رضا جیریایی که از ۴۰ سال پیش در گوشه دنج خانه اش فرش بافی را با همسر آغاز کرده در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: اکنون صاحب ۸۵ کارگاه جمعی و خانگی است.
جیریایی که گرههای فرش را بر تار و پود فرش بافته و اکنون به کارآفرین تبدیل شده افزود: بیش از ۲۰۰ شغل مستقیم در ۱۰ روستا و ۳ شهر استان مرکزی ایجاد کرده است.
حالا سالانه در کارگاههای این کارآفرین بیش از ۲۵۰ فرش دستباف تولید و راهی بازارها میشود که زمینه حفظ ارز و ارزآوری ۱۰ میلیون دلاری در کشور شده است.
شهر اراک در مرکز استان مرمزی زمانی مرکز مبادلات تجاری همۀ فرشهای منطقه و میدان تحولات تولید این کالا بود ودر موزۀ فرش ایران چندین فرش از اراک و فراهانِ دورۀ سلطنت ناصرالدین شاه و حکومت ظلال السلطان وجود دارد.
دقت و تبحر فرش بافان روستای جیریا در ۶۰ کیلومتری اراک سبب شده در ۱۰۰ سال گذشته، محصول هنری آنها که با نام تجاری ساروق در بازار شناخته میشود، از انواع پرطرفدار فرش باشد.
تراکم بالای فرش جیریا یکی از ویژگیهای مهم آن است و بیشتر این فرشها در ۱۶۰ رج و گاه تا ۲۰۰ رج هم بافته میشود که علاوه بر استحکام، به دلیل نقشهای متنوع و زیبایشان مثل مهرجو و شاهعباسی زینت بخش خانههای بسیار شدهاند.
انتهای پیام / ج