سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قسمت دوم/

معنای نام بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری در جهان چیست؟

در این گزارش به بررسی معنای نام بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری دنیا خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخاب نام برند یکی از اولین مراحل برپایی یک کسب‌و‌کار است که اهمیت بسیار بالایی دارد. انتخاب یک نام کوتاه، خوش‌آوا، بامعنی و جذاب، می‌تواند تاثیر اولیه مطلوبی بر روی مخاطبان داشته باشد. در دنیای فناوری نیز تمامی شرکت‌ها دارای یک نام کوتاه و خوش‌آوا هستند که هر فردی با هر زبانی در هر منطقه‌ای بتواند با آن ارتباط برقرار کند. البته انتخاب کلمه‌ای که در دیگر زبان‌ها معنی نامناسب یا توهین آمیزی نداشته باشد نیز مهم است، به طور مثال یک کلمه ژاپنی شاید در یکی از زبان‌های آفریقانی معنای زننده‌ای داشته باشد و به این ترتیب بازاریابی این شرکت در آن کشور آفریقایی دچار مشکل می‌شود؛ بنابراین یک شرکت بین‌المللی و بزرگ باید نامی داشته باشد که در تمام دنیا دارای معنای مطلوب است تا به این ترتیب در تجارت دچار مشکل نشود. حال دانستن معنای شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری خالی از لطف نیست و معمولا نکات جالبی را از داستان انتخاب نام این شرکت‌ها می‌توان برداشت کرد. اگر معنای نام برند‌های مطرح دنیای فناوری برایتان جذاب است با بخش دوم این گزارش، همراه ما باشید؛ قسمت اول این گزارش را در لینک زیر می‌‌توانید مطالعه کنید.


بیشتر بخوانید:معنای نام بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری در جهان چیست؟


شرکت Sony

معنی نام سونی، ترکیب جالبی از لغات لاتین و انگلیسی است، سونی از دو کلمه " Sonus" به معنای صدا و " Sonny" به معنای مرد جوان سالم، به دست آمده است. البته نام اصلی این شرکت سونی نبود، در سال ۱۹۴۶ این شرکت با نام Tokyo Tsushin Kogyo K.K تاسیس شد. این نام طولانی به معنای شرکت ارتباطات از راه دور توکیو بود و خود شرکت در زمینه تحقیقات و پژوهش فعالیت داشت. اولین محصول سونی در سال ۱۹۴۷ یعنی یک سال پس از تاسیس عرضه شد که یک بلندگو صدای دستی بود، پس از آن در سال ۱۹۵۰ یک ضبط صوت با نام "نوع G" نیز توسط شرکت ارتباطات از راه دور توکیو به بازار آمد. در دهه ۵۰ میلادی زمانی این شرکت به دنبال ورود به دنیای تجارت جهانی بود، مدیرانش تصمیم گرفتند به جای نام مخفف TTK نامی بهتر مانند سونی را برای برند خود انتخاب کنند. به این ترتیب از سال ۱۹۵۸ تمامی محصولات شرکت با نام سونی به فروش رفت.

شرکت Microsoft

شرکت مایکروسافت شاید در حال حاضر بزرگ‌ترین نام در حوزه نرم افزاری باشد، اما در سال ۱۹۷۵ تنها یک ایده پر از پتانسیل‌های جذاب در ذهن بیل گیتس و پاول آلن بود، این دو نفر قصد داشتند تا نام شرکت خود را ترکیبی از میکرو پردازنده‌ها و نرم افزار انتخاب کنند که بازگو کننده شرکتی باشد که برای ریزرایانه التیر ۸۸۰۰ شرکت MITS، نرم افزار تولید می‌کند. این شرکت در سال ۱۹۷۷ اولین دفتر کاری خود را در ژاپن با نام ASCII Microsoft افتتاح کرد، بعد‌ها شرکت به واشنگتن منتقل شد و Microsoft Inc نام گرفت.

شرکت Facebook

فیسبوک ریشه جالبی دارد که تقریبا تمام آمریکایی‌ها آن را می‌دانند، اما دیگر مردم جهان از آن بی‌خبر‌اند، ماجرا از این قرار است که در کالج‌های کشور آمریکا به دانش آموزان جدیدالورود نوعی دفترچه راهنما برای شناخت بیشتر محیط درسی و مکان‌های مختلف کالج داده می‌شود که فیسبوک نام دارد. نام این شبکه اجتماعی نیز از همین دفترچه‌ها گرفته شده است. نام اصلی سایت فیسبوک thefacebook.com بود که یک سال پس از راه‌اندازی یعنی در سال ۲۰۰۵ به Facebook.com تغییر پیدا کرد.

شرکت Asus

شرکت Asustek که با نام ایسوس شناخته می‌شود توسط چهار کارمند سابق ایسر در سال ۱۹۸۹ تاسیس شد، نام ایسوس از الهه پگاسوس یونان گرفته شده، به گفته مدیران این شرکت، این الهه نماد قدرت، پاکی و حس ماجراجویی است که بزرگی و سطح کیفی محصولات ایسوس را نشان می‌دهد.

شرکت Lenovo

در سال ۱۹۸۴ زمانی که مدیران این شرکت گردهم آمدند تا نام برند جدید خود را انتخاب کنند، ابتدا بر سر عنوان "شرکت انجمن تحقیقات علوم فناوری آکادمی توسعه فناوری رایانه چین" به توافق رسیدند. البته از همان ابتدا مشخص بود که این نام طولانی و بی‌سر و ته ماندگار نیست، سرانجام به دلیل وجه بین‌المللی شرکت تصمیم بر آن شد که از نامی انگلیسی استفاده شود، به همین جهت نام Legend به معنای افسانه برای این شرکت انتخاب شد. پس از گذشت دو دهه، در سال ۲۰۰۳ بخش رایانه شرکت به برندی مجزا تبدیل شد که لنوو نام گرفت، Le و Novo در زبان لاتین به معنای تازه و جدید است.

شرکت Skype

اسکایپ که در سال ۲۰۰۳ تاسیس شد، یکی دیگر از شرکت‌های مطرح است که به دلیل عدم دردسترس بودن نام‌های با معنی، با ترکیب دو کلمه و تولید اسمی جدید، نام گذاری شد. اسکایپ از دو کلمه sky به معنای آسمان و peer-to-peer به معنای اتصال نقطه به نقطه گرفته شده است، ترکیب این دو در ابتدا اسکایپر بود که سرانجام کلمه مختصر شده اسکایپ انتخاب شد.

شرکت Twitter

یکی دیگر از شبکه‌های اجتماعی شناخته شده توییتر نام دارد که اسم اولیه آن twttr الهام گرفته شده از شبکه اجتماعی Flickr بود. جک دورسی مدیر عامل توییتر در سال ۲۰۰۹ طی مصاحبه‌ای با روزنامه تایم اعلام کرد:"ما به دنبال کلمه‌ای با معنی و مرتبط بودیم، در ابتدا به دلیل حالت لرزش گوشی در هنگام دریافت اعلان پیام جدید، نام twitch را در نظر گرفتیم، اما آن را مناسب کسب‌و‌کار خود نیافتیم، سپس در فرهنگ لغت نام twitter را پیدا کردیم که به معنای صدای جیر جیر پرندگان است، ایده توییت کردن و به نوعی اعلان پیام جدید به شکل صدای پرندگان نیز از همین جا گرفته شد، سرانجام نام توییتر برای شبکه اجتماعی ما انتخاب شد. "

شرکت Yahoo

چند معنی برای کلمه یاهو گفته شده است، طبق اعلام جری یانگ و دیوید فیلو، موسسان یاهو، این نام به معنای شخصی است که ظاهر و رفتار زننده‌ای دارد، آن ها، چون خود را شرور و پرجنب‌و‌جوش می‌دانستند این نام را انتخاب کردند، البته یاهو مخفف Yet Another Hierarchical Officious Oracle است که در واقع یک جمله من‌درآوردی برای رسیدن به کلمه یاهو محسوب می‌شود. Hierarchical به معنای سلسله مراتب نشان دهنده دیتابیس اطلاعات یاهو است، کلمه Oracle به معنای منبع حقیقت و صدق و Officious معنای فردی فضول و جست‌و‌جو گر در دنیای اینترنت است.

شرکت SEGA

هرچند سگا به عنوان یک شرکت گیم و بازی مطرح ژاپنی شناخته می‌شود، اما اولین بار در سال ۱۹۴۰ و در هاوایی با نام Service Games تاسیس شد، مدیران این شرکت در سال ۱۹۵۱ آن را به ژاپن منتقل کردند و در حوزه بازی‌های سکه‌ای و جوک‌باکس فعالیت خود را ادامه دادند، پس از تلفیق این شرکت با Rosen Enterprises نام آن به SEGA Enterprises تغییر شکل داد. Sega در واقع از دو حرف اول دو کلمه Service Games تشکیل شده است. البته هنوز خیلی‌ها سگا را با نام سونیک می‌شناسند.

شرکت Huawei

شاید با شنیدن نام هوآوی در ابتدا به یاد هاوایی بیوفتیم، اما این دو کلمه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. هوآوی در زبان چینی به معنای گل چین یا گل چینی است، لوگو این شرکت نیز به شکل یک گل بوده که نشان از محصول یا ثمره چین است.

گزارش از عبدالله مطیع

انتهای پیام/

برچسب ها: فناوری ، ایسوس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
پراید رو فراموش کردید!
ناشناس
۱۸:۲۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
در مورد یاهو هم اشتباه بود یاهو به زبان عبری یعنی خدا
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۸
در مورد ماکروسافت اشتباه گفتید، ماکرو اینجا بر اساس طبقه بندی کامپیوتر بود که کامپیوترهای شخصی را در آن زمان ماکروکامپیوتر می دانستند و نه ریز پردازنده.