به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، مژگان نوابی افزود: بر این اساس و طی برنامه ریزی انجام گرفته آموزشهای مدونی برای گروههای هدف، شامل پرسنل بهداشت، درمان و باز آموزی مختلفی نیز برای پزشکان این شهرستان برگزار شده است.
او اظهارداشت: این کار بصورت مستمر و ویژه انجام میگیرد و آموزشهای لازم برای گروههای دیگری که به نحوی با بیماران ارتباط دارند، ارائه میشود.
نوابی با تاکید بر اینکه آموزشها در قالب پیشگیری و درمان است، ادامه داد: بر این مبنا تلاش شده برنامههای هماهنگی برای آموزش، با دستگاههای متولی امر از قبیل مدارس، دانشگاهها که جمعیت تجمعی زیادی را تحت پوشش دارند، انجام شود.
او اضافه کرد: تلاش شده از طریق بنر و بیلبوردها و پمفلتهای آموزشی آگاهی لازم به اقشار مختلف در زمینه پیشگیری از آنفلونزا و حتی پوسترهای اطلاع رسانی این نوع بیماری نیز در بین دستگاههای اجرایی در بعد، آموزش عموم مردم توزیع شده است.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار شبکه بهداشت و درمان بروجرد یادآور شد: براساس تمهیدات از قبل اندیشیده شده واکسن آنفلوانزای مورد نیاز بخش خصوصی شامل داروخانهها به اندازه کافی توزیع شده و مشکلی در این ارتباط وجود ندارد.
نوابی افزود: افراد در معرض خطر همچون بیماران قلبی، دیابتی، بیماران تنفسی، افراد بالای ۶۵ سال، کودکان بالای ۲ سال، مادران باردار، بیمارانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند، بیماران دارای نارسایی کبد و کلیه، بیماران تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن ضمن مراقبت ویژه از خودشان حتما واکسن آنفلوآنزا فصلی را تزریق کنند، زیرا بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری هستند.
او تاکید کرد: واکسن آنفلونزا به صورت دولتی برای برخی گروهای پرخطر و پرسنل بیمارستان که در خط مقدم این بیماری هستند اعم از کارکنان اورژانس، بخشهای آی سی یو، سی سی یو، نیروهای خدماتی، بخش مبارزه با بیماری ها، طبق برنامه اعلام شده تزریق کرده اند چرا که پرستان و بهیاران باید از سلامت کامل برخوردار باشند تا بتوانند در مراقبت از بیماران اهتمام نمایند.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار شبکه بهداشت و درمان بروجرد اظهار داشت: طبق پیش بینیها و برنامه ریزی انجام گرفته تدابیر لازم از قبیل امکانات، تجهیزات و داروی مورد نیاز برای درمان بیماران نیازمند اندیشیده شده که این مهم شامل بیماران بستری شده و یا دچار علائم حاد تنفسی این بیماری است که توسط پزشکان و متخصصان مستقر در بیمارستانها تجویز میشود.
او گفت: شستشوی مستمر دستها، افراد را تا ۷۰ درصد در برابر بیماری مصون میکند و انتظار میرود افراد علاوه بر رعایت بهداشت فردی، شستشوی دستها با آب و صابون را به طور مستمر هربار بین ۲۰تا ۳۰ ثانیه فراموش نکنند.
نوابی افزود: از عموم مردم انتظار میرود با حذف دست دادن و روبوسی و استفاده از دستمال به هنگام عطسه و سرفه در کاهش انتقال ویروس آنفولاانزا تلاش کنند.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار شبکه بهداشت و درمان بروجرد بیان کرد: در صورت ابتلای فرد به این نوع بیماری نیز توصیه میشود استراحت کامل داشته و برای بهبودی مایعات، ویتامین، میوه و سبزیجات سالم مصرف کند.
نوابی اضافه کرد: افراد بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، سرطانی ها، کم خونی داسی شکل، بیماران کلیوی، تالاسمی، کلیوی و مادران باردار را از جمله گروههای هدف برای تزریق واکسن آنفلوانزا ذکر کرد.
این مسئول بهداشتی ادامه داد: بر این اساس افراد زیر ۱۸ سال به دلایلی آسپرین مصرف میکنند نیز باید نسبت به تزریق این نوع واکسن اقدام کنند.
انتهای پیام/د