چهار آیین گفت: با وجود شیوع بیماری نیوکاسل، میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری به حدیست که کمبودی در عرضه وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به افت ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی نرخ مرغ زنده پیش بینی میشود که ظرف یک تا ۲ روز آینده این امر تاثیر خود را بر بازار مرغ گرم بگذارد.
چهار آیین ازدیاد عرضه در برابر تقاضا را دلیل اصلی افت قیمت مرغ زنده در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا، روند بازار مرغ به طور کلی با ثبات بوده و نوسانات ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی قیمت همانند دیگر کالاهای میوه و تره بار امری طبیعی است.
این مقام مسئول افزایش وزن گیری مرغ در واحدهای مرغداری را یکی دیگر از دلایل افت قیمت مرغ در بازار دانست و افزود: آغاز فصل صید، کاهش قیمت ماهی و ایجاب تنوع غذایی در سبد خانوار از دیگر دلایل کاهش قیمت ماهی در بازار به شمار میرود، در حالیکه در ماههای اخیر افزایش قیمت گوشت مرغ و جایگزینی این محصول در سبد خانوار دلیل اصلی گرانی مرغ در بازار محسوب میشد.
وی با اشاره به اینکه روند قیمت جوجه یکروزه روبه کاهش است، بیان کرد: هم اکنون قیمت هر قطعه جوجه یکروزه کمتر از ۳ هزار تومان است که دلیل اصلی آن به کاهش رغبت مرغداران در امر جوجه ریزی بر میگردد.
بیشتر بخوانید: قیمت هر کیلو مرغ ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان/ افزایش چندبرابری قیمت واکسن در صنعت مرغداری
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: شیوع بیماری نیوکاسل در واحدهای مرغداری، عدم دسترسی به واکسن کیفی مناسب و افزایش تلفات در بسیاری از نقاط موجب شده مرغداران در امر جوجه ریزی احتیاط کنند، هر چند میزان تلفات خیلی چشمگیر نیست.
وی درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری نیوکاسل در واحدهای مرغداری اظهار کرد: براساس رصد استان ها، تلفات بیماری نیوکاسل در واحدهای مرغداری حداقل ۲ تا ۳ برابر مدت مشابه سال قبل است.
چهار آیین با اشاره به اینکه تلفات بیماری نیوکاسل تاثیر چندانی در عرضه ندارد، بیان کرد: این در حالی است که تلفات بیماری نیوکاسل بر افزایش ۷ تا ۸ درصدی قیمت مرغ در بازار تاثیر گذاشته است.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغ به اندازه کافی در سالنهای پرورش موجود است، اظهار کرد: با توجه به آنکه میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری با تقاضای بازار برابری دارد، از این رو جای هیچ گونه نگرانی مبنی کمبود عرضه در بازار نداریم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی از شرایط مساعدی برخوردار است، بیان کرد: هم اکنون هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان در اختیار مرغداران قرار میگیرد.
چهار آیین با بیان اینکه مشکلی در خصوص بازار کنجاله سویا وجود ندارد، گفت: این در حالی است که هم اکنون پشتیبانی امور دام، ذرت را با نرخ بالاتر از قیمت مصوب به مرغداران عرضه میکند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی در شرایط مساعدی به سر میبرد، بیان کرد: هم اکنون هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان در اختیار مرغداران قرار میگیرد.
چهار آیین ادامه داد: هم اکنون قیمت مصوب هر کیلو ذرت یک هزار و ۳۵۰ تومان و کنجاله سویا یک هزار و ۴۵۰ تا یک هزار و ۴۷۰ است، در حالیکه پشتیبانی امور دام حداقل هر کیلو ذرت را با نرخ یک هزار و ۶۰۰ تومان درب انبارهای پشتیبانی و با احتساب کرایه حمل و نقل یک هزار و ۶۵۰ تومان به تولیدکننده عرضه میکند.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به چالشهای پیش روی مرغداران گفت: علی رغم جمعآوری ۱۰ میلیون تخممرغ نطفهدار، اما به دلیل بیماریها، نبود واکسنهای کیفی، گران شدن غیر منطقی و ایجاد بازار سیاه واکسن، دارو، مکملهای خوراکی و آنتی بیوتیکها چند برابر قیمت واقعی بدون صدور فاکتور به تولیدکنندگان عرضه میشود که نسبت به ماههای اخیر به طور متوسط ۷۰ تا ۸۰ درصد و در برخی موارد ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد رشد داشته است، امیدواریم با اعمال نظارتهای کافی از سوی نهادهای ناظر این مشکلات مرتفع شود تا تولیدکنندگان مجبور نباشند به هر قیمتی اقدام به خرید نهاده و مواد اولیه در بازار کنند.
وی با انتقاد از افزایش چشمگیر قیمت واکسن، دارو و مکملها در بازار بیان کرد: بنابر آمار قیمت واکسن، دارو و مکملها نسبت به ابتدای سال ۳ تا ۴ برابر رشد یافت که این امر پاشنه آشیل صنعت مرغداری به شمار میرود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: قیمت واکسن از ۱۰۶ هزار تومان تیرماه به ۴۸۰ هزار تومان در مهر رسیده است، در حالیکه سازمان حمایت از تولید کننده و کننده هیچگونه توجهی به این موضوع ندارند و به سبب لحاظ نشدن آن در قیمت تمام شده، مرغداران با مشکلات متعددی روبرو هستند.
چهار آیین در پایان تصریح کرد: علی رغم افزایش چند برابری قیمت واکسن و داروها نسبت به ابتدای سال، نبود کیفیت مناسب مشکلات متعددی برای مرغداران ایجاد کرده است که امیدواریم تدابیری اندیشیده شود تا هر چه سریعتر این مشکلات مرتفع شود.
انتهای پیام/