سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیلی همچنان ناآرام است/ یک رستوران به آتش کشیده شد و یک هتل نیز غارت شد

روز به روز بر شدت اعتراضات در شیلی که در پی افزایش بهای بلیت مترو در پایتخت آغاز شد، افزوده می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، در شیلی ده‌ها هزار معترض روز سه‌شنبه به خیابان‌ها آمدند و اصلاحات اجتماعی گسترده را از دولت خواستار شدند.

در حالی که عصر سه‌شنبه طبق آمار رسمی بیش از ۸۰ هزار نفر به درخواست چند سازمان اجتماعی در مرکز سانتیاگو تجمع کردند، درگیری‌های خشونت بار با فرا رسیدن شب در سانتیاگو و بسیاری دیگر از شهر‌های شیلی بالا گرفت. در سناریویی که به مسئله‌ای هر روزه تبدیل شده است، هزاران نفر عصر سه‌شنبه در میدان ایتالیا تجمع کردند. درگیری در حوالی همین محل میان معترضان و نیرو‌های پلیس رخ داد که به طور گسترده به محل اعزام شدند.

یک رستوران به آتش کشیده شد و یک هتل نیز غارت شد. معترضان با روشن کردن آتش به شادمانی پرداختند. «خوزه بوردون» سفیر آرژانتین اعلام کرد معترضان در نزدیکی محل درگیری‌ها تلاش کردند وارد سفارت آرژانتین شوند. در منطقه گردشگری «لاستاریا» در مرکز سانتیاگو هم یک کلیسا به آتش کشیده شد. غارت و درگیری‌های خشونت‌بار در دیگر نقاط پایتخت هم رخ داد. اعتراضات در دیگر نقاط کشور هم قابل توجه بود.

در «کانسپسیون» در جنوب شیلی معترضان مقر دولت محلی را به آتش کشیدند. در «وینا دل مار» و «والپارسو» هم تعدادی از مغازه‌ها غارت شد. پارلمان نیز فعالیت خود را به حال تعلیق درآورد.

در برابر این خشونت‌ها، «سباستین پینیه را» رئیس جمهور محافظه کار شیلی در پیامی به مردم، افسران بازنشسته پلیس را برای حمایت از نیرو‌های پلیس فراخواند. با این حال وی همانند آغاز بحران در ۱۸ اکتبر، وضع فوق العاده اعلام نکرد. وی بار دیگر فراخوان توافق بزرگ ملی برای قانون اساسی جدید را مطرح کرد، اما برخلاف آنچه مخالفان، سازمان‌های اجتماعی و بسیاری از معترضان خواستارند به تشکیل مجلس موسسان اشاره‌ای نکرد.

صد سازمان اجتماعی از جمله مرکز واحد کارگران و بسیاری از اتحادیه‌های بخش آموزش، سلامت و خدمات بندری و گمرکی برای روز سه شنبه فراخوان اعتصاب عمومی داده بودند. بسیاری از مدارس تعطیل شد و کلاس‌های دانشگاه‌ها نیز از آغاز بحران اجتماعی که در پی افزایش بهای بلیت مترو در پایتخت شروع شد، برگزار نشده است.  در نتیجه تداوم موج اعتراضات بی سابقه در شیلی که در آمریکای لاتین به عنوان الگوی ثبات شناخته می‌شد، ارزش پول شیلی ۳.۱ درصد کاهش یافت که از ۱۰ اکتبر سال ۲۰۰۲ بی سابقه بود. شاخص بورس سانتیاگو هم ۱.۵۷ درصد ارزش خود را از دست داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.