سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فوق تخصص گوارش و کب خبر داد؛

حمله هپاتیت C به خون/ افزایش درمان این بیماری در دوسال اخیر

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: برنامه‌های کشوری و جهانی این است که با درمان بیماران مبتلا به هپاتیت C این بیماری ریشه کن شود.

محسن آخوندی فوق تخصص گوارش و کبد در گفت گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، گفت: هپاتیت C معمولا از طریق خون منتقل می‌شود یعنی یک سوزن آلوده یا خون آلوده به خصوص معتادان تزریقی، افرادی که خون آلوده‌ای دریافت کرده اند و افرادی که از تیغ یا سوزن مشترک استفاده می‌کنند مبتلا می‌شوند.

او افزود: در نهایت افرادی که به این هپاتیت مبتلا شدند بعد از حدود ۱۰ تا ۲۰ سال بعد دچار سیروز کبدی می‌شوند و علامتی ندارند تا اینکه کبد نابود می‌شود.

آخوندی گفت: برنامه‌های کشوری و جهانی این است که با درمان بیماران مبتلا به هپاتیت C این بیماری ریشه کن شود.

فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: به دلیل اینکه ذخیره کبد در انسان خیلی بالا است ۸/۹ کبد که از بین برود علامتی ندارد و وقتی علامت دار شود علائم نهایی بیماری ظاهر می‌شود.

آیا بیماری هپاتیت C علائم خاصی دارد؟

او با اشاره به علائم خاص بیماری هپاتیت C، گفت: ممکن است در مراحل حاد دچار تهوع، استفراغ و بی اشتهایی شوند و معمولا به آرامی به این بیماری مبتلا می‌شوند و سال‌ها بعد ضایعه کبدی ظاهر می‌شود.

محسن آخوندی با اشاره به راه تشخیص هپاتیت C گفت: بیماری از طریق یک آزمایش ساده مشخص می‌شود و بعد اگر مثبت بود باید آزمایش‌های تکمیلی انجام دهند و فعال بودن آن بررسی شود.

راه‌های پیشگیری از بیماری هپاتیت C

او در مورد راه‌های پیشگیری از این بیماری، گفت: با بیان اینکه هپاتیت C از از طریق انتقال فرآورده‌های خونی، رفتار‌های پرخطر جنسی، استفاده از سرنگ‌های مشترک در میان معتادین از عوامل ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود، گفت: این بیماری درمان دارد و باید فرد دارو‌هایی را به مدت سه تا شش ماه مصرف کند.

آخوندی با تاکید بر پیشرفت تشخیص و درمان هپاتیت C، گفت: هپاتیت C نوعی از هپاتیت است که تا سال‌ها قبل تشخیص و درمان سختی داشته است و درسال‌های اولیه درمان این بیماری با دارو‌های تزریقی و طاقت فرسا انجام می‌شده است، اما در ۲ سال اخیر دارو‌های خوراکی و ساده‌ای کشف شده که در طول ۳ یا ۶ ماه بیمار تحت درمان قرار می‌گیرد و بهبود می‌یابد.

او افزود: نسبت به سال‌های قبل که گفته می‌شد هپاتیت C درمان ندارد حالا در خیلی از موارد بیمار با این دارو‌ها باهزینه کمتر درمان می‌شود، چون مشابه خارجی این دارو‌ها هزینه بالایی داشته و حالا در ایران ساخته شده است.

از سال ۲۰۱۳ با کشف داروی سوفوسبویرانقلابی در درمان بیماران مبتلا به هپاتیت C به وجود آمد در سال ۲۰۱۳ نمونه ایرانی این دارو در کشور تولیدشد.

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.