سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه آنچه که باید در مورد نمک دریا بدانید

طی چند سال اخیر تبلیغات طب سنتی برای استفاده از نمک دریا بیشتر شده است و کارشناسان تغذیه مصرف نمک دریا را تهدید جدی برای سلامتی افراد می‌دانند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سید ابوالفتح شیرمردی محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به خواص بسیار نمک دریا، بیان کرد: نمک دریا معمولا از نمک معمولی تیره‌تر و دارای طبع گرم و خشک است.

وی افزود: نمک دریا دارای ۸۲ ماده مغزی از جمله سدیم، پتاسیم، کلسیم، کروم، آهن، مس و روی است که جنبه درمانی دارد.

شیرمردی سلامتی پوست و مو، لاغری و کاهش وزن، بهداشت دهان و دندان، عفونت زنان، درمان آکنه و جای جوش، درمان پسوریازیس، آرتروز، پوکی استخوان، گواتر، برطرف شدن پف و سیاهی زیر چشم، درمان کمردرد، دل درد، رفع قولنج و معده‌درد را از جمله کاربرد‌های استفاده از نمک دریا عنوان کرد.

وی گفت: برای درمان آکنه و جای جوش نمک دریا را به همراه آبلیمو مخلوط کرده و به مدت ۲ تا ۵ دقیقه روی جوش صورت زده و با آب گرم شسشتو داده شود، همچنین برای کمردرد باید کمی نمک دریا را در پارچه تمیزی ریخته و آن را گرم کرده و روی کمر ماساژ داد.

شیرمردی گفت: نمک دریا در درمان بی‌خوابی‌های شبانه موثر است، همچنین برای تقویت قلب و برای درمان بیماری‌ها به غذای طبخ شده اضافه شود، زیرا سدیم موجود در نمک دریا از نمک معمولی کمتر است.

وی با اشاره به اینکه باید نمک دریا از فروشگاه‌ها و عطاری‌های معتبر خریداری شود، تصریح کرد: نمک دریا تیره رنگ است و بعد از اینکه خورده شود فرد احساس می‌کند املاح دیگری در آن موجود است که حل می‌شود.

این محقق طب سنتی خاطرنشان کرد: مصرف نمک دریا به دلیل سدیم موجود آن، موجب رفع تیروئید کم‌کار و خفیف می‌شود.

در ادامه ابراهیم داوودی مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفت گو با ایسنا، در خصوص مصرف نمک دریا، اظهار کرد: مجوز استفاده از نمک دریا از سوی سازمان غذا و دارو صادر نشده است.

وی افزود: نمک دریا دارای ناخالصی و فلزات سنگین بوده که به سلامتی انسان ضرر می‌رساند و مصرف آن سرطان‌زاست.

داوودی با اشاره به اینکه بیماری‌هایی همچون فشارخون که درگیر آن هستیم، به دلیل مصرف زیاد نمک است، تصریح کرد: به طور کلی مصرف نمک در ایران بسیار بالاست، اما بهترین نوع نمک، نمک یددار تصفیه شده است، که در زمان تصفیه شدن، ید به آن افزوده می‌شود.

وی گفت: باید مصرف نمک را به حداقل رساند و فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه صورت گیرد که متاسفانه تبلیغات بسیاری بر روی غذا‌های پر نمک و ناسالم انجام می‌شود.

داوودی بیان کرد: متاسفانه نمک‌های دریا که در فروشگاه‌ها و عطاری‌ها موجود بوده و به فروش می‌رسد، بر روی بسته آن‌ها علامت سیب سلامت درج شده که، مورد تائید سازمان غذا و دارو نبوده و به صورت تقلبی در بازار عرضه می‌شوند.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: ۹۹ درصد نمک‌های دریا تقلبی هستند، گرچه بر روی بسته‌بندی آن‌ها برچسب سیب سلامت درج شده است، اما هیچ گونه ارزش غذایی ندارند.

منبع:عصر ایران

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۳۹ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
حالامانفهمیدیم یجا میگن استفاده خوبه یه جا میارن که خطر داره