به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سیزدهمین المپیاد نجوم و اختر فیزیک، تابستان امسال برگزار شد و سهم دانش آموزان ایرانی در این دوره از رقابتها هفت مدال نقره و سه مدال برنز بود؛ تیم ۱۰ نفره ایرانی امسال تنها یک دختر داشت که در نهایت توانست مدال نقره در این دوره از رقابتها را کسب کند.
پانیذ حلواچی که حالا سال اول رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف است از چگونگی ورود به المپیاد نجوم و موفقیتش در این مسیر گفت.
باشگاه خبرنگاران جوان: چطور شد به نجوم علاقه پیدا کردی و در این رشته مشغول شدی؟
حلواچی: کلاس دهم المپیاد فیزیک در مدرسه شرکت کردم که بعد از قبولی در مرحله اول برای مرحله دوم هم آزمون دادم، اما با توجه به اینکه فقط دانش آموزان پایه یازدهم امکان شرکت در المپیاد مرحله دوم را داشتند برگه من تصحیح نشد و کمی از این موضوع ناراحت شدم، از طرفی به نجوم هم در کنار فیزیک علاقهمند بودم به همین دلیل سال بعد برای المپیاد نجوم تلاش کردم.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا مسیر تغییر رشته در المپیاد دشوار نبود و از نظر علمی نسبت به سایر دانش آموزان مشکلی نداشتی؟
حلواچی: با توجه به شرایطی که در دورههای اولیه المپیاد برایم پیش آمد به دنبال علاقهام یعنی نجوم رفتم که البته ریسک بزرگی بود، اما به دلیل علاقه آن را پذیرفتم هرچند در ابتدای راه مشکلات بسیاری وجود داشت و در دو سه ماه اولی که در آزمونها شرکت میکردم رتبه بالایی نداشتم، چون آگاهی کاملی از مطالب نداشتم، اما به تدریج و با روحیهای از طرف معلمان میگرفتم شرایط خودم را بهبود بخشیدم تا در نهایت در تیم اول اعزام مسابقات جهانی پذیرفته شدم.
باشگاه خبرنگاران جوان: امسال المپیاد نجوم نسبت به سال گذشته نتیجه ضعیفی داشت، به نظر شما مشکل چه بود؟
حلواچی: وقتی در حاشیه مسابقه با دانش آموزان کشورهای دیگر گفتوگو میکردم سطح علمی بالاتری از آنها داشتیم از کتابها و مطالبی استفاده کرده بودیم که خیلی از آنها را دانش آموزان سایر کشورها نداشتند علاوه بر آن با آمادگی علمی خوبی در مسابقه حضور پیدا کرده بودیم. البته امسال با تغییر مسئول کمیته مواجه بودیم و در باشگاه دانش پژوهان هم بی نظمیهایی وجود داشت که کمی تمرکز را از ما میگرفت؛ علاوه بر آن پسرها برای خروج از کشور خودشان باید وثیقه میگذاشتند این در حالی است که سالهای قبل این کار بر عهده باشگاه بود.
باشگاه خبرنگاران جوان: در طول مسابقه تیم شما از نظر آشنایی با تجهیزات و امکانات مشکلی نداشتید؟
حلواچی: با توجه به شرایطی که در مدارس ما وجود داشت مشکلی بابت بعد علمی یا آشنایی با تجهیزات وجود نداشت، اما سالهای قبل به ازای ۵ یا ۶ دانش آموز ۳ لیدر داشتیم، اما امسال تعداد لیدرها کم بود و تیم ۱۰ نفره ما با ۳ لیدر وارد مسابقات شد البته لیدرها بابت ترجمه سوالات و هماهنگیها عملکرد خوبی داشتند، اما به دلیل آن که بین تعداد دانش آموزان المپیادی و لیدرها تناسب نداشت امکان اعتراض به موقع نداشتیم، برای مثال در بخش رصد با توجه به اینکه هوا بارانی بود، تلسکوپها خیس شد، اما زمان کافی برای اعتراض نبود.
باشگاه خبرنگاران جوان: تنها دختر اعزامی به المپیاد نجوم بودی با این موضوع مشکلی نداشتی؟
حلواچی: با توجه به اینکه تنها دختر این گروه اعزامی بودم و حتی تلفنهای همراه را از ما گرفته بودند از نظر ارتباط با دیگران کمی مشکل داشتیم، اما شرایط تیم خوب بود و نگرانی یا خلاءیی احساس نمیکردم.
باشگاه خبرنگاران جوان: اصلیترین رقبای شما در این دوره از رقابتها کدام کشورها بودند؟
حلواچی: نسبت به کشورهای دنیا کمبودی نداشتیم و سطح علمی خوبی را شاهد بودیم اصلیترین رقبا هم در این دوره از رقابتها روسیه و آمریکا بودند که البته با آنها از نظر سطح علمی و مهارت تفاوت فاحشی نبود.
بیشتر بخوانید: پاسخ به سوالات دانشآموزی شما
باشگاه خبرنگاران جوان: به عنوان یک دانش آموز المپیادی آیا کنکور مانعی برای شما محسوب میشد؟
حلواچی: در مدرسه در حالی که داشتیم برای المپیاد آماده میشدیم، اما فشارهایی از طرف مدرسه مبنی بر ثبت نام در کلاسهای کنکور سال دوازدهم وجود داشت؛ باید خودمان را برای المپیاد آماده میکردیم، در این شرایط بعضی از دانش آموزان تحت تأثیر این فشار قرار میگیرند، اما خودم در حدی به شرایطم اطمینان داشتم که در این کلاسها ثبت نام نکردم اکنون هم بدون کنکور و به دلیل کسب مدال جهانی در دانشگاه شریف مشغول به تحصیل هستم. در دوران مدرسه هم سال آخر را باشگاه دانشپژوهان بودیم و دروس مدرسه را خودم میخواندم و فقط در امتحانات شرکت کردم.
باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به مدال آوری در المپیاد نجوم، چطور شد کامپیوتر را در دانشگاه انتخاب کردید؟
حلواچی: گستره علایقم باعث شد بخواهم درباره ریاضیات هم اطلاعاتی داشته باشم برای همین رشته مهندسی کامپیوتر را در دانشگاه شریف انتخاب کنم، اما قصد دارم در نهایت سطوح علمی بالاتر نجوم را با کامپیوتر ترکیب کنم چرا که علاقه بسیاری به نجوم دارم.
انتهای پیام/