حمیدی مقدم در ابتدای این نشست خبری گفت: شاید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در بخش گردشهای مالی سینما نقش چندانی نداشته باشد، اما نقش استراتژیک دارد. با توجه به تحولات سریع جامعه در حوزه فناوری دسترسی به تولید محتوا و ارائه آن به مخاطبان آسانتر شده است. بخش مستند سینمای ایران با این رویکرد قصد دارد، در اشتراک با دنیا اتفاقات خوبی را رقم بزند. سینمای مستند پایگاه مهمی در بخش تولید و نمایش جهانی است؛ پرداختن به مستندهای علمی و ورزشی و دیگر گونهها بسیار ویژه خواهد بود و یکی از اهداف اصلی ما است.
وی افزود: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مهمترین مرکز حمایتی انیمیشنهای کوتاه است. این مرکز به خوبی در جشنوارهها موفق بوده و خواهد بود. استعدادهای فراوانی در این حوزه کشف شده است و قطعا این نگاه ادامه دار خواهد بود. اتفاق مهم دیگر، تولید فیلمهای تجربی کوتاه و بلند است که دچار نقصان شده بود؛ اما امسال با حمایت رئیس سازمان سینمایی و آقای طباطبایی نژاد فیلم تجربی به مرکز برگردانده شده است.
او درباره راه اندازی دوباره پروژه «لاله» گفت: قرار شد ساخت پروژه «لاله» توسط علیرضا رضاداد و هیئت امنایی که اطلاعات کافی در این زمینه داشتند، از سر گرفته شود. در مورد پروژه «لاله» در حوزه اختلافات مالی همه چیز روشن است، اما در خصوص مالکیت فیلم، ما مالک صدرصد آن هستیم. با تشکیل شورای حکمیت قرار شد، تولید آن دوباره آغاز شود که مهمترین موفقیت سازمان سینمایی و مرکز بود. درباره زمان اکران هم نمیتوان الان قصاوت کرد.
حمیدی مقدم درباره دیگر اهداف این مرکز بیان کرد: این جزو اولویتهای رئیس سازمان سینمایی است که تهران مرکز تولیدات و اکران فیلم ها نباشد؛ باید استعدادهای شهرستان و مراکز استان هم به تولید و نمود برسد. با این هدف خانه مستند راه اندازی شد و خروجی خوبی هم داشت. خوشبختانه با حمایت مراکز استان حمایتها و ایدههای جدیدتری برای رشد و ارتقای سینمای مستند به ما رسید.
او درباره جایگاه جشنواره سینما حقیقت در منطقه تصریح کرد: درگاه اصلی عرضه فیلم مستند که همان جشنواره سینما حقیقت است، امروز مهمترین جشنواره مستند در خاورمیانه قلمداد میشود. جشنواره سینما حقیقت امسال در فرم و اجرا دچار تحولاتی میشود؛ چون باید در عرصه بین الملل پیشرفت داشته باشد و قطعاً آیندهای خوب و قابل اطمینان خواهد داشت. این جشنواره یک استراتژی دارد و آن این است که نگاه بازی را دنبال کند؛ از آنجا که جشنواره را محلی تخصصی میدانیم در زمان خودش برای انتخاب فیلمها بهترین تصمیم را میگیریم. پس از جشنواره سینما حقیقت برنامه ای در تلویزیون به صورت هفتگی برای سینما حقیقت خواهیم داشت. محل برگزاری جشنواره هم فعلاً پردیس چارسوست.
وی درباره انتشار و آفرینش شیوه نامه جدید حمایتی این مرکز سینمایی گفت: طراحی شیوه نامه حمایتی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اتفاق جدیدی است؛ ما انتشار آن را با جلسه امروز آغاز میکنیم و هدف کلی آن شفاف سازی است. آنلاین بودن کارها در این شیوه نامه حمایتی از مهمترین اتفاقهاست. اولویتهای موضوعی ویژهای در این شیوه نامه وجود دارد که موضوعات قرآنی یکی از آنهاست و قطعاً حمایتهای خوبی در این زمینه خواهیم کرد. خوشبختانه در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، با انبوه طرحهای تلویزیونی قرآنی روبرو میشویم که از بین آنها بهترینها برگزیده و حمایت خواهند شد.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در خصوص بهبود وضعیت اکران فیلمهای مستند اظهار کرد: مرکز سینمای مستند و تجربی، چند ماهی است به عنوان ناظر مالی بین سازمان سینمایی و هنر و تجربه قرار گرفته؛ ما تا این حد با هنر و تجربه ارتباط داریم، اما در بخش اکران مستقل عمل میکند. سینمای هنر و تجربه با برنامهریزیهای خود این کار را میکند؛ اما در بخش مستند اتفافات خوبی در حوزه نمایش هنر و تجربه شکل گرفته است. از امسال و پس از جشنواره، پاتوق مستند در پردیس چارسو خواهیم داشت و این سرآغاری برای حمایت بیشتر مستندها در بخش اکران است. البته برنامه ریزیهای دیگری نیز در بخش اکران فیلم های کوتاه، نیمه بلند و بلند داریم و در تلویزیون و درگاه vod در آینده حمایتهای ویژه و گستردهای در حوزه اکران مستند صورت میگیرد. اکرانهای خارجی نیز داریم که فیلمهای مستند فقط در فضای جشنوارهای نمایش نداشته باشند.
حمیدی مقدم درباره حمایت از انیمیشنهای سینمایی گفت: یکی از مهمترین حمایتهای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از فیلمهای کوتاه انیمیشن است. جوایز بین المللی مهم ما نشان میدهد این نگاه رو به رشد است و در آینده کشف استعدادها را به سمت صنعتی شدن سینمای انیمیشن هدایت میکند. کشف و حمایت از فیلمنامههای خوب یکی دیگر از اهداف اساسی ما است که انجام خواهیم داد. کار خوب دیگری که مرکز انجام می دهد این است که اولین آرشیو ملی و تمام تولیدات مرکز با اهدافی خاص و مثبت و در دسترس قرار میگیرد.
او در خصوص موازی کاری مرکز مستند با انجمن سینمای جوان در مواردی چون راه اندازی خانههای مستند در مراکز استانها و شهرستانها، گفت: با توجه به تفکیک حوزهها، هدف ما پاسخگویی به یک نیاز بود و این مکان ها خوشبختانه پاتوق خوبی برای فیلمسازان جهت تولید و نمایش فیلم ها و متصل شدن آن به مرکز تهران خواهد شد.
وی درباره دیگر اهداف این مرکز سینمایی اظهار کرد: یکی از نکاتی که در وضعیت فعلی مرکز دنبال میشود، دیپلماسی فعال در کشورهای همگرا و دارای منافع مشترک است؛ چون سینمای مستند در حوزه کشورهای منطقه معرفی نشده است. ورود مستندسازها و هفتههای فیلم ما در این کشورها انجام خواهد شد و به دنبال راهکارهایی برای گرفتن اسپانسر و رایزنیهای مالی در مورد این جریان هستیم. تولیدات مشترک نیز در این راستا خواهیم داشت، چون میدانیم ابعاد مثبت فراوانی دارد. نگاه فستیوالی برای ما مهم است، اما نگاه به مخاطب و جذب آن و حضور در بازار جهانی در این دوره بیشتر اهمیت خواهد داشت. سینمای مستند وضعیت فروش جهانی خوبی ندارد و قطعا نیاز به پخش کننده با انگیزه و قوی داریم؛ البته چند پخش کننده خوب داریم ولی بضاعتشان تا این حد است.
انتهای پیام/