سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۴ نماینده آمریکایی، برکناری مورالس را کودتای نظامی خواندند

گروهی از نمایندگان مجلس آمریکا در نامه‌ای با «کودتا» خواندن برکناری رئیس‌جمهور بولیوی، از واشنگتن خواستند تا از حمایت از این اقدام دست بردارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی، چهارده تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور از دولت دونالد ترامپ خواستند تا با برکناری اوو مورالس، رئیس جمهور مستعفی بولیوی، به عنوان یک کودتای نظامی مخالفت کنند.

هانک جانسون، نماینده دموکرات جورجیا در نامه‌ای که به امضا ۱۳ نماینده دیگر رسید، اعلام کرد: دولت ما به جای پشتیبانی از یک کودتای نظامی، باید این مسئله را شفاف کند همانطور که اذیت و آزار افراد بر اساس وابستگی‌های نژادی و سیاسی پذیرفته نیست، برکناری غیرقانونی رئیس جمهور منتخب قابل قبول نیست.

در ادامه نامه نمایندگان مجلس آمریکا خطاب به مایک پمپئو آمده است: دولت بار دیگر نشان داد که وقتی آن‌ها در مسیر دستور عمل‌های دونالد ترامپ قرار بگیرند، چیزی جز اهانت به حقوق بشر و دموکراسی را شاهد نخواهیم بود. در این نامه بر حمایت از دموکراسی و حقوق بشر در بولیوی تاکید شد.

نمایندگان مجلس آمریکا همچنین در این نامه از ترامپ خواستند تا رویکرد خود در این باره تغییر داده و به دنبال برگزاری انتخابات جدید و عادلانه در بولیوی باشد. ایلهان عمر، سوزان ویلد، جرارد هافمن، الکساندر اکوزیا کورتز از جمله امضا کنندگان این نامه بودند.

وزیر خارجه آمریکا پیشتر در بیانیه‌ای به جنینه آنز، سناتور بولیوی که پس از استعفای اوو مورالس خود را رئیس جمهور موقت این کشور معرفی کرد، تبریک گفت.

بولیوی پس از ۲۰ اکتبر که در آن انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد و اوو مورالس در دور اول برای چهارمین بار به پیروزی رسید دچار بحران شد. گروه‌های مخالف از پذیرش نتیجه قانونی این انتخابات سرباز زدند و ادعا‌هایی مانند بی‌نظمی در روند شمارش آرا، که بعدا از سوی سازمان کشور‌های آمریکایی مورد تایید واقع شد، مطرح کردند. در ۱۰ نوامبر، ارتش بولیوی از مورالس خواست به منظور حفظ ثبات در کشور از مقام خود کناره‌گیری کند. به این ترتیب، مورالس از مقام خود استعفا داد و پس از دریافت پناهندگی سیاسی راهی مکزیک شد. به دنبال استعفای رئیس‌جمهور، بیشتر وزرای کابینه‌اش نیز استعفا کردند.

رئیس‌جمهور خودخوانده بولیوی که بلافاصله پس از استعفای اوو مورالس خود را به این سمت منصوب کرد، پیش‌نویس قانون جدید انتخابات را به مجلس این کشور ارائه کرده بود تا زمینه را برای برگزاری یک انتخابات عمومی جدید فراهم کند. مورالس اوضاع بولیوی را کودتا توصیف کرده و گفته است قصد دارد از مکزیک که به آنجا پناهنده سیاسی شده است به کشورش بازگردد.

انتهای پیام/

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.