او افزود: گذرهای فرهنگ و هنر که شامل خانه¬های تاریخی، موزه ها، گالری ها، فروشگاه¬های صنایع دستی و ... خواهد بود، در واقع محلهایی هستند برای مجموعهای از کسب و کارهای فرهنگی و هنری، از جمله هنر خیابانی، تئاتر، هنرهای آئینی و ... که مدت زمان ایستایی گردشگر، به تبع آن ارتقای رضایت آنها، ایجاد اشتغال و درآمدزایی به همراه خواهد داشت.
او کرد: با هدف هماهنگی و هم-افزایی در راستای ایجاد گذرهای فرهنگی، تفاهمنامه همکاری مشترکی نیز بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، شورای اسلامی و شهرداری کلانشهر تبریز به امضا رسیده است و در گام اول پیاده گذر ارک، در جوار ارک شکوهمند و تاریخی تبریز به عنوان محل مورد توافق این نهادها برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر انتخاب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با بیان اینکه خیابان تربیت و راستههای اصلی بازار به عنوان نمونههایی از معابری هستند که ظرفیت تبدیل شدن به گذر فرهنگ و هنر را دارند، ادامه داد: این مسیرها در طول تاریخ به عنوان مرکز تجارت، همواره پویا بوده اند، اما این ظرفیت را دارند که با اعمال برخی تغییرات تبدیل به مکانهایی برای تجربیات جدید فرهنگی و هنری برای گردشگران شوند.
آبدار افزود: محدودههای تاریخی شهر و مسیرهای مشخص داخل بافت که اماکن شاخص را به یکدیگر متصل میکردند، دارای هویت تاریخی هستند و عمدتاً اتفاقات و رویدادهای تاثیرگذار در آنها رخ داده است، از همین رو هم به عنوان "مکان رویداد" دارای اهمیت هستند و هم میتوانند مکان برگزاری رویدادهای فرهنگی باشند.
او گفت: تبریز به عنوان شهری با هویت تاریخی چند هزار ساله، غنی از چنین معابر و گذرهای تاریخی است که میتوان با برنامه ریزی در زمینه کالبدی و نرم افزاری از ظرفیت آنها برای بیان مفاهیم فرهنگی و هنری و در کنار آن برای رونق و توسعه گردشگری پایدار در محدودههای تاریخی بهره جست.
انتهای پیام/