سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحول در مصرف بهینه آب با کشت گلخانه‌ای

رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: با توسعه کشت گلخانه‌ای در استان تحولی بزرگ در مصرف بهینه آب ایجادمی شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدمهدی قاسمی امروز در جلسه ستاد ویژه توسعه تولید در محیط‌های کنترل شده استان فارس ویژه شهرستان‌های فراشبند، فیروزآباد، سروستان و بخش سرچهان، گفت: ساماندهی تولید محصولات گلخانه‌ای در فارس با انتقال ۸۰ هکتار اراضی زیر کشت سبزی و صیفی در فضای باز به ۷۰۰۰ هکتار گلخانه در فضای بسته انجام می‌شود.

او افزود: کشت سبزی و صیفی در فضای باز نیاز به ۸۴۰ میلیون مترمکعب آب دارد که با انتقال آن به فضای بسته این نیاز به ۷۱ میلیون مترمکعب آب کاهش یافته و انقلابی بزرگ در کاهش مصرف آب در استان فارس به دنبال خواهد داشت.

قاسمی، شهرستان‌های گرمسیری و جنوبی فارس نظیر فراشبند را دارای اقلیمی مناسب برای توسعه کشت گلخانه‌ای توصیف و اضافه کرد: مهمترین و بهترین روش برای ترویج کشت گلخانه‌ای بازدید کشاورزان از مراکز موفق در اجرای کشت گلخانه‌ای نظیر روستا‌های گلخانه‌ای شهرستان کوار است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز با بیان اینکه شهرستان فراشبند امسال باید ۳۰ هکتار توسعه کشت گلخانه‌ای را محقق کند، گفت: ۱۰۰ هکتار توسعه سایبان، ایجاد یک روستا و یک شهرک گلخانه‌ای از تعهدات فرماندار فراشبند است.

یدالله رحمانی همچنین گفت: در شهرستان فیروزآباد هم تا پایان امسال باید ۲۵ هکتار گلخانه، ۸۰ هکتار سایبان، ۱ روستا و یک شهرک گلخانه‌ای ایجاد شده و به بهره‌برداری برسد.

معاون استانداری فارس تعهد شهرستان سروستان را ۳۰ هکتار گلخانه، ۱۰۰هکتار سایبان، ۱ روستا و ۱ شهرک گلخانه‌ای اعلام وافزود: در سرچهان باید ۱۲ هکتار گلخانه و ۱۰ هکتار سایه بان تا پایان امسال محقق شود.

رحمانی تصریح کرد: سطح عملیاتی شده توسعه گلخانه در سراسر استان فارس به شکل هفتگی بررسی می‌شود و تحقق تعهدات از ملاک‌های ارزیابی فرمانداران خواهد بود.

برابر آمار‌های اعلامی منابع رسمی نظیر شرکت آب منطقه‌ای فارس بیش از ۹۰ درصد مصرف آب در این استان مختص بخش کشاورزی و سهم صنعت حدود ۲ تا ۳ درصد است.

بخش مهمی از آب مصرفی بخش کشاورزی در فارس از منابع آب زیرزمینی برداشت می‌شود که این امر عاملی بسیار مهم و اثرگذار در افت سطح آب چاه‌ها و حادث شدن فرونشست در اراضی مختلف فارس بوده است.
انتهای پیام/م

ساماندهی تولید محصولات گلخانه‌ای در فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.