سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هیولای روح و روان که همیشه همراه افراد است

یک متخصص روانشناس گفت: اضطراب یک احساس طبیعی است که فرد از خود بروز می‌دهد تا بتواند از خطرات و تهدید‌ها مصون بماند.

لیلا شقاقی متخصص روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  اضطراب همیشگی افراد اظهار کرد: همه افراد در طول زندگی‌ ترس و اضطراب را به عنوان یک هیجان طبیعی تجربه می‌کنند. ترس و اضطراب باعث می‌شود افراد برای بقای خود دست به رفتارهایی  بزنند تا خود را از آن اتفاقات مصون بدارند. اضطراب تنها برای برخی افراد اتفاق نمی‌افتد و در تمام سنین ممکن است ایجاد شود.

وی در ادامه افزود: در واقع  اضطراب یک احساس طبیعی است که یک فرد در مقابل خطر آسیب دیدن بروز می‌دهد تا بتواند از  تهدیدها مصون بماند. مثلاً اگر یک حیوان وحشی به طرف انسانی حمله کند در فرد علائمی مانند تپش قلب و لرزش،  نفس‌نفس زدن و انقباض عضلانی ظاهر می‌شود. یکی از نشانه‌های اضطراب این است که یک فرد از عامل ترس اجتناب می‌کند و سعی در فرار کردن دارد. عوامل خارجی موجب اضطراب افراد نخواهند شد بلکه افکار اشتباهی که در فرد ایجاد شده است سبب مضطرب شدن او می‌شوند.

متخصص روانپزشک بیان کرد: انواع ترس وجود دارد که ممکن است افراد توسط آنها دچار اضطراب شوند؛ مانند تررس از خون، گربه، سگ، فضای بسته و جدایی از خانواده هستند.  این نوع اضطراب‌ها عملاً به جسم فرد آسیب وارد نمی‌کنند اما در این مواقع چون افراد به اختلالات فکری مبتلا هستند با یک اشتباه یا  تمسخر افراد دیگر کاملاً دچار اضطراب می‌شوند. بنابراین این نوع عوامل موجب پیشرفت خودپنداری در افراد خواهند شد و در این بین افراد احساس ناتوانایی و ضعیفی خواهند کرد. 

وی گفت: ترس با اضطراب کاملاً متفاوت است و عوامل ترس را باید از اضطراب جدا کنید. ترس، هیجان هشداردهنده است که دستگاه عصبی خودمختار را فعال می‌کند و با حالت‌های فیزیولوژیک مختلفی مثل لرزیدن، عرق کردن، تنیدگی عضلانی، نفس‌نفس زدن، تپش قلب خود را نشان می‌دهد. افراد برای پاسخ به سوالات خود معمولاً فرار یا مقابله می‌کنند، بنابراین وقتی که عامل تهدید از بین برود، ترس هم فروکش خواهد کرد و فرد احساس امنیت خواهد کرد.


بیشتر بخوانید: داروی تقویت حافظه‌ای که موجب سقط جنین می‌شود/ چرا برخی افراد همیشه گرسنه‌اند؟


شقاقی درباره درمان اضطراب  بیان کرد: معمولاً برای درمان اضطراب از داروهای مختلفی استفاده می‌کنند، مخصوصاً زمانی که اضطراب در عملکرد روزانه فرد اختلالاتی ایجاد کرده باشد. معمولاً اضطراب در زمان‌های خواب شبانه به سراغ افراد می‌آید. در مراحل ابتدایی می‌توان به کمک داروها این نوع اختلالات را رفع کرد اما اگر شدت گرفت، افراد باید از روان‌درمانی هم استفاده کنند. افراد می‌توانند با تغییراتی در سبک زندگی و ژریم‌های غذایی خود تا حدودی جلوی روند پیشرفت این نوع عارضه را بگیرند. بهتر است افراد از  تکنیک‌های آرام‌سازی، ورزش‌های کمک‌کننده  استفاده کنند.

وی یاد آور شد: اگر اضطراب و تنش‌ها درمان نشود و فرد همچنان به آن دچار باشد، حتماً می‌تواند تمام زندگی افراد را مختل کند. بهتر است که افراد راحت از کنار این نوع عارضه‌ها  عبور نکنند.

انتهای پیام/

درمان اضطراب 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.