به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در جمع مسوولان، کارکنان و بازنشستگان شبکه بهداشت و درمان اردستان با قدردانی از خیران بخش سلامت، پزشکان منطقه و خانواده معظم شهدا بیان کرد: این آمار در حالی است که سالهای گذشته حداکثر چهار هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی به بهرهبرداری میرسید و آمار بیش از هشت هزار تخت در ایران بینظیر است.
او افزود: امسال در کنار تحریمهای ظالمانه، با توسعه زیرساختها در روستاها و مناطق محروم یکهزار طرح بهداشتی آماده بهرهبرداری شده و به صورت هفتگی ۵۰ طرح افتتاح خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: کشور رویدادهای خوبی در سالهای گذشته نیز در بحث سلامت شاهد بود و با توجه به اولویت آن برای دولت تدبیر و امید، طرح تحول سلامت به اجرا درآمد تا هزینه پرداختی از جیب بیماران برای درمان کاهش یابد.
او رسیدگی به بیماران خاص و صعبالعلاج، تامین پزشک در روستاها و نقاط دور افتاده و پایداری آن، اجرای بیمه اجباری بیش از ۹ میلیون نفر با تامین اعتبار دولتی را از دیگر کارهای اساسی دولت در حوزه سلامت عنوان کرد.
نمکی اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون و گام دوم طرح تحول سلامت بر اساس تقدم پیشگیری به درمان را از دیگر برنامهها برشمرد و تصریح کرد: اگر دیابت، چاقی و فشار خون را کنترل نکنیم، با اضافه شدن یک هزار تخت بیمارستانی دیگر باز هم مشکل خواهیم داشت.
او یادآور شد: دولت تدبیر و امید کار خود را با پول نفت ۳۰ دلاری آغاز کرد، در حالی که باید بدهیهای نفت ۱۲۰ دلاری را میپرداخت؛ با وجود اینها امروز هر خانه یک پایگاه سلامت محسوب میشود و امیدواریم با مشارکت مردم، ساختار بخش درمان و دیگر مشکلات کشور را نیز برطرف کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از چالشهای موجود را بدهی بیمه تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: در زمان حاضر از بیمه تامین اجتماعی ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طلبکار هستیم، اما نمیتوانیم ۴۰ میلیون کارگر و بیمه شده تامین اجتماعی را پشت در بیمارستانها نگه داریم.
او اضافه کرد: ۱۳۹۸ سختترین سال از نظر تامین منابع مالی برای کشور بوده است، زیرا دشمن تلاش داشته تا همه راهها را بر ایران ببندد و هر چند تحریمها مشکلساز شده، اما به عزت خون شهدا و حرمت دعای مادران شهیدان با تلاش صادقانه افراد دستاندرکار از این شرایط هم گذر خواهیم کرد.
نمکی با اشاره به بحث کمبود دارو در کشور تاکید کرد: کمبود دارو اکنون به یکسوم سال گذشته رسیده، اگر چه ممکن است در مواردی مانند نوعی خاص از انسولین مشکلاتی باشد که مشابه آن وجود دارد و مورد خاص هم تا هفتههای آینده تامین خواهد شد.
او در ادامه به سفر خود به اردستان اشاره و تصریح کرد: تحولی که انتظار داشتیم در این اردستان در ۳۰سال گذشته رخ دهد، با تاسف رخ نداده، اما میتوان اشتغال منطقه و کشاورزی را با فناوری جدید تقویت و از مهاجرت جلوگیری کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ممکن است در گذشته در مواردی بیتوجهی به برخی شهرهای کوچک و حتی نقاطی با ظاهری برخوردار صورت گرفته باشد که تلاش داریم این کاستی برطرف شود.
او تشریح کرد: در این راستا مجوز راهاندازی بیمارستان ۳۲ تختخوابی در زواره صادر شد و کمبود پزشک در شهرستان نیز برطرف خواهد شد.
نمکی با بیان اینکه موضوع ارجاع بیمار به شهرهای بزرگ برطرف خواهد شد، گفت: نباید نصاب جمعیتی را در همه نقاط کشور یکسان دید، باید با یک نگاه جدید مشکل توزیع اعتبار را در مناطقی که با کمبود جمعیت روبهرو هستند، برطرف کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر خود به این شهرستان از مرکز جامع سلامت شهر مهاباد، مرکز فوریتهای پزشکی زواره، بیمارستان شهید بهشتی و مرکز بهداشت اردستان دیدن کرد.
انتهای پیام/م