یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: ترکیب دمنوش میوه نسترن و برگ به لیمو دمنوشی آرامش بخش است و سبب رفع خستگی افراد می‌شود.

داود حاج محمد خانی، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با گذر از فصل تابستان با کیفیت گرم و خشک به پاییز؛ از گرمی هوا کاسته و به خشکی آن افزوده شده است. کاهش گرمی بدن و افزایش خشکی، زمینه رخوت سنگین و بروز بیماری‌های خطرناک در این فصل است.

او بیان کرد: در فصل پاییز در شهر‌های بزرگ مثل تهران در هر سانتی متر مکعب حدود ۱۰۰ یون منفی وجود دارد که  باعث بروز بیماری‌های مانند افسردگی، سردرد، خستگی و بیماری‌های آسم می‌شود. این عدد در روستا‌ها بین ۲ تا ۴ هزار یون منفی در هر سانتی متر مکعب (اندازه یک حبه قند) است. 

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: در اوایل فصل پاییز  حجامت، استفاده از بخورها، ورزش‌های متعادل پیشنهاد می‌شود؛ همچنین از خوردن  غذا‌های سرد و خشک، مانند بادمجان و عدس پرهیز شود.
 
خواب آلودگی فصل پاییز را با این دمنوش‌ها فراموش کنید.
 
حاج محمد خانی درباره دمنوش‌های مفرح و گرما بخش گفت: استفاده از ترکیب دمنوش گل گاوزبان و کمی لیمو عمانی برای تقویت قلب و ریه مفید است و افسردگی را از فرد دور و نشاط و سر زندگی را به فرد می‌افزاید. همچنین ترکیب دمنوش ناخنک، بادرنجبویه و اسطوخودوس که برای رفع خستگی و سردرد بدن است نیز توصیه می‌شود. ترکیب دمنوش میوه نسترن و برگ به لیمو دمنوشی آرامش بخش است و سبب رفع خستگی افراد در این فصلی که شاید افراد بی دلیل کسل و خسته باشند، ضروری است.
 
او افزود: ترکیب دمنوش بهارنارنج، چای کوهی و زیرفون گرمی بخش بدن بوده و برای اعصاب و آرامش مفید است. ترکیب دمنوش بابونه، گل زوفا و انیسون و برای رفع عفونت مفید است؛ و باعث گرم سئن بدن در سرمای پاییز می‌شود. ترکیب دمنوش پرسیاوش، گل بنفشه، شاه تره و برگ تیول که برای اکثر بیماری‌های فصل پاییز مفید است.
بیشتر بخوانید: دمنوش‌های مفید برای خانم‌های باردار+ لیست نوشیدنی‌های ممنوعه
 
این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: دمنوش چای سبز، چای سیاه، نعنا، آویشن، برگ جعفری به صورت مفرده و یا ترکیبی می‌شود استفاده کرد. استفاده از تخم گشنیز، نعنا، پونه، به لیمو و میوه نسترن برای نشاط و تقویت سیستم دفاعی بدن توصیه می‌شود.
 
خواب آلودگی فصل پاییز را با این دمنوش‌ها فراموش کنید.

او بیان کرد: افرادی که مزاج سردی دارند از دمنوش دارچین، رازیانه و کمی میخک در این فصل استفاده کنند؛ همچنین کسانی که مشکل حساسیت فصلی یا تنفسی دارند، می‌توانند از بخور و استنشاق گیاهانی مثل مرزنجوش، بابونه و بنفشه استفاده کنند.
 
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار