همچنین «آرتور موریلو» وزیر کشور بولیوی از مقامات مکزیک خواست تا پناهندگی رئیس سابق دولت مورالس، که در سفارت مکزیک در لاپاز است، پس بگیرد. وزیر کشور بولیوی در جمع خبرنگاران اعلام کرد در مورد «خوان رامون کوئینتانا» مکزیک باید او را از سفارت خود اخراج کند تا ما بتوانیم او را به دادگاه تحویل بدهیم.
بولیوی پس از ۲۰ اکتبر که در آن انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد و مورالس در دور اول برای چهارمین بار به پیروزی رسید دچار بحران شد. گروههای مخالف از پذیرش نتیجه قانونی این انتخابات سرباز زدند و ادعاهایی مانند بینظمی در روند شمارش آرا که بعدا از سوی سازمان کشورهای آمریکایی مورد تایید واقع شد، مطرح ساختند. در ۱۰ نوامبر، ارتش بولیوی از مورالس خواست به منظور حفظ ثبات در کشور از مقام خود کنارهگیری کند. به این ترتیب، مورالس از مقام خود استعفا داد و پس از دریافت پناهندگی سیاسی راهی مکزیک شد. به دنبال استعفای رئیسجمهور، بیشتر وزرای کابینهاش نیز استعفا کردند.
رئیسجمهور خودخوانده بولیوی که بلافاصله پس از استعفای اوو مورالس خود را به این سمت منصوب کرد، پیشنویس قانون جدید انتخابات را به مجلس این کشور ارائه کرده بود تا زمینه را برای برگزاری یک انتخابات عمومی جدید فراهم کند. مورالس اوضاع بولیوی را کودتا توصیف کرده و گفته است قصد دارد از مکزیک که به آنجا پناهنده سیاسی شده است به کشورش بازگردد.
از زمان برگزاری انتخابات در بولیوی تاکنون دستکم ۳۲ نفر کشته شدهاند. ۱۷ تن از این افراد در درگیری با نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/