او ابراز کرد: به زودی انجیرستان دیم استهبان ثبت جهانی خواهد شد در نتیجه یک ظرفیت جهانی برای حفظ و حراست "انجیر استهبان" ایجاد میشود که امیدواریم به باغداران و صادرکنندگان این محصول نیز کمک شود.
قاسمی با اشاره به ضرورت آموزش رفتار فنی به کشاورزان، تصریح کرد: از ظرفیت مرکز تحقیقات انجیر به منظور تولید محصول انجیر گواهی شده و با کیفیت استفاده شود.
او با بیان اینکه استفاده از بَر انجیر بیشتر و آبیاری اضافهتر باعث کاهش کیفیت انجیر میشود، یادآور شد: علاوه بر این آبیاری بیش از حد صدماتی به منابع زیرزمینی وارد میکند و به منظور حفظ کیفیت انجیر استهبان مدیریت آبیاری و سم پاشی بی رویه انجیر باید توسط مردم انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با اشاره به اینکه افرادی با کارتهای بازرگانی یکبار مصرف اقدام به صادرات انجیر میکنند، گفت: درخواست صادرکنندگان این است که استهبان پایانه صادراتی محصول انجیر در ایران باشد.
مهدی اعیان منش با بیان اینکه تقریبا ۹۹ درصد صادرکنندگان در این شهرستان هستند، افزود: به منظور "حفظ هویت انجیر استهبان" این افراد خواستار سخت گیری در زمینه صدور گواهی قرنطینه و مساعدت گمرک در زمینه صادرات انجیر از شهرستان استهبان هستند.
به گفته او، استهبان با سطح زیر کشت ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار انجیردیم و تولید سالانه حدود ۱۵ هزار تن، رتبه اول سطح و تولید در ایران دارد.
اعیان منش اظهار کرد: بیش از نیمی از انجیر استهبان " استاندارد" است و اقدامات اولیه به منظور دریافت " گواهی ICM" برای دو باغ انجیر به مساحتهای ۱۶ و ۷ هکتار انجام شده و سایر مزارع نیز در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/م