او ادامه داد: پلاسمای سرد توسط یونیزه کردن سیالاتی مانند هوای اطراف یک رسانا که دارای بار الکتریکی است ایجاد میشود. این پدیده به طور طبیعی در سیستمهایی دارای ولتاژ بالا زمانی اتفاق میافتد که شدت میدان الکتریکی در اطراف یک رسانا به اندازه کافی بالا باشد تا یک ناحیه رسانایی گازی تشکیل شود، اما به اندازهای زیاد نیست که باعث شکسته یا تخلیه قوس الکتریکی شود.
بیشتر بخوانید: ساخت دستگاه جداسازی آب از روغن در کشور
این محقق همچنین افزود: با توجه به ماهیت ذاتی پلاسما که یک محیط یونیزه است به راحتی میتواند با ذرات بسیار ریز (کوچکتر از میکرومتر) آلودگی واکنش دهد و روی آن تاثیر بگذارد. این تاثیرات میتواند شامل تجزیه و شکست مولکولهای پیچیده به ترکیبات سادهتر و همچنین باردار کردن ذرات خنثی و گیرانداز آن در یک محفظه جمع کننده باشد.
احمدپوری گفت: آلودگی هوای فضاهای داخلی و کیفیت پایین شهری به عنوان دو مورد از جدیترین آلودگیهای جهان است. این دستگاههای تصفیه هوا در مقیاسهای مختلف از جمله خانگی، ساختمانی، کارگاهی و صنعتی راه حلی برای معضل آلودگی کاربرد دارد.
او ادامه داد: همچنین پروتوتایپ توسعه یافته توسط تیم ما با کمک فناوری پلاسمای سرد، هوای حاوی ذرات دود و ترکیبات آلی را تصفیه میکند.
این فناور بیان کرد: این محصول در زمینههای سیستمهای یون ساز، سیستم حذف ذرات آلی در هوا، سیستمهای جاذب گرد و غبار، تصفیه هوای دورن تونل جادهای و مترو و تصفیه هوای خانگی کار برد دارد.
احمدپوری با اشاره به مزایا و قابلیتهای این محصول اظهار کرد: دستگاه تصفیه هوای پلاسمایی قابلیت جمع آوری ذرات آلی از هوا، کاهش غلظت گرد و غبار موجود در هوا تا میزان حداقل ۸۰ درصد، قابلیت باکتری زدایی، استفاده در غلظتهای مختلف آلودگی و هزینههای نگهداری بسیار کم به علت عدم نیاز به فیلتر دارا است.
او گفت: فناوری تصفیه هوای پلاسمایی در مقایسه با همه روشهای جایگزین مقرون به صرفهتر است ، بر خلاف فیلترها این فناوری افت فشار را در هوای عبوری ایجاد میکند و از سویی دیگر الکترودهای جمع آوری کننده در این فناوری قابل تمیز کاری است و نیازی به تعویض ندارد.
این فناور همچنین ادامه داد: مصرف برق نیز در این سیستمها بسیار پایین است. با وجود استفاده از منبع تغذیه و ولتاژ بالا، به دلیل مصرف بسیار پایین جریان (در حدود میلی آمپر) هر مدول الکترواستاتیکی مقداری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ وات مصرف خواهد داشت.
احمدپوری در پایان گفت: تستهای سنجش بازده دستگاه تا کنون روی دستگاه توسعه یافته توسط تیم انجام گرفته است، به کارایی بالای آن در حذف دود، ذرات روغن و گرد و غبار صحه میگذارد. از این جمله میتوان به حذف ۶۰ تا ۸۰ درصدی ذرات آلی اشاره کرد.
انتهای پیام /