سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ ایل راه مشگین شهر از منظر باستان شناسی مطالعه شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از مطالعه و پژوهش میدانی ۱۰ ایل راه باستانی عصر آهن شهرستان مشگین شهر از منظر باستان شناسی خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، نادر فلاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اعلام این خبر گفت: پژوهش میدانی باستانشناسی مطالعه ایل راه‌های باستانی در عصر آهن از دیدگاه قوم شناسی و با مطالعه موردی ایل شاهسون که یکی از اقوام بزرگ کوچرو ایران با ۴۵ طایفه مستقل است، از ابتدای مهرماه ۹۸ آغاز شده و در حال اجرا است.

او افزود: تاکنون پژوهش میدانی و باستانشناسی سازمان یافته‌ای در زمینه ایل راه‌های باستانی در ایران و این حوزه انجام نیافته و برای اولین بار این پژوهش در شمالغرب کشور دراستان اردبیل و شهرستان مشگین شهر انجام می‌گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تصریح کرد: پژوهش میدانی فوق از سه منظر باستانشناسی، قوم شناختی و بوم شناختی و با هدف شناخت ایل راه‌های باستانی در عصر آهن، تعیین نقش عوامل محیطی و جغرافیایی در انتخاب ایل راه‌های باستانی، مطابقت و مقایسه ایل راه‌های باستانی و کنونی و تغییرات احتمالی ایجاد شده در آنها، تبیین ایل راه‌های کنونی توسط ایلات کوچرو ایل شاهسون است.

فلاحی گفت: با توجه به روند پیشرفت برنامه پژوهشی در حال حاضر بیش از ۱۵۰ محوطه باستانی مورد پژوهش علمی و شناسایی و ثبت شده و نزدیک به ۱۰ ایل راه اصلی و فرعی و راه‌های مواصلاتی مورد بررسی میدانی قرار گرفته است.

او تاکید کرد: پتانسیل این حوزه در هزاره اول و دوم پیش از میلاد و وجود دو شاهراه اصلی از سمت قفقاز و نخجوان با منتهی شدن به دشت مشگین و دامنه‌های سبلان با شاخصه‌هایی اعم از رودخانه‌های دایمی و فصلی و چشمه‌ها و محوطه‌های باستانی اعم از استقرار‌های دایمی و موقتی، قلاع مرکزی و اقماری و گورستان‌های بی شمار بیانگر تبادلات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: با مطالعه و شناساسی ایل راه‌های پیش از تاریخ تحولی عظیم جهت تثبت و احیای (ایپک یولاری و داغلاری) معروف به جاده ابریشم که از گذشتگان و اجدادمان به یادگار مانده و در دوران تاریخی و بخصوص دوران اسلامی مورد استفاده و بهره برداری ویژه واقع شده، را شاهد خواهیم بود.

فلاحی گفت: جاده ابریشم به عنوان یکی از مهم‌ترین مسیر‌های تجارت و کسب و کار در جهان شناخته می‌شود و آثار یافت شده در جاده ابریشم نشان دهنده تنوع فرهنگی و مذهبی در این مسیر است.

او افزود: همچنین در خصوص توسعه پایدار در حوزه گردشگری استان و شهرستان نیز گامی مثبت در راستای معرفی مناظر و جاذبه‌های طبیعی و سایت‌های باستانی که کانون پژوهش‌های فرهنگی و گردشگری هستند و نشان از قدمت طولانی این جاده دارد، جهت جذب توریسم داخلی و خارجی برداشته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: این پژوهش میدانی توسط تیم تخصصی باستانشناسی، و با همکاری دفتر پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز واحد میانه و دانشگاه محقق اردبیل در حال اجرا است.

انتهای پیام/ع

شناسایی و ثبت بیش از ۱۵۰ محوطه باستانی در استان اردبیل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.