او در ادامه با بیان اینکه نوزاد در داخل رحم به مدت ۳۷ تا ۴۰ هفته رشد میکند، گفت: نوزاد اگر در این موعد متولد شود به عنوان نوزاد رسیده تلقی میشود و هر نوزادی که قبل از پایان ۳۷ هفته کامل بارداری متولد شود نوزاد نارس به شمار میرود.
فوق تخصص نوزاد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با اشاره به اینکه نوزاد زودتر متولد شده جثهی کوچک تری دارد و اندازهی سر او نسبت به بقیهی بدن بزرگتر است، گفت: این نوزادان چربی کمتری زیر پوست ودر بدن خود دارد وبه همین علت پوست چروک به نظر میرسد.
بصیری با بیان اینکه پوست نوزاد نارس نازک ،شکننده و درخشان است، گفت: اگراکسیژن کافی به پوست نرسد و رنگ پوست تکبود شود از مشخصات ظاهری نوزاد نارس است.
او ادامه داد: نوزادانی نارسی که به بخش مراقبتهای ویژه نوزدان منتقل میشوند به دقت از لحاظ عفونت – تغییرات در تنفس – ضربان قلب و دمای بدن تحت مراقبت قرار گیرند.
فوق تخصص نوزاد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان افزود: تا زمانی که نوزادان نارس به ثبات در ضربان قلب و تنفس و سطح اکسیژن خون و درجه حرارت بدن برسند با استفاده از تختهای مخصوص و دستگاه آنها را گرم نگه میدارند.
بصیری گفت: نوزادان کمتر از ۳۰ هفته معمولا از راه لوله بینی یاغ تزریق داخل و ریدی تغذیه میشوند تغذیه از راه لوله تا زمانی که نوزاد آنقدر بالغ شود که بتواند به تکامل و هماهنگی در مکیدن بلعیدن و تنفس برسد درمانهای مورد نیاز نوزاد نارس است.
از هر ۱۰۰۰ نوزاد متولد شده حدود ۸ نوزاد به دلیل تولد زودرس می میرند .
حدود ۸ درصد از نوزادان نارس شانس زنده ماندن ندارند اما با مراقبت های ویژه بعد از تولد بیش از ۹۰ درصد نوزادان نارس می توانند زندگی عادی داشته باشند .
انتهای پیام/م