سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس مطرح کرد؛

برگزاری کنفرانس ایران گرین، با هدف حضور ایران در بازارهای بین المللی

نظام مافی گفت: اولین کنفرانس بین المللی ایران گرین، با موضوع فرآورده‌های غلاتی ۱۱ و ۱۲ آذر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شریف نظام مافی رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس، محمدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران و اعضای هیئت رئیسه در نشست خبری اظهار کرد: اولین کنفرانس بین المللی ایران گرین، با موضوع فرآورده‌های غلاتی ۱۱ و ۱۲ آذر برگزار می‌شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس ادامه داد: در این کنفرانس؛ ۴۵۰ شرکت کننده در غالب ۷۰ نفر شرکت کننده‌ خارجی حضور دارند.

نظام مافی بیان کرد: در این کنفرانس، کشور‌هایی همچون روسیه، ترکیه، آذربایجان، فرانسه، سوئیس، آلمان، دانمارک و... شرکت خواهند کرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس در ادامه حضور پررنگ ایران را در کنفرانس ها، از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس دانست و افزود: برگزاری این کنفرانس ها، می‌تواند حضور شرکت کننده‌های ایرانی را در عرضه بازار‌های جهانی پررنگ‌تر کند چرا که با توجه به شرایط تحریم؛ حضور ایران در بازار کمتر به چشم می‌خورد.

می توانیم جایگاه اول را در دنیا داشته باشیم

در ادامه محدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در این باره گفت: در این کنفرانس شرکت‌های بین المللی بزرگ حضور دارند که امیدواریم بتوان با کمک این کنفرانس ها؛ حضور ایران را در بازار‌ها پررنگ‌تر کنیم و بتوانیم جایگاه اول را کسب کنیم.

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران ادامه داد: در زمینه غلات، ما واردکننده هستیم و ایران، پتانسیل بالایی در زمینه فرآورده‌های غلات دارد.

مرتضوی در پاسخ به این پرسش که برگزاری این کنفرانس‌ها چه تاثیری در فرآورده‌های غلاتی دارد؟ افزود: به هر حال حضور پررنگ ایران، می‌تواند حضور شرکت‌های خارجی را در بازار پررنگ‌تر کند.

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه کشور ما جزو کشور‌های نیمه خشک به حساب می‌آید اظهار کرد: اما این ظرفیت را در بازار می‌توان داشت که فرآورده‌های غلات را در بازار بیشتر کرد.

به گفته مرتضوی، ما باید در این حوزه برنامه‌ریزی براساس واقعیت‌های جغرافیایی و علمی داشته باشیم. براساس داده‌های علمی می‌توانیم برای ۲۰ سال آینده برای امنیت غذایی خود برنامه داشته باشیم. مثلاً ما با کشوری مثل روسیه که رابطه پایدار سیاسی داریم نمی‌توانیم جو بخریم؛ روسیه جو خود را به عربستان صادر می‌کند و بازار ما نمی‌تواند این نیاز را از آنجا تأمین کنند؛ ما سال گذشته غلات و دانه‌های روغنی و جو را حدود ۳۰ -۴۰ درصد گران‌تر خریدیم.

مرتضوی تاکید کرد: ما اطلاعات درستی از بازار نداریم؛ خیلی‌ها نمی‌دانند یا توجه ندارند که با انحصار فساد ایجاد می‌شود. باید با برنامه‌ریزی درست برای آینده غلات چشم‌انداز روشنی تصویر کنیم. باید همه و دولتی‌ها به این توجه کنند که از دانش روز در حوزه سیاست‌گذاری بهره بگیرند. امیدوارم دولتی‌ها با حضور در این کنفرانس با بخشی از دانش حوزه غلات و دانه‌های روغنی آشنا شوند تا آن را در آینده سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی خود به کار بگیرند.

ایران جایگاه بزرگی در بازار کالای اساسی دنیا دارد

کاوه زرگران، دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور هم در این کنفرانس خبری گفت: ایران، به عنوان کشوری که حدود ۲۰ میلیون تن کالای اساسی وارد می‌کند، جایگاه بزرگی در بازار کالای اساسی دنیا دارد. اگرچه ایران سعی می‌کند ضریب خوداتکایی خود را بالاببرد، اما بخشی از نیاز خود را مجبور هستیم از دیگر کشور‌ها تأمین کنیم. این تأمین می‌تواند از طریق کشت فراسرزمینی تولید شود.

زرگران گفت: باید تجار و کارخانه‌دار‌ها درباره این حوزه‌ها اطلاعات به‌روزی داشته باشد و یکی از راه‌های تأمین اطلاعات همین کنفرانس‌هاست. در ایران به عنوان قطب بازار غلات جایگاه کنفرانس‌های تخصصی خالی است و ما سعی می‌کنیم که از این فرصت برای رفع کمبود‌ها استفاده کنیم. باید بتوانیم از این نشست‌های علمی برای شناخت فرصت‌های دانش‌محور، تکنولوژی‌های روز و تأمین مواد مورد نیاز بهره بگیریم.

به گفته زرگران البته ما در حوزه صنایع غذایی به لحاظ تکنولوژی و کیفیت محصول رتبه خیلی خوبی داریم،  اما باید در حوزه غلات به واقعیت‌ها توجه داشته باشیم.

۴۰ درصد گندم ایران؛ کیفیت خوبی دارد

حسین یزدجری رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران درباره ایده اولیه تشکیل این کنفرانس گفت: به دلیل مشکلاتی که امروزه برای حضور در کنفرانس‌های بین‌المللی برای ایرانیان به وجود آمده است، ما تصمیم گرفتیم اولین کنفرانس در زمینه غلات را در ایران برگزار کنیم. البته ۱۵ سال قبل هم در ایران کنفرانسی منطقه‌ای در این زمینه برگزار شده بود که در نوع خودش بی نظیر بود. بعد از آن ما خیلی نتوانستیم مخاطب بین المللی جذب کنیم، اما این کنفرانس بین المللی که به ابتکار اتاق ایران و سوئیس با حضور بخش خصوصی، شرکت‌های معتبر بین‌المللی و شرکت‌های دولتی برگزار می‌شود، می‌تواند بستری برای همکاری‌های بین‌المللی باشد.

یزدجری گفت: ما قبل از تصمیم‌گیری برای برگزاری این کنفرانس فکر می‌کردیم که شاید خارجی‌ها از آن استقبال نکنند، ولی تا به حال استقبال خیلی خوب بوده است. حدود ۳۵ شرکت حامی این کنفرانس است. البته به دلیل حوادث آبان ماه برخی می‌خواستند حضور خود را در این کنفرانس منتفی کنند یا اینکه می‌گفتند اگر اینترنت مشکلی نداشته باشد، حضور خواهند اشت. به نظر می‌رسد با رفع مشکل اینترنت مشکلات قابل پیش بینی رفع شده باشد.

رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران تاکید کرد: ما قبلاً جزو کشور‌های واردکننده غلات بودیم و هنوز هم یکی از کشور‌های مصرف کننده هستیم. البته اخیراً در زمینه تولید گندم خودکفا شده‌ایم. البته این خودکفایی در زمینه کمی است. ما باید نقش و جایگاه خود را در زمینه کیفیت محصولات هم پیدا کنیم. در زمینه نهاد‌های دامی و دانه‌های روغنی ما یکی از واردکننده‌های بزرگ هستم. اما این واردکنندگی از اهمیت ما در زمینه تولید غلات کم نمی‌کند. بخشی از جذابیت این کنفرانس در کنار صادرات و تولید، واردات نهاده‌های دامی است.

او تاکید کرد: محصولات آردی ما محصولات باکیفیت و خوبی است و ظرفیت صادرات بالایی دارد. اگر آرد ما کیفیت خوبی داشته باشد در هزینه تولید غذایی، شیرینجات توان گسترش ظرفیت داریم. در واقع کنفرانس به دلیل این تعادل در بخش صادرات و واردات و شرکت‌های حاضر در این حوزه جالب خواهد بود.

یزدجردی درباره کیفیت آرد ایران هم گفت که آرد تنها زنجیره تولید غلات است که رعایت استاندارد آن اجباری است و باید آرد به لحاظ کیفیت و بهداشت استاندار مطلوب داشته باشد.

به گفته یزدجردی، ۴۰ درصد گندم ایران کیفیت خوبی دارد؛ ۳۰ درصد با کیفیت متوسط و ۳۰ درصد گندم تولید شده کیفیت پایین دارد که برای خوراک دام مصرف می‌شود. ما نباید تعصب داشته باشیم که بتوانیم گندم وارد کنیم؛ ما باید از گندم با کیفیت دیگر کشور‌های دنیا استفاده کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.