سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زالی مطرح کرد؛

وضعیت قرمز ایران در شاخص ریزگرد‌ها و حوادث ترافیکی / آمار بالای بیماری‌های قلبی در دو منطقه تهران / آماده ایجاد مرکز توسعه پایدار سلامت در شهید بهشتی هستیم

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: وضعیت ایران در سه شاخص ریزگردها، حوادث ترافیکی و زایمان در نوجوانی در شرایط قرمز قرار دارد.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درافتتاحیه نهمین کنگره اپیدمیولوژی ایران که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد اظهار کرد: علم اپیدمیولوژی در دنیای امروز دچار تغییر و تحول شده است و از آن به عنوان یک رشته کاربردی در علوم مختلف استفاده می‌شود.

زالی با اشاره به برخی چالش‌های فراروی حوزه سلامت بیان کرد: ما در حوزه سلامت با چالش‌های جدیدی روبرو هستیم که از جمله آن می‌توان به سالمند شدن جامعه، تغییر سبک زندگی، حوادث ترافیکی، رشد شهر نشینی، نابرابری جنسیتی، افزایش تورم، فقر و حاشیه نشینی اشاره کرد.

او ادامه داد: علم اپیدمیولوژی می‌تواند برای چالش‌های پیش روی حوزه سلامت راهکار بیاندیشد و حل این مشکلات بدون بکارگیری این مشکل ممکن نیست.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: امروزه با حوزه‌های جدیدی از علم اپیدمیولوژی روبرو هستیم که از جمله آن می‌توان به اپیدمیولوژی مولکولی و ژنتیکی اشاره کرد.

زالی با بیان اینکه توسعه پایدار یک دغدغه مهم جهانی است گفت: در سال ۲۰۱۵ که اهداف هزاره سوم به سرانجام رسید سازمان جهانی بهداشت با نگاه بلند پروازانه به توسعه پایدار نگاه کرد و سندی برای توسعه پایدار نظام سلامت دنیا تدوین شد که از آن به عنوان سند ۲۰۳۰ یاد می‌کنند و توسعه پایدار یک نگاه اخلاق مدارانه به سرمایه‌های بشری است و باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.


بیشتر بخوانید: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بزرگ‌ترین تولیدکننده خدمات سلامت است/ طلب ۸۷۰ میلیارد تومانی دانشگاه از صندوق‌های بیمه‌گر


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به رشد ایران در بسیاری از شاخص‌های بهداشتی اظهار کرد: در برخی شاخص‌های بهداشتی با چالش‌های جدی روبرو هستیم و وضعیت ما در شرایط قرمز قرار دارد.

زالی ادامه داد: در بحث ریزگردها، حوادث ترافیکی و زایمان در نوجوانان وضعیت قرمز داریم البته در بسیاری از شاخص‌های بهداشتی مانند واکسیناسیون نمره صد را کسب کرده‌ایم همچنین در زایمان مادر در حضور فرد آموزش دیده جایگاه خیلی خوبی داریم افزون بر این در برخی شاخص‌های بهداشتی مانند چاقی کودکان و نوجوانان دچار افت شده‌ایم.

او از جذب اپیدمیولوژیست بیمارستانی در بیمارستان‌های علوم پزشکی شهید بهشتی در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: در کشور‌های توسعه یافته دربیمارستان‌های بالای ۲۰۰ تخت خواب یک اپیدمیولوژیست حضور دارد و ما آمادگی داریم تا این طرح را در بیمارستان‌های ژنرال بالای ۲۰۰ تخت خواب علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان‌هایی که دارای بخش‌های سوختگی و عفونی هستند اجرایی کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متأسفانه رشته اپیدمیولوژی در سال‌های اخیر گرفتار غربت شده است و ما از دوران رشد و نمو کشور در این رشته فاصله گرفتیم.

زالی با بیان چند پیشنهاد در حوزه اپیدمیولوژی اظهار کرد: ما آمادگی داریم تا در علوم پزشکی شهید بهشتی دوره پسا دکتری در رشته اپیدمیولوژی را ایجاد کنیم همچنین جذب اپیدمیولوژیست بیمارستانی را در دستور کار قرار دهیم و با عقد تفاهم نامه عملیاتی با انجمن اپیدمیولوژی بتوانیم از ظرفیت‌های انجمن در این حوزه استفاده کنیم.

او اظهار کرد: آمادگی داریم تا مرکز تعالی توسعه پایدار سلامت را در علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد کنیم و به هاب منطقه در توسعه پایدار سلامت تبدیل شویم چرا که با ۵ هزار و ۷۰۰ هزار جمعیت تحت پوشش پتانسیل خوبی برای طرح‌های تحقیقاتی در حوزه توسعه پایدار سلامت داریم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بروز بیشتر برخی بیماری‌ها در بعضی از مناطق تهران اظهار کرد: در منطقه ۱۲ و ۲۰ تهران بروز بیماری‌های قبلی بیشتر است همچنین در منطقه ۱۳ حوادث ترافیکی آمار بالایی دارد، اما در مقابل فشار خون در جمعیت منطقه یک کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.