عبدالله در گفتگو با طلوع نیوز افزوده است که هیچ مشورتی در داخل و خارج از دولت با سیاسیون افغانستان درباره ایجاد این طرح نشده و این طرح بیشتر یک توضیحات و آرزوهاست که لیست شده است نه یک طرح جامع.
اخیرا اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان طرحی هفت ماده ای برای صلح با طالبان ارائه کرده است.
رئیس اجرائی دولت افغانستان در این خصوص بیان داشت: وقتی یک سیاستمدار برای صلح قدم می گذارد در اولین نقطه باید به صلح و عزم و اراده سیاسی باور داشته داشته باشد و سپس در قبال عزم و اراده سیاسی طرح لازم است.
عبدالله اضافه کرد: «باور به صلح، باور به اینکه مردم افغانستان این را ضرورت اساسی خود میدانند نقطه آغاز است؛ بعد از آن سایر مسائل می آید. در رابطه با آنچه که تحت نام طرح صلح عنوان شده قضاوت را به مردم می گذاریم. از همان ابتدا، از اولین لازمه این کار گفتگو در سطح حکومت و سیاسیون است و میبینیم که یک کمبود و نقصان وجود دارد.»
به گفته وی، نباید موضوع صلح را معطل انتخابات گذاشت و باید این دو پروسه همزمان با هم به پیش برده شوند.
رئیس اجرائی دولت افغانستان گفت: موضوع صلح یک مسله ای است که مردم افغانستان به آن نیاز دارند و انتخابات هم یک واقعیتی است که صورت گرفته و یک لحظه هم نباید از تامین شفافیت انتخابات و شفاف بودن پروسه و نتایج پاک آرا و تعیین سرنوشت غفلت شود. اما در این میان از هر لحظه ای که ما را برای رسیدن به صلح کمک می کند باید استفاده شود. من به این باور نیستم که صلح به پس از انتخابات واگذار شود.»
انتهای پیام/