سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فوتبال تهران اسیر مهندسی انتخابات/ پایتخت در چالش چسبیده‌ها!

برگزاری انتخابات ریاست هیئت فوتبال تهران به یک چالش برای فدراسیون فوتبال تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، برگزاری انتخابات ریاست هیئت فوتبال استان تهران در هفته‌های اخیر به یکی از چالش‌های مهم بین فدارسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان تبدیل شده است.

این انتخابات که از زمان معرفی نامزد‌ها حواشی زیادی اطراف آن وجود داشته پس از تائید ۱۳ نفر به نام‌های حبیب الله ابولحسن شیرازی، مهدی ملک آبادی، علیرضا یزدانی، بهزاد عباسی، علی ایلیکا، حسین صالح، مجید کیومرثی، اسماعیل گودرزی، علی اصغر زرگر، غلامرضا سعادتی زهرائی، ابولفضل خداقلی پور، حسین خبیری و نیما نکیسا قرار بود ۱۴ شهریور برگزار شود، اما در فاصله یک روز مانده تا برگزاری این انتخابات به دلیل اینکه رضا گل محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان تهران با غیر قانونی اعلام کردن هرگونه تغییر در اعضای این مجمع و اینکه طبق اساسنامه دبیر مجمع باید بین ۷ تا ۱۵ روز قبل از برگزاری آن فهرست افراد حاضر در مجمع را به نامزد‌های انتخاباتی ارسال کند، اقدام عباس تیموری (دبیر هیئت فوتبال تهران) برای تغییر در اعضای مجمع (حذف حیدر بهاروند، عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال به دلیل ساکن نبودن در تهران، حذف نماینده تیم بانوان ستارگان ورامین و اضافه کردن نماینده هیئت فوتبال جنوب شرق) را خلاف اساسنامه دانسته و در نهایت با پیگیری هایش مهدی تاج را مجبور کرد انتخابات را لغو کند.

پس از این اتفاق رئیس فدراسیون فوتبال اعلام کرد تا مشخص شدن تاریخ جدید برای برگزاری مجمع، حبیب الله ابوالحسن شیرازی، رئیس هیئت فوتبال تهران به عنوان سرپرست به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این موضوع تنش بین فدراسیون و وزارت ورزش را افزایش داد تا جایی که سازمان بازرسی کل کشور نامه‌ای را به سئول نشین‌ها ارسال کرده و در آن قید کرد که ادامه کار فردی که به عنوان نامزد قرار است در دوره آتی انتخابات شرکت کند ایراد قانونی دارد، اما فدراسیون فوتبال اعتقاد دارد طبق ماده ۲۱ اساسنامه هیئت‌های استانی اگر بنا به هر دلیلی پس از مهلت مقرر، برگزاری انتخابات به تاخیر بیفتد، رئیس فدراسیون فوتبال می‌تواند فردی را برای اداره امور در هیئت فوتبال انتخاب کند.

البته فدراسیون در شرایطی به این اساسنامه استناد می‌کند که اساسنامه مذکور جای تصویب در مجمع فدراسیون فوتبال، در هیئت رئیسه آن تصویب شده است.

در طول ماه‌های اخیر نامه‌های زیادی به فدراسیون فوتبال درباره رفع ایراد و ابهام‌های قانونی برای برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت فوتبال تهران ارسال شده است.

ابتدا محمدرضا داورزنی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان پس از دریافت نامه سازمان بازرسی کل کشور درباره ایراد‌های موجود در برگزاری مجمع انتخاباتی ریاست هیئت فوتبال تهران مانند استناد به اساسنامه هیئت‌های استانی مصوب هیئت رئیسه فدراسیون، ادامه فعالیت رئیس هیئت پس از اتمام دوره ۴ ساله و انجام نشدن ثبت نام از متقاضیان ریاست هیئت فوتبال به دنبال گذشت ۸ ماه از این دوره از سوی دبیرمجمع، در تاریخ ۱۳ شهریور این نامه را به مهدی تاج ارسال می‌کند.

پیرو نامه داورزنی به تاج، رضا گل محمدی هم این نامه را به عباس تیموری دبیر هیئت فوتبال تهران و دبیر مجمع ارسال می‌کند.

روز ۱۴ شهریور ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال نامه‌ای به رضا گل محمدی ارسال کرده و با پذیرش ابهام‌های قانونی اساسنامه هیئت‌های استانی اعلام می‌کند با توجه به اینکه تمامی هیئت‌های فوتبال زیر نظر فدراسیون و مطابق با اساسنامه هیئت فوتبال استان‌ها فعالیت می‌نمایند، استان تهران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

این نامه با پاسخ مدیرکل ورزش و جوانان تهران همراه می‌شود و او ضمن غیرقانونی خواندن ادامه فعالیت حبیب الله شیرازی در هیئت تهران به عنوان سرپرست، از رئیس فدراسیون فوتبال می‌خواهد نسبت به معرفی سرپرست جدید و برگزاری انتخابات اقدام عاجلی به عمل آورد.

متن نامه گل محمدی: «دبیرکل محترم فدراسیون فوتبال، بدین وسیله اشعار می‌دارد قبول ایراد قانونی نامه سربازرس محترم بازرسی کل امور ورزش و جوانان از سوی آن فدراسیون محترم، دلالت بر خواست قانونی این اداره کل مبنی بر لزوم معرفی سرپرست هیئت پس از پایان مهلت چهارساله است؛ لذا با عنایت به کاندیدا شدن آقای شیرازی، ریاست محترم سابق هیئت و لزوم ارائه فرصت‌های برابر برای کلیه داوطلبین خدمت در هیئت، درخواست می‌شود نسبت به معرفی سرپرست هیئت با صلاحدید آن فدراسیون محترم و برگزاری انتخابات ریاست هیئت تهران اقدام عاجل صورت پذیرد. بدیهی است عدم اقدام آن فدراسیون و موکول نمودن آن به اصلاح اساسنامه از نظر این کل به صلاح نبوده و از آنجایی که اساسنامه هیئت فوتبال به تصویب مجمع نرسیده است ادامه حضور نامبرده در رأس هیئت مغایر با قانون تلقی گردیده و حتی تأیید اساسنامه نیز، عطف به ماسبق نمی‌گردد که امید است با دستور و درایت جنابعالی به حق قانونی جامعه بزرگ فوتبال استان تهران محقق گردد.»

رضا گل محمدی مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران گفت: اساسنامه هیئت‌های استانی جای تصویب در مجمع فدراسیون فوتبال، در هیئت رئیسه این فدراسیون مصوب شده است. در این حالت استناد مسئولان فدراسیون به اساسنامه‌ای که مصوبه مجمع را ندارد، برای ادامه فعالیت شیرازی در هیئت فوتبال تهران پس از اتمام دوره ۴ ساله اش، غیرقانونی است و برای این هیئت باید سرپرست جدیدی انتخاب شود.

او افزود: مشکل اینجا است که فدراسیون همه جا اعلام می‌کند ما به ضابطه خودمان عمل می‌کنیم، اما این ضابطه غیرقانونی است. شاید مسئولان استان‌های دیگر متوجه نشده اند که اساسنامه هیئت‌های استانی تائید مجمع را ندارد و من به آن‌ها کاری ندارم، اما به عنوان مسئول ورزش استان تهران نمی‌توانم اجازه بدهم کاری غیرقانونی انجام شود. مسئولیت برخورد با تخلف‌هایی که تاکنون با استناد به این اساسنامه انجام شده هم با دستگاه‌های نظارتی است.

گل محمدی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه مهدی تاج برای کسب رای شیرازی در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال می‌خواهد او را تا زمان برگزاری آن مجمع در سمت ریاست هیئت فوتبال تهران حفظ کند، گفت: من نمی‌توانم این موضوع را تائید کنم، اما می‌گویم باقی ماندن شیرازی در هیئت فوتبال تهران با این وضعیت تخلف است. ما خواهان اجرای قانون هستیم و این موضوع را هم پیگیری می‌کنیم. فدراسیون فوتبال باید برای هیئت تهران سرپرست انتخاب کند تا شرایط برای برگزاری مجمع انتخاباتی این هیئت فراهم شود.

او افزود: بهتر است دوستان دنبال زورآزمایی نباشند و سمت اجرای قانون بروند. نمی‌خواهیم بگویم فدراسیون پیش از این کار غیرقانونی انجام داده، اما حال که متوجه واقعیت شده است جلوی ادامه کار شیرازی را بگیرد. تنها حرف ما این است که انتخابات هیئت فوتبال استان تهران باید قانونمند انجام شود و هر تصمیمی هم اعضای مجمع این هیئت بگیرند، قابل احترام است. تمام تلاشم را به کار می‌گیرم تا قانون اجرا شود و از این موضوع به هیچ وجه کوتاه نمی‌آیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران درباره اینکه شنیده می‌شود یکی از دلایل پیگیری‌های او نسبت به انتخابات هیئت فوتبال تهران جبران اتفاق‌هایی است که منجر به خروجش از آکادمی ملی فوتبال ایران شد، گفت: به هیچ وجه این موضوع واقعیت ندارد چرا که من پیش از انتخاب مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون و در دوره علی کفاشیان با توجه به انتصابم به عنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز از مرکز ملی فوتبال رفتم. ارتباط خوبی هم با مسئولان قبلی و فعلی فدراسیون دارم و تنها می‌خواهم قانون اجرا شود.

به نظر می‌رسد تلاش و پیگیری فدراسیون فوتبال و شخص مهدی تاج برای باقی ماندن شیرازی در مسند ریاست هیئت فوتبال با وجود اذعان سرپرست دبیرکلی فدراسیون به موجه نبودن اساسنامه هیئت‌های استانی استان تهران از ۲ حالت خارج نیست. یا او سعی دارد با حفظ شیرازی که در جایگاه عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ هم فعال است، انتخابات استان تهران و تغییر اساسنامه هیئت‌های استانی را تا زمان برگزاری مجمع آتی فدراسیون که تاریخی هم برای آن اعلام نشده به تعویق اندازد و به نوعی دست به مهندسی انتخابات بزند تا در صورت فراهم شدن حضور مجددش در انتخابات فدراسیون، رای شیرازی را به سود خودش داشته باشد یا تاج و سایر همکارانش بیم دارند با تن دادن به دستور‌های مسئولان اداره کل ورزش و جوانان پایتخت و وزارت ورزش، اقدامی که برای ادامه فعالیت رئیس هیئت برخی استان‌ها پس از اتمام دوران تصدی شان انجام داده اند به صورت یک تخلف بزرگ مطرح شود.

با توجه به تاکید سازمان بازرسی کل کشور هرچه سریع‌تر باید اساسنامه هیئت‌های استانی تغییر کرده و از مجمع فدراسیون مصوبه بگیرد. شاید برگزاری مجمع عمومی فوق العاده فدراسیون فوتبال راهی برای خارج شدن از این شرایط سخت باشد.

انتهای پیام/

آخرین اخبار از فوتبال ایران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۸
وقتی لیگ برتر چند ساله مهندسی شده برگزار میشه هیات استانها که چیزی نیست.