این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات، ادامه داد: ساعتها نشستن بی تحرک در ماشین، عدم رعایت توصیههای تغذیهای جهت حفظ وزن نرمال که امروزه حتی در کودکان نیز رو به افزایش است، جای خالی ورزش در زندگی پر مشغله ما و همچنین عدم رعایت توصیههای بهداشتی شغلی همگی باعث شده است که بخش کثیری از مردم جامعه ما دچار کمردرد باشند.
فتاحی با عنوان این مطلب که تقریبا ۸۰ درصد ما انسانها حتما در دورهای از زندگی خود کمردرد را تجربه کرده ایم، گفت: طبق تعریف WHO کمردرد یک بیماری یا نشانه تشخیصی قطعی نیست، بلکه صرفا یک یافته بالینی به صورت درد در ناحیه پشت و کمر با طول مدت متفاوت است.
وی افزود: شیوع کمردرد تقریبا در کل کشورهای دنیا شبیه به هم است و به عنوان اولین و مهمترین علت ناتوانیهای شغلی، از عوامل موثر در کاهش کیفیت زندگی و شاید شایعترین علل مراجعه به مراکز درمانی شناخته میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: علت اکثر موارد کمردرد پنهان میماند و تنها یکی از هر پنج مورد آنها دارای یک علت مشخص و شناسایی شده هستند.
وی افزود: شیوع بالای کمردرد دلیل بر این مدعا است که باید از وقوع آن در جامعه با تمام توان پیشگیری کرد. شاید کمتر کسی میتواند به این موضوع بیاندیشد که پرهیز از نشستن طولانی مدت، خود میتواند عاملی جهت کاهش کمردردهای با علت ناشناخته باشد.
فتاحی ادامه داد: از موارد دیگری که میتواند از شدت کمردرد و همچنین امکان وقوع آن بکاهد میتوان به کاهش مصرف دخانیات اشاره کرد. امروزه مطالعات زیادی به زبان ساده بیان میکنند که هرچه سیگار بیشتری در روز مصرف کنید شانس وقوع کمردرد برای شما بیشتر است.
وی افزود: دخانیات روند پیر شدن ستون فقرات ما را تسریع میکنند. ورزش منظم همراه با تقویت عضلات حمایت کننده ستون مهرهها و رعایت وضعیت مناسب ستون فقرات به کمک استفاده از صندلیهای مناسب یا عدم استفاده از کفشهای پاشنه بلند، تاثیر بسزایی در کاهش کمردرد دارند.
فتاحی خاطر نشان کرد: مواردی همچون رعایت اصول بلند کردن اشیاء سنگین به شکلی که اصلا به جلو خم نشویم، انجام منظم تمرینهای عضلات رانها یعنی همسترینگ ها، رعایت شرایط طبیعی ستون فقرات در زمان نشستن، تلاش برای حفظ وزن طبیعی، داشتن خواب کافی و راحت همه و همه، از موارد دیگری هستند که رعایت آنها میتواند از وقوع کمردرد پیشگیری کند.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات، گفت: در نهایت هیچگاه نباید از یاد برد که اگر ما روحیه مناسبی نداریم و از افسردگی رنج میبریم باید در ابتدا درمانهای روانپزشکی و کاهش تنش در زندگی خود را به عنوان راه حلی برای کاهش دردهای با منشاء نامشخص در جسم خود بدانیم.
منبع : مهر
انتهای پیام/