سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکاتی کلیدی برای بهبود تغذیه خانواده

ترکیبی از رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی کم تحرک موجب افزایش نرخ چاقی شده که نه تنها شامل کشور‌های توسعه یافته، بلکه در کشور‌های کم درآمد و جایی که گرسنگان و چاق‌ها اغلب با هم زندگی می‌کنند، نیز وجود دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک کارشناس تغذیه می‌گوید در دهه‌های اخیر به دنبال توسعه شهرنشینی، صنعتی شدن و زندگی ماشینی در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران، عادات و رفتار غذایی افراد تغییرات چشمگیری داشته است.

آذین صبوری، کارشناس تغذیه و مشاور رژیم‌های درمانی گفت: در کشور ما تغییر الگوی مصرف مواد غذایی، از مصرف غذا‌های فصلی به خصوص گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذا‌های با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد و غذا‌های فراوری شده، گوشت و فراورده‌های حیوانی و مصرف پایین سبزی، میوه، شیر و مواد لبنی بوده است.

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۹، افزود: روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان‌های به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتدایی‌ترین حق زندگی، یعنی غذا محروم هستند.

مشاور رژیم‌های درمانی با تاکید بر اهمیت داشتن جهانی بدون گرسنگی با تغذیه سالم گفت: جهان برای رسیدن به حذف گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ به چالش کشیده شده است و هر یک از افراد جامعه در این جریان نقشی دارند.

جایی که گرسنگی و چاقی با هم زندگی می‌کنند!

صبوری با بیان اینکه اقدامات و فعالیت‌های ما، آینده‌ی ما هستند، بیان کرد: در روز جهانی غذا سازمان‌های بین المللی به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می‌کنند.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: ترکیبی از رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی کم تحرک موجب افزایش نرخ چاقی شده که نه تنها شامل کشور‌های توسعه یافته، بلکه در کشور‌های کم درآمد و جایی که گرسنگان و چاق‌ها اغلب با هم زندگی می‌کنند، نیز وجود دارد.

وی اضافه کرد: بر اساس آخرین داده‌های سازمان ملل در سال ۲۰۱۶، حدود ۸۱۵ میلیون نفر یعنی ۱۱ درصد از جمعیت جهان هنوز از گرسنگی رنج می‌برند و از سوی دیگر در حالی که میلیون‌ها نفر گرسنه هستند، ۶۷۲ میلیون نفر از چاقی رنج می‌برند و ۱.۳ میلیارد نفر دارای اضافه وزن هستند.

نکاتی برای بهبود تغذیه خانواده

آذین صبوری خاطرنشان کرد: ما به عنوان یک مصرف کننده و عضوی از جامعه برای بهبود تغذیه خانواده خود باید نکاتی را رعایت کنیم. برای نمونه دریافت میوه، سبزی، حبوبات، آجیل و غلات سبوس دار را افزایش دهیم و مصرف مواد خوراکی که برای تولید نیاز بالایی به منابع طبیعی مانند آب دارند را کاهش دهیم.

مشاور رژیم‌های درمانی با تاکید بر فعالیت بدنی روزانه به مدت ۳۰ دقیقه، ادامه داد: همچنین باید مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی قند‌های تصفیه شده به میزان زیاد، چربی‌های اشباع و نمک را کاهش دهیم.

وی عنوان کرد: تا حدامکان مواد خوراکی کامل (قهوه ای) را جایگزین انواع تصفیه شده (سفید) کنیم، مثلا برنج قهوه‌ای به جای برنج سفید، آرد گندم کامل به جای آرد سفید و نان‌های سبوس دار به جای انواع نان سفید.

غذا‌های بومی منطقه را بشناسیم

این کارشناس تغذیه توصیه کرد: مصرف روغن‌ها و چربی‌های سالم مانند روغن ذرت، سویا، کانولا، زیتون، دانه‌های روغنی و ماهی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهیم و به میزان مصرف چربی‌های اشباع حیوانی مثل گوشت‌های چرب، کره و چربی‌های ترانس موجود در غذا‌های صنعتی و سرخ شده توجه کنیم.

صبوری یادآور شد: ماهی را به عنوان منبع خوب پروتئین، ویتامین، املاح، امگا ۳ در رژیم غذایی خود قرار دهیم و تا حد امکان مواد غذایی را تازه مصرف کنیم و مصرف خوراکی‌های خارج از فصل را کمتر کنیم.

کارشناس رژیم درمانی اظهار کرد: با کمک دانش و تجربه افراد محلی، غذا‌های بومی منطقه را بشناسیم و در برنامه روزانه خود قرار دهیم. اگر شاغل هستیم و ناچاریم وعده‌های غذایی را خارج از منزل مصرف کنیم خوراک را در منزل تهیه و در محل کار سرو کنیم.

منبع :ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.