این روزنامه در این باره، نوشت: الاخبار به سند امنیتی دست یافته است که نقش سفارت آمریکا را در بغداد و در ایجاد تشکیلات پنهانی برای مدیریت «تظاهرات اکتبر» در عراق بر ملا کرده است. بر اساس این سند، ۹ تیم مدیریت تظاهرات ایجاد شده است که عبارتند از:
اول: ستاد عالی تظاهرات؛ نقش هماهنگی، مدیریت و هدایت میدانی تحولات را برعهده دارد و مسیر حرکت تظاهرکنندگان را مشخص میکند. همچنین، یکسان سازی شعارها و استمرار آنها و جلوگیری از نفوذ [دیگران] در آنها، از وظایف آن تعریف شده است. این ستاد از سوی سفارت آمریکا، برخی چهرههای سیاسی، عوامل دولتی، نهادهای امنیتی و شرکتهای ارتباطاتی به طور گسترده حمایت اطلاعاتی میشود.
دوم: تیم عملیات روانی؛ در زمینه ترویج تهدیدهای رسانهای با هدف تاثیرگذاری روانی و شکست روحیه دولتمردان و نیروهای دستگاههای امنیتی، و نیز شایعه پراکنی گسترده در میان مردم و تحریک تظاهرکنندگان علیه دولت، فعال شکل گرفته است.
بیشتر بخوانید: نگاهی به تظاهرات مردمی عراق/ اعتراضاتی که با دخالت آشوبطلبان به خشونت کشیده شد
سوم: تیم فعال در عرصه فضای مجازی؛ ارتشی آموزش دیده و سازمان یافته که حوزه فعالیت آن در فضای مجازی و برای به راه انداختن مخالفتها در فضای مجازی و تحریک مردم و دادن اطلاعات کامل به آنها درباره مسیرها، زمان و مکان برگزاری اعتراضها تعریف شده است.
چهارم: تیم سندسازی و جمع آوری موارد مربوط به اشتباههای دستگاههای امنیتی. این تیم بسیار تاثیرگذار است و در اربیل و أمان آموزشهای ویژه دیده است. همچنین، تهیه گزارشهای مبتنی بر جمع آوری اسناد و مدارک و شهادت [معترضان] با هدف اثبات نقض قوانین مربوط به آزادی بیان و بازداشت تظاهرکنندگان از سوی نیروهای امنیتی، و نیز موارد کشته و زخمی شدن و شکنجه و از این دست اقدامات، از وظایف تعریف شده آن به شمار میرود. افزون بر این، تهیه گزارشهایی درباره اینکه تظاهرکنندگان به اصول مسالمت آمیز بودن تظاهرات پایبند بودهاند نیز از دیگر وظایف تعریف شده آن به شمار میرود.
پنجم: تیم فعال در زمینه اعمال فشار در عرصه بینالمللی [به عراق]. وظیفه این تیم برگزاری تجمعهای اعتراضآمیز در برابر سفارتخانهها و کنسولگریهای عراق در کشورهای جهان و تبلیغ این اقدام است.
ششم: تیم رسانه که وظیفه آن پوشش دادن فعالیت تظاهرکنندگان و پایش هرگونه اقدام علیه آنها و تبلیغ آنها با همکاری برخی شبکهها و سایتهای داخلی و بیگانه، مشخص شده است.
هفتم: تیم فنی الکترونیکی که وظیفه آن بررسی مشکلات ناشی از قطع اینترنت و یافتن وسایل و برنامههای جایگزین تعریف شده است که به طور مستقیم با تیم رسانه همکاری میکند و اعضای آن به طور معمول در هتلها و مناطق نزدیک به تظاهرات مستقر هستند.
هشتم: تیم امداد که تیمی پزشکی است و وظیفه آن خارج کردن زخمیها و معالجه آنها و ارائه کمکهای اولیه به آنها و نیز آموزش آنها درباره نحوه مقاومت در برابر شیوههای نیروهای امنیتی برای متفرق کردن است که اعضای آن در نزدیکی محلهای برگزاری تظاهرات و نزدیکی بیمارستانها مستقر هستند.
نهم: تیم پشتیبانی تدارکاتی (لجستیک) که وظیفه آن فراهم کردن برخی ملزومات اساسی مانند غذا و نوشیدنی و ارائه کمکهای اولیه با عنوان «شهروندان یاریگر» است.
انتهای پیام/