآورکرد: افراد میتوانند عدس، ماش، جو، آویشن، شاهتره، جعفری خشک شده و چند نوع سبزی دیگر را در آسیاب کن پودر کنند و سه قاشق غذاخوری از این پودر را به همراه یک استکان آب مخلوط کنند و بر روی موها بمالند. بعد از سه ساعت باید این مواد شسته شوند و مو تمیز شود. میتوان اینگونه نتیجه گرفت که خواص عدس برای مو فقط جنبه خوراکی ندارد و میتوان از آن بهصورت غیرخوراکی نیز استفاده کرد.
غفارزاده گفت: عدس یک ماده غذایی کامل شامل فولات، منگنز، آهن، پروتئین، فسفر، مس، پتاسیم، فیبر و تریپ تفان است. یکی از خواص عدس عضله سازی است که ورزشکاران را مجاب میکند تا از این ماده غذایی در برنامه غذایی خود استفاده کنند. همچنین خواص عدس برای مو نیز بسیار زیاد است و میتوان عدس را بهصورت خوراکی یا غیرخوراکی برای تقویت مو استفاده کرد. یکی از محبوب ترین غذاهایی که عدس ماده اصلی آن را تشکیل میدهد عدسی است. افراد میتوانند برای کم کردن وزن خود، رژیم لاغری سریع با عدسی را امتحان کنند.
انتهای پیام/